Πάνε σχεδόν 10 εβδομάδες από τότε που –full diclosure– ο Μάκης Μηλάτος πρότεινε, ο Στέφανος Τσιτσόπουλος ενέκρινε και ο Φώτης Γεωργελές σφράγισε την ιδέα του Athens Incoming: μιας ραδιοφωνικής εκπομπής στα ερτζιανά της Αθήνας, που θα παρουσιάζει αποκλειστικά εγχώριες κυκλοφορίες ή κομμάτια που συνδέονται άμεσα με τους μουσικούς και τα labels της χώρας μας. Καιρό είχε να συμβεί κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σε μορφή ολόκληρής εκπομπής και νιώθω τουλάχιστον τυχερός που προτάθηκα για να το παρουσιάσω.

Συμβαίνει κάθε Σάββατο και Κυριακή 6-7 μμ. στους 102,5 στην Αthens Voice. Και, ακριβώς όπως είχε γίνει 10 χρόνια πριν με τη συλλογή City Campers για λογαριασμό της Sound Of Everything, ενόψει ίσως του πιο ώριμου μουσικά καλοκαιριού που διανύει η εγχώρια παραγωγή, σκέφτηκα ότι ίσως σας ενδιαφέρει η λίστα με τα 10 κομμάτια που ξεχώρισα αυτές τις 10 εβδομάδες της εκπομπής.

Είναι ξεκάθαρα η εποχή του Spotify, εντωμεταξύ. Ακόμη λοιπόν και αν κάποιο label έδειχνε προθυμία να την ψηφοποιήσει σε CD, πάλι το Spotify θα διάλεγα.

Kαι, όπως ακούτε παρακάτω, περιλαμβάνει ως επί το πλείστον νέα ταλέντα με νέα κομμάτια, αλλά κυρίως καταγράφει αυτόν που προσωπικά θεωρώ τον διεθνή ήχο της χώρας, τώρα. Μια σπουδαία σοδειά καινούριων μουσικών παραγωγών, οι οποίες είναι έτοιμες για κατανάλωση σε κάθε μεριά του πλανήτη.

https://open.spotify.com/user/1199990642/playlist/4s80NwXHHKTkF6Yywmzqhx?si=cybLCKzTTVGUlxxfQRmpnw

Μαζί, και 1-2 γραμμές για κάθε κομμάτι, οι οποίες ίσως σας βοηθήσουν να καταλάβετε γιατί είναι πολύ καλά για να περιοριστούν στην εγχώρια αγορά...

Καλό καλοκαίρι;

Τα 10 εγχώρια singles του καλοκαιριού (με DJ-friendly ροή)

1. TFATFY - Ghetto Fencing

21Inc_2.jpg

Όλοι ξέρουμε αυτά τα καλόπαιδα: η jazz bossa nova τους είναι το καλύτερο συστατικό για να ξεκινήσει ένα πολυπολιτισμικό party. Mην τους χάσετε 1η Αυγούστου στο Κτήμα Χαριτάτου στην Κεφαλονιά, σε μια βραδιά σύμπραξης του Seanema Festival και του Saristra.

2. Grandbois - Some1

21Inc_3.jpg

O Grandbois έχει το καλύτερο urban άλμπουμ της χρονιάς, μέχρι τώρα. Hands down και ακολουθήστε το Spotify link πιο πάνω για να το ανακαλύψετε. Κάντε την αρχή με αυτήν την tropical εκδοχή του "Some1".

3. Kissing Strangers - Everything Starts From Now

21Inc_4.jpeg

4 χρόνια μετά το περίφημο “Midnight Caravan”, το οποίο είχε sample από Νίκο Παπάζογλου, ο Aθηναίος παραγωγός και DJ Κissing Strangers επιστρέφει με εξίσου βραδύκαυστο υλικό. Το "Everything Starts From Now” είναι ταμάμ instrumental για όσους ράπερ σκέφτονται λίγο πιο ανοιχτά.

4. Colour For A Rebel - Details

21Inc_5.jpeg

Γιώργος Μουσταφά Αθανασίου, το όνομα πίσω από ό,τι πιο φρέσκο έχει ακούσει η Αθήνα από την εποχή του Craves. Future e-funk φτιαγμένο για αργές disco καταστάσεις.

5. Stiko - Push Me Up

Video που παίρνει σκαλπ, υποδειγματική ενορχήστρωση για dance παραγωγή και ανάποδες λούπες των φωνών ολοκληρώνουν το παγανιστικό τελετουργικό στο νέο beat του Stiko. Δεν το πιάνεις, γιατί καίει.

{youtube}TrI-JdyPvbY{/youtube}

6. Supersan feat. Boogat - Lo Que No Digo

21Inc_6.jpeg

Ας ξεκινήσει το πάρτυ και αφήστε τους Supersan με τον Μεξικανό, βραβευμένο με Juno world award, τραγουδιστή Boogat να φροντίσουν για τις πρώτες φιγούρες. Cumbia is in the house.

7. Kareem Kalokoh - Rambo

21Inc_7.jpg

Nobody fucks with ATH Kids in Athens. Από την άλλη, σύντομα όλοι θα θέλουν λίγο από το coolness του Kareem Kalokoh, παγκοσμίως.

8. Lycabettus Mount & Τάκι Τσαν feat. Ρένα Μόρφη - Ό,τι Κι Αν Λες

21Inc_8.jpg

Eίναι αυτό το ελληνόφωνο single του καλοκαιριού; Και ο Τάκαρος επέστρεψε σε φόρμες θαύμα παιδιού; Η απάντηση, στο video που βρίσκετε για την ώρα μόνο εδώ.

9. Gaslit - Heart

21Inc_9.png

Επιτέλους, κυκλοφόρησε και επίσημα το πρώτο single από το side project του Tareq. Ο Gaslit είναι πολύ πιο κοφτερός και σε συνθήκες όπως το “Heart" στοχεύει ακριβώς στο συναίσθημα.

10. Kος Κ - Ξένη

21Inc_10.jpeg

Γιατί μένει μια γλυκιά μελαγχολία μετά από κάθε party.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured