Ξεκινάει με μέτρημα, άτακτα breaks, τα vibes να λένε μια μικρή, κοφτή ιστορία και τρομπέτες να καλύπτουν τα κενά. Ώσπου αποκαλύπτεται ένα πολύ ωραίο, ιδιαίτερο τζαζ κομμάτι με τίτλο ''The Wedge''. Θυμήθηκα έντονα τους Stance Brothers, αν και μερικώς, αφού εδώ ο ήχος πάει σε πιο ευρωπαϊκή τζαζ και όχι τόσο σε funk που θα άκουγα σε ένα οποιοδήποτε μπαρ. Βέβαια να πούμε πως το συγκεκριμένο πανεύκολα θα το άκουγα πίνοντας ένα νεγκρόνι.

{youtube}3Rsk4YSJk9E{/youtube}

Ομολογώ, ένιωσα λίγο έξω από τα πράγματα όταν ο Λευτέρης μου έδωσε αυτόν τον ελληνικό δίσκο, τον οποίον έβγαλε ο ίδιος από την Ikaros Records. Το Indoles εμφανίστηκε σε βινύλιο το 2017 και, μέσα στον χαμό των εγχώριων κυκλοφοριών, δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά μου. Κάποτε γκρινιάζαμε ότι τίποτα δεν συνέβαινε εδώ –και, τώρα που συμβαίνουν πράγματα, δεν μπορούμε να τα αφομοιώσουμε με τίποτα.

41bdg_2.jpg

Έμαθα επίσης και για το live τους και εκεί ήταν που έγινε χειρότερο. Κι αυτό γιατί, άμα ακούσετε αυτό το φανταστικό long player από τον Βαγγέλη Παρασκευαΐδη και την ομάδα του, θα θέλετε να το δείτε και ζωντανά. Από την πρώτη στιγμή μου είχε κάνει εντύπωση ο ίδιος, όταν ακόμα έπαιζε στους Good Demons. Καταρχάς, είναι βιμπραφωνίστας· πέρα από το ότι είναι σπάνιο για Έλληνα μουσικό, είναι και το αγαπημένο μου όργανο.

Στα του δίσκου, τώρα. Το κλίμα του είναι πραγματικά φανταστικό. Εδώ η τζαζ έχει μια ολόκληρη ιστορία να πει: σε στιγμές θυμίζει το μαγικό παίξιμο των Jaga Jazzist, ενώ και τα 8 κομμάτια έχουν ιδιαίτερο δέσιμο. Τρομπέτα, πλήκτρα, φλάουτο, vibes, τύμπανα, μπάσο, τρομπόνι και ένα ολόκληρο κουαρτέτο με έγχορδα. Σε ρυθμό, αλλά και πιο free· όπως φαίνεται, όλα είναι τακτοποιημένα στο μυαλό του συνθέτη.

41bdg_3.png

Το πραγματικά τέλειο, όμως, είναι το spoken word που βρίσκεται είτε σαν εισαγωγή, είτε μέσα στη μουσική. Και στο τέλος της πρώτης πλευράς, το Indoles κρύβει και μια ευχάριστη έκπληξη: ένα μικρό κομμάτι με τραγούδι, με ντουέτο που μπορεί να σε πάει στον ουρανό, πριν τη δύναμη που κρύβει η δεύτερη πλευρά. Ωραία μίξη και εξαιρετικά καθαρή παραγωγή. Όμορφο art και κομπλέ έκδοση. Το diggin αυτή τη φορά στην Ελλάδα του σήμερα, σε labels με όρεξη σαν την Ikaros Records. Κλαπ κλαπ.

{youtube}3288f7BpS5w{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured