Smoking Popes: Need You Around
από το άλμπουμ Born To Quit [1994]

Γιατί αν ήσουν τυχερός και το είχε ο DJ, το κεφάλι σου δεν σταμάταγε να κουνιέται καθ' όλη τη διάρκεια. Ένα από τα κομμάτια που μας έκανε να εθιστούμε στα γρήγορα bpm.

Six By Seven - Αnother Love Song
από το άλμπουμ The Closer You Get [2000]

Για το χτίσιμο και την απογείωση στο 2:20… Και τη χαοτική του συνέχεια.

Tindersticks - Another Night In
από το άλμπουμ Curtains [1997]

Τέλη 1990s, νησί, παραλία, αστέρια και η κασέτα του Curtains στο repeat μέχρι να ξημερώσει, σταματώντας πάντα στο συγκεκριμένο κομμάτι για άλλη μία ακρόαση. Βαριά, μελαγχολικά φωνητικά και έγχορδα που σου μιλάνε!

Stereolab - French Disco
από το EP Jenny Ondioline [1993]

Για τον τρόπο που οι κιθάρες πάντρεψαν το punk παίξιμο με την απόλυτη pop αισθητική, δημιουργώντας –σε συνδυασμό με τα αρρωστημένα φωνητικά– έναν τόσο διαστημικό ήχο.

Ξύλινα Σπαθιά - Τροφή Για Τα Θηρία
από το EP Τροφή Για Τα Θηρία [1999]

Walkman, έξτρα μπαταρίες στην τσάντα και εκτόξευση στο διάστημα! Το χαρακτηριστικό sample που ακούγεται κατά τη διάρκεια του κομματιού, επαναπρογραμμάτισε τον εγκέφαλο όλων μας!

{youtube}O7eA5oNu-6E{/youtube}

Underworld - Born Slippy
από single [1995]

Για την απόκοσμη μελωδία του synth, που αγκάλιασε μια ολόκληρη γενιά. Κάπου εκεί ήμασταν κι εμείς.

Therapy? - Lonely, Cryin', Only
από το άλμπουμ Semi-Detached [1998]

Ο αυτόματος τηλεφωνητής που απαντάει στην εισαγωγή του κομματιού «Leave a message or leave me alone», σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική ενέργεια των Therapy? και τους νταουνιάρικους στίχους, μας στοίχειωσε. Ακόμα τραγουδάμε το ρεφρέν!

Vodka Juniors - Count On Me
από το άλμπουμ Clubriot [2015]

Για τη φοβερή δυναμική των στίχων, τους οποίους δεν σταματάς να τραγουδάς, τα κιθαριστικά riffs και όλη την ενέργεια που σου δίνει το κομμάτι… You're not alone, you 're not alone!

No Clear Mind - Saint John
από το άλμπουμ Makena [2016]

Για την εξαιρετική αισθητική του, η οποία μας έπεισε από την πρώτη στιγμή, τις φοβερές μελωδίες και την επαναλαμβανόμενη κορύφωση στο τέλος.

Radiohead - Idioteque
από το άλμπουμ Kid A [2000]

Γιατί, από όπου και να το πιάσεις, το κομμάτι θερίζει! Εφευρετική αρμονία, groove και ηχητική πρωτοπορία. Ντραμς, synths, Thom Yorke και γενικά η ηχητική μεταβολή αλλάξαν για πάντα τα όρια που μπορεί να φτάσει μια κιθαριστική μπάντα.

{youtube}Llqz3j49lys{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured