Το πρωί της Τετάρτης έφτασαν στη χώρα μας οι Monster Magnet και σήμερα και αύριο θα βρεθούν στην σκηνή του Ρόδον για να μεταφέρουν το «sex, drugs and… “metal” rock’n’roll» κόσμο τους στους πολυάριθμους fans τους στη χώρα μας. Προτού όμως μας παρασύρουν στο “Powertrip” έκαναν την επίσκεψή τους κατά την 1.30 το βράδυ στο Mo’Better των Εξαρχείων.

Ο Dave Wyndorf βέβαια δεν μας έκανε την τιμή δυστυχώς, αφού είχε κολλήσει για ώρες στο ξενοδοχείο μιλώντας στο τηλέφωνο για «δουλειές» με Los Angeles, η διαφορά ώρας βλέπετε, αλλά οι υπόλοιποι Monster Magnet με αρκετή όρεξη μίλησαν με φίλους τους, έδωσαν και μία γερή μάχη με κάμποσα μπουκάλια Jack Daniels και συνομίλησαν με το Avopolis.

«Αυτό είναι το γνήσιο αντρικό ποτό! Strong stuff!» έλεγαν και ξαναέλεγαν, ενώ παράλληλα κούναγαν το κεφάλι τους στους garage/rock’n’roll ήχους που δονούσαν το μαγαζί, οπότε φυσικά η πρόθεση μου για μια «κανονική συνέντευξη» πήγε γρήγορα περίπατο. Αλλά όλοι δεν λέμε ότι βαριόμαστε τις κανονικές συνεντεύξεις; Ας έρθει το αλκοόλ και ας τα πούμε χαλαρά…

«Είμαστε on the road στην Ευρώπη εδώ και δυόμισι μήνες φίλε. Έχουμε επισκεφτεί κάθε πιθανή χώρα, κάναμε ολόκληρo tour σε δεκάδες πόλεις της Σκανδιναβίας, και τώρα είμαστε στην Αθήνα στις δύο τελευταίες εμφανίσεις μας, προτού επιστρέψουμε στο Λονδίνο, μαζέψουμε τα υπόλοιπα πράγματά μας και γυρίσαμε σπίτια μας.»

Εγώ θα ήμουν πραγματικά homesick και sick γενικά, αν ήμουν στη θέση τους

«Τώρα πλέον είμαστε. Hey, δυόμισι μήνες είναι αυτοί. Αλλά είναι ωραίο να ταξιδεύεις και να παίζεις δυνατές κιθάρες για τους fans της μουσικής σου σε κάθε γωνία του κόσμου. Άλλωστε όπου και να πάμε έχουμε και τον παλιό καλό μας φίλο μαζί! »

Τον ποιόν;

«Ο παλιός καλός φίλος μας ο Jack Daniels!»

Εκείνη την στιγμή σε μία πολυθρόνα ο Jon πάλευε να βγάλει με ένα σουγιά το σταγονόμετρο από ένα μπουκάλι έτσι ώστε να μπορούν να κατεβάσουν το περιεχόμενο πιο άνετα, πίνοντας από το μπουκάλι, σκορπίζοντας τον τρόμο στους ανθρώπους της Big Star Promotion που παρακολουθούσαν. Το τελευταίο που θέλανε είναι ένας τραυματισμός και μία ακύρωση της συναυλίας.

«Μην ανησυχείτε το κάνει συνέχεια! Είναι ο ειδικός» μας καθησύχασε όλους ο Ed. «Αν δεν ήταν να πίνουμε τζάμπα κάθε βράδυ δεν ξέρω αν θα καταφέρναμε να τα βγάλουμε πέρα με τέτοιο εξαντλητικό πρόγραμμα περιοδείας».

Ok, ας επανέλθουμε στην τάξη. Τελικά σας αρέσει το “Monolithic Baby”, o τελευταίος δίσκος σας; (Βγήκε ο ξενέρωτος δημοσιογραφικός εαυτός μου ξαφνικά)

«Εσένα σου άρεσε; Δεν ξέρουμε πραγματικά. Ίσως και να μην είναι τόσο καλός όσο κάποιοι παλιοί fans μας περίμεναν. Πάντως περάσαμε πάρα πολύ ωραία ενώ τον δημιουργούσαμε, και για τον Dave και για όλους μας αυτό έχει σημασία πάνω απ’όλα» μας είπε ο Ed Mundell για να συμπληρώσει πιο χαμογελαστά όταν του επεσήμανα ότι ως μη-metal ακροατής προσωπικά εγώ, δεν μου άρεσε η συνεχής πιο σκληρή μεταλλική πορεία στα τελευταία τους albums.

«Πιστεύω ότι σε κάποιες στιγμές, ναι, σκληρύναμε αρκετά τον ήχο μας. Πάντως στο “Monolithic Baby” είχαμε πολλές κιθάρες, κάτι που μου άρεσε πολύ γιατί, hey! κιθαρίστας είμαι, θέλω να παίζω περισσότερο στους δίσκους. Στην ουσία όμως η θέση του “Monolithic Baby” είναι ακριβώς μετά το “Dopes To Infinity” και πριν από το “Powertrip”. Είναι το album που έπρεπε να είχαμε κυκλοφορήσει εκεί γύρω στο 1996-97 αλλά τελικά μας βγήκε τώρα.»

Όσο για τις δύο εμφανίσεις τους σήμερα και αύριο στο Ρόδον;

«Θα περάσεις καλά σίγουρα. Είναι και οι τελευταίες μας συναυλίες πριν γυρίσαμε σπίτια μας οπότε θα ξεδώσουμε και λίγο παραπάνω. Το καλοκαίρι βέβαια θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη για όλα τα μεγάλα φεστιβάλ αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό να θυμηθούμε πως είναι πίσω στην πατρίδα.»

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured