Οι Maplerun είναι η ψυχή του πάρτυ. Δεν το λέμε εμείς, το λένε όσοι είχαν την τύχη στο παρελθόν να παραβρεθούν σε μία από τις συναυλίες τους. Οι ίδιοι δηλώνουν βέβαια «Partykrashers» μέσω του τίτλου του τελευταίου δισκογραφικού τους πονήματος, έχουμε όμως κάθε λόγο να το αμφισβητούμε!

Φέτος κλείνουν τα 10 τους χρόνια και το γιορτάζουν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου με μία συναυλία στο Temple (Ιάχκου 17, Γκάζι), που –όπως είναι ευδιάκριτο και από τα παραπάνω– θα αποτελέσει ένα μεγάλο πάρτυ γι' αυτούς και τους fans. Έτσι κι εμείς τους ζητήσαμε να ξεχωρίσουν 10 τραγούδια από τη δισκοθήκη (και τη δισκογραφία τους, γιατί όχι;), τα οποία να αποτελούν τον ορισμό του πάρτυ.

Ορίστε λοιπόν 10 party anthems ή αλλιώς 10 τραγούδια που πρέπει να ακούσεις για «ζέσταμα» πριν τη συναυλία του Σαββάτου...

1. Beastie Boys - (You Gotta) Fight For Your Right (To Party) [1986]

Ξέρεις πόσες γενεές ανθρώπων έχουν παλέψει και πόσο αίμα έχει χυθεί για να μπορείς εσύ να παρτάρεις ελεύθερος; Δεν έχω ιδέα, αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει συχνά να ασκώ το δικαίωμά μου, ειδικά όταν ο DJ παίζει αυτό το τραγούδι!

{youtube}eBShN8qT4lk{/youtube}

2. System Of A Down - B.Y.O.B. [2005]

Αυτό το κομμάτι δεν το βάζεις απλά να παίξει, το «καρφώνεις» όσο πιο δυνατά γίνεται και ακολουθεί το σοκ της ζωής σου, στην περίπτωση που δεν το έχεις ξανακούσει. Αλλά και να το έχεις ακούσει, πάλι θα αναρωτιέσαι πώς γίνεται κάποιος να το σκέφτηκε αυτό. Party μουσική με anti-party νόημα. Πάρ' το λοιπόν.

{youtube}zUzd9KyIDrM{/youtube}

3. Pantera – Revolution Is My Name [2000]

Είσαι 16 χρονών και καλοκαιριάτικα πέφτει αυτό στα χέρια σου. Η metal-λαξή σου, έχει ήδη ξεκινήσει. Το καινούριο σου όνομα είναι Revolution και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ειδικά όταν έχεις τον Phil Anselmo να σε καθοδηγεί.

{youtube}_XI1DD_vJuY{/youtube}

4. The Offspring – Self Esteem [1994]

Εφηβεία, πάρτυ, κιθάρες, bmx, skate, φλερτ όλα αυτά μέσα σε ένα τραγούδι! Προσοχή! Αν δεν το ακούσεις στο πάρτυ, δεν είναι πάρτυ! Dexter for President.

{youtube}Abrn8aVQ76Q{/youtube}

5. Metallica – Whiskey In The Jar [1998]

Το ουίσκι είναι η ρίζα του κακού και εδώ οι φίλοι μας ήταν σε περίοδο που το τιμούσαν ιδιαίτερα. Απόλυτο party anthem από την Ιρλανδία, σε τέλεια εκτέλεση, η οποία συνοδεύεται από επικό βίντεο κλιπ! Να βάλω ένα ουισκάκι;

{youtube}wsrvmNtWU4E{/youtube}

6. Maplerun – Partybomb [2017]

Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι που εντάχθηκε στο άλμπουμ μας Partykrasher, μιας και το γράψαμε λίγες μέρες πριν μπούμε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις. Μουσική για πάρτυ με άκρως αντίθετο στιχουργικό χαρακτήρα, κάτι που εκτίμησε ιδιαίτερα ο παραγωγός David Bottrill, λέγοντάς μας ότι είναι το αγαπημένο του κομμάτι απο τον δίσκο, μαζί με το “DIY”.

{youtube}CN7oBbClH18{/youtube}

7. Bon Jovi – Livin' On A Prayer [1986]

Εντάξει... Αν γεννήθηκες/έζησες στα 1980s, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις αναμνήσεις του συγκεκριμένου κομματιού, από πάρτυ καταστάσεις με πολύχρωμα ρούχα. Αν πάλι τα έχεις ξεχάσει αυτά, μην μπεις στον κόπο να αναζητήσεις παλιές φωτογραφίες της εποχής –το κούρεμά σου είναι σίγουρα σαν του Ριτζ από το Τόλμη και Γοητεία και είσαι τρελός fan των Bon Jovi.

{youtube}lDK9QqIzhwk{/youtube}

8. Bring Me The Horizon – Shadow Moses [2013]

To βασικό riff της κιθάρας, σε συνδυασμό με τα φωνητικά και τα στακάτα τύμπανα, κάνουν το “Shadow Moses” απαραίτητο συστατικό του πάρτυ και τους Bring Me The Horizon να μπουν στη δισκοθήκη μου. Μπράβο Terry Date, μπράβο και σε εσάς κορίτσια. «We're sinking, never die».

{youtube}-k9qDxyxS3s{/youtube}

9. Eminem – Without Me [2002]

Τέλειο πραγματικά, από κάθε άποψη. Υπερπαραγωγή σε ήχο, εικόνα, σύνθεση και ερμηνεία. Δεν γίνεται να μην κουνηθείς ακούγοντάς το, όπως και δεν γίνεται να αποφύγεις τα σφηνάκια με το που μπει. Πάλι χάλια; Δεν φταίω εγώ, ο Μάρσαλ μαμά.

{youtube}YVkUvmDQ3HY{/youtube}

10. The Prodigy – Breathe [1997]

Εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς. Οι μοναδικοί Prodigy στα καλύτερά τους, ήρθαν για να μείνουν στην αιωνιότητα με το απόλυτο party anthem. Όχι πως το “Firestarter” και το “Smack My Bitch Up” πάνε πίσω. Take me to the hospital, τέλος πάντων.

{youtube}6_PAHbqq-o4{/youtube}

***

Οι Maplerun εμφανίζονται το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι) για τον εορτασμό των 10 ετών ύπαρξής τους. Σε αυτήν τη συναυλία, σε συνεργασία με το Unity Clothing Store και το Home Project (www.homeproject.org) διαθέτουν τα έσοδά τους για τη στήριξη νέων παιδιών, αναξιοπαθούντων κοινωνικών ομάδων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.facebook.com/events/715762045471443

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured