Τώρα τί λέμε; Καλό Χειμώνα;

Αν από τις 21 Αυγούστου πούμε καλό χειμώνα τότε θα πρέπει να μας πιάσει μία mini κατάθλιψη! Εν πάση περιπτώσει, το Avopolis απλά τελείωσε τις μικρές του διακοπές, και αφού έσυρε το κορμί του στις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου και του Ιονίου, απόλαυσε μαργαρίτες φράουλες και λοιπά καλοκαιρινά κοκτέιλς, είτε σε μαξιλάρες στην Σκιάθο, είτε σε ξαπλώστρες στην Κώ, επέστρεψε ανανεωμένο, με γεμάτες τις μπαταρίες στους… laptop και έτοιμο για την νέα αγωνιστική σαιζόν.

Η ομάδα μας πλήρης όπως είναι από την περσινή χρονιά με τους νέους φίλους και συναδέρφους που ήρθαν και προστέθηκαν στο δυναμικό του πρώτου, και still surviving, μουσικού, και όχι μόνο, ηλεκτρονικού περιοδικού, με ορισμένες μόνο εσωτερικές αλλαγές, πείτε το "τέλος στρατιωτικών υποχρεώσεων για κάποιους, αρχή για άλλους", είναι έτοιμη να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο για άλλη μία χρόνια, και να κερδίσει το πρωτάθλημα -όχι το ποδοσφαιρικό βέβαια, αυτό θα το κερδίσει ο Πανιώνιος, όπως λέει και ο αγνός φίλαθλος και συναγωνιστής Αχιλλέας.

Πάμε στα δικά μας τώρα… Και όταν λέμε δικά μας, εννοούμε τα γνωστά…. Συναυλίες, συναυλίες και άλλες συναυλίες! Χρήματα να υπάρχουν, και το φθινόπωρο όπως φαίνεται με τις πρώτες ενδείξεις θα περάσει αρκετά ευχάριστα. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το πληρέστερο δυνατό συναυλιακό πρόγραμμα, βασισμένο πάντα σε ότι έχει ανακοινωθεί επίσημα από τους διοργανωτές και μόνο, αφήνοντας στην άκρη τις διάφορες φήμες που όπως πάντα κυκλοφορούν, με όλα τα ονόματα από το διεθνή χώρο και μία επιλογή από αυτά που εμείς ξεχωρίζουμε από τα εγχώρια.

Πρώτη ενδιαφέρουσα συναυλία λοιπόν οι Lagwagon στο Αν Club, ένα από τα επιδραστικότερα punk συγκροτήματα της California για πρώτη φορά στην Αθήνα την Πέμπτη 28 Αυγούστου, με την ευκαιρία του νέου τους album "Blaze" για την Fat Wreck Chords.

Εντελώς αλλαγή κλίματος την επομένη, στις 29/8 δηλαδή, με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να ανεβαίνει στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, με τα νέα του τραγούδια, και με αρκετά κοριτσάκια να "σφάζονται" κάτω από τα πόδια του, "αδικώντας" την ποιότητα του νεαρού τραγουδιστή.

Δύο ακόμα αξιόλογες βραδιές της καλής ελληνικής μουσικής έχουμε στο Θέατρο Βράχων στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Την πρώτη μέρα ο Σωκράτης Μάλαμας θα κατεβάζει καμιά δεκαριά μπουκάλια κρασί ή ότι άλλο πίνει εκείνη την ημέρα, ενώ την επομένη Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μανώλης Λιδάκης θα προσπαθήσουν να αποδείξουν γιατί αποκαλούνται από πολλούς ως οι καλύτεροι ερμηνευτές της γενιάς τους.

Κάνοντας μία βόλτα από τον Πολυχώρο Ark στις 4 Σεπτεμβρίου θα συναντήσετε τον τον Bέλγο dance master Buscemi (a.k.a. Dirk Swartenbroekx) ο οποίος έρχεται στην Aθήνα για να αποκαλύψει το άψογο γούστο του στις όμορφες γυναίκες τη στυλάτη house με classy french funky touch, τα intelligent Brazilian beats και τα αισθησιακά Latin vibes (το δελτίο τύπου τα λέει όλα αυτά, όχι εγώ…). Πάντως για να τον προτείνει ανεπιφύλακτα ο Gilles Peterson του Radio 1 κάτι θα ξέρει! Αναρωτιέμαι βέβαια ένα dj set από τον Θεό Steve Buscemi τι θα περιελάμβανε… (σημ. αρχ/κτη: Τα βινύλιά του στο Ghost World;).

Στις 9 του Σεπτέμβρη στην σκηνή του Θεάτρου Βράχων θα έχουμε μία ξεχωριστή συνάντηση, με την μεγάλη Χάρις Αλεξίου και τον Μανώλη Φάμελλο να αγκαλιάζονται και να φέρνουν κοντά δύο διαφορετικές γενιές μουσικών και τραγουδιστών αλλά και ακροατών.

Την επομένη, στις 10 του μήνα, ο σπουδαίος Βέλγος συνθέτης και τραγουδοποιός Wim Mertens, που έχει συγκινήσει και στο παρελθόν το ελληνικό κοινό, θα εμφανιστεί παρέα μόνο με ένα σαξόφωνο και ένα πιάνο κάτω από την Αθηναϊκή πανσέληνο στο Ark.

H Emma Shapplin στο είδος της είναι κορυφαία. Καταφέρνει να συνδυάσει την pop με την opera και προσεγγίζει το κοινό της με τρόπο ξεχωριστό "εκλαϊκεύοντας" το κλασσικό, μεταφέροντας το έξω από το Μέγαρο, εκεί στο Θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα στις 12 του Σεπτέμβρη και στην Μονή Λαζαριστών στις 13 στην Θεσσαλονίκη.

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Σεπτεμβρίου είναι ίσως και το πιο καυτό για τους θιασώτες του rock με δύο σπουδαίες μπάντες να εμφανίζονται στην Αθήνα με την υποστήριξη του Avopolis Music Network!

To Σάββατο 13/9 οι πολυαγαπημένοι Αμερικανοί Cracker έρχονται στον Πολυχώρο Ark στου Ρέντη, και κάποιοι εδώ στο Avopolis κάνουμε ήδη κωλοτούμπες που θα απολαύσουμε ζωντανά την σπουδαία μπάντα από το Louisville της Virginia, και ιδιαίτερα την φωνάρα που ακούει στο όνομα David Lowery. H μπάντα του πρώην Camper Van Beethoven αφού κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες ένα εξαιρετικό live album για να μας ανοίξει την όρεξη, έρχεται στην χώρα μας έχοντας στις αποσκευές της και το νέο studio album με τίτλο "Countrysides", ένα δίσκο αυθεντικό garage country.

Την επομένη στο Θέατρο του Λυκαβηττού ένα αγαπημένο στο ελληνικό κοινό group. Το βράδυ της Κυριακής οι Placebo σε μία ακόμα εμφάνιση στην Αθήνα, η οποία όπως και οι προηγούμενες προβλέπεται εκρηκτική αλλά και συγκινητική, με την φωνή του Brian Molko να στοιχειώνει τους βράχους του θεάτρου. Έχοντας κυκλοφορήσει φέτος και το "Sleeping With Ghosts", ίσως το πιο ολοκληρωμένο album της μπάντας, η εμφάνιση του βρετανικού τρίο αναμένεται με ανυπομονησία.

Η Κυριακή 21/9 προσφέρεται για τους φίλους του σκληρού dark ήχου με τους Dimmu Bogir να εμφανίζονται στο Ρόδον.

Η επόμενη μέρα πάλι, η Δευτέρα 22/9 ανήκει στους φίλους της καλής ελληνική μουσικής, με την συναυλία που διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός Μελωδία στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Εκεί θα ενώσουν τις φωνές τους ο Χρήστος Θηβαίος, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σωκράτης Μάλαμας, και ο Ορφέας Περίδης.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου τρεις μπάντες από τον dark/black metal χώρο εμφανίζονται πρώτα στην Αθήνα στο Αν Club και την επομένη στην Υδρόγειο στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τους Hate Eternal, Dying Fetus, και Deeds Of Flesh.

Τον φάγαμε τον Σεπτέμβριο….

Ο Οκτώβριος ξεκινάει αρκετά χορευτικά με το διάσημο ντουέτο κρουστών Safri Duo να έχουν την εντύπωση ότι το καλοκαίρι μόλις ξεκινάει, υποσχόμενοι ένα special show που θα διαρκέσει ως το πρωί, με χορευτές, animations, visual show, special screen projection και guest djs. Όλα αυτά στον Πολυχώρο Ark στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και το Σάββατο 4 του μήνα σε χώρο της Θεσσαλονίκης που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το Σάββατο 4/10 όμως για άλλη μία φορά, έχει γίνει μία απλή καλή συνήθεια πλέον οι Fuzztones, ξανά στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Gagarin 205. O γερό Rudi Protrudi συνεχίζει ακάθεκτος να μας επισκέπτεται και να ξεσηκώνει και ας τον έχουν στην πατρίδα του ξεγραμμένο και την μπάντα του διαλυμένη από το 1990 στο Allmusic.com

Οι φίλοι του metal ίσως από τώρα να μετράνε μέρες για τις εμφανίσεις των Nevermore στην πατρίδα μας. Την Παρασκευή 10/10 στην Υδρόγειο στην Θεσσαλονίκη, και το Σαββατοκύριακο 11 και 12 στο Ρόδον στην Αθήνα.

Τώρα προσέξτε το ακόλουθο! Όσοι πιστοί και άπιστοι προσέλθετε! Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η παρέα του για δύο βραδιές στο Gagarin 205, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. No further comments needed I suppose….

Και αν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι στις live εμφανίσεις του ένας κατεξοχήν fun lovin' τύπος, τότε τι να πούμε για τους Fun Lovin' Criminals που εμφανίζονται στο Gagarin 205 το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου. Τρίτη τους επίσκεψη στα μέρη τους, και η συνταγή καλά κράταει…

Την Παρασκευή 24 Οκτώβρη οι Hermano θα ξεσηκώσουν τους φίλους του heavy stoner rock. Όπου Hermano διαβάστε το σχήμα που ηγείται ο κάποτε τραγουδιστή των Kyuss, John Garcia, και συμπληρώνουν ο πρώην Afghan Whigs, Steve Earle, o David Angstrom, πρώην Supafuzz, Mike Callahan, πρώην Disengaged, και Dandy Brown, πρώην Orchesta Del Desierto. Την συναυλία θα ανοίξουν οι Ολλανδοί Spoiler, οι οποίοι κινούνται στο ίδιο ύφος.

O Οκτώβρης τελειώνει με τις αγαπητές Αμερικανιδούλες Erase Errata να εμφανίζονται στην Θεσσαλονίκη την τελευταία μέρα του μήνα….

Και ο Νοέμβρης ξεκινάει όλο χαρά με τις κοπελιές να κατεβαίνουν Αθήνα και συγκεκριμένα στο Αν Club. Καλό μήνα λοιπόν με την δεύτερη εμφάνιση στην πρωτεύουσα των συμπαθέστατων κοριτσιών.

Παρακαλώ όπως σε καμμία περίπτωση μην κανονίσετε τίποτα την Κυριακή 2 Νοεμβρίου! Ευτυχώς η ομάδα παίζει εκτός έδρας, και έτσι δεν θα χαραμιστεί το εισιτήριο διαρκείας που αγόρασα κατ' εντολή του αγνού φιλάθλου Αχιλλέα. Αφήστε μούσια, μάθετε Ιαπωνικά με την μέθοδο άνευ διδασκάλου παρακολουθώντας ταινίες με τον Takeshi Kitano, και τα λέμε στο Αν Club για την προσγείωση των Ruins και των Acid Mothers Temple στην Αθήνα! Cheers Manos!!!

Στις 8 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο, πάλι στο Αν Club, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον "πολύ" κύριο Michael Gira, ηγέτη κάποτε των ιστορικών Νεοϋορκέζων Swans. Την συναυλία θα ανοίξει ο νέος προστατευόμενός του, που ακούει στο όνομα Devendra Banhart, ο οποίος όπως διαβάζουμε ακούγεται σαν να κάνουν ντουέτο ο Marc Bolan και ο Nick Drake!?!? Αυτό πράγματι πρέπει να το ακούσουμε…

Δύο ανεξάρτητες πολλά υποσχόμενες indie rock μπάντες οι Νεοϋορκέζοι επίσης Calla και οι Σουηδοί Ariel Kill Him θα εμφανιστούν στις 14 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη σε χώρο που θα ανακοινωθεί και την επόμενη, το Σάββατο 15 στην Αθήνα στο Αν Club.

To ίδιο αυτό διήμερο 14-15 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένες και οι εμφανίσεις ενός από τους κατά γενική ομολογία καλύτερους τραγουδοποιούς της γενιάς του και από τα πιο καλά παιδιά της σκηνής, για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ο λόγος, στο Gagarin 205, ύστερα από ένα νέο εξαιρετικό και πολυσυλλεκτικό album και έχοντας οργώσει συναυλιακά την Ελλάδα.

Την επομένη, Κυριακή 16 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο, στο Gagarin 205, οι βετεράνοι Nazareth. Όσοι είναι να πάνε, θα πάνε, ότι και να διαβάσουν σε αυτές τις γραμμές.

Τελευταία επιβεβαιωμένη εμφάνιση για τον μήνα Νοέμβριο είναι για το Σάββατο 19 στο Ark, με τον Chicane, δηλαδή τον Βρετανό συνθέτη και παραγωγό Nick Bracegirdle, σε ένα special live performance, με μοναδικά, όπως υπόσχονται οι διοργανωτές, triangular screen projections.

Αυτά λοιπόν….

Θέλετε και άλλα; Διόλου απίθανο να προκύψουν νέες ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν επιστρέψουμε όλοι στις βάσεις μας. Άμα και όταν ανακοινωθούν νέα ονόματα για να σημειώσετε στο ημερολόγιό σας, ξέρετε που θα τα διαβάσετε νομίζω…

Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι σύντομα θα καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι, να τραγουδήσουμε το γνωστό τραγουδάκι, να θαυμάσουμε την τούρτα που έφτιαξε ο boss Τάσος με τα χεράκια του και να σβήσουμε τα 7 κεράκια του Avopolis! Όλο και κάτι θα σας ετοιμάσουμε για εκείνες τις εορταστικές ημέρες όπως κάθε χρόνο, οπότε υπομονή για να μάθετε…

Καλό χειμώνα λοιπόν δεν λέω… Μόνο καλώς σας βρήκαμε!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured