Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που είχα μοιραστεί μαζί σου την απορία μου για τις πρωτότυπες προτομές που γέμισαν την Αθήνα. Περπατούσα στους δρόμους του κέντρου και έβλεπα φρέσκα πρόσωπα σε κίονες, παρατηρούσα το "Athens is Original" παντού.Τι γινόταν; Όλα ήταν ένα μυστήριο. Στην πρώτη μου προσπάθεια να λύσω τις απορίες μου, είχα μπει στο athensisoriginal.gr το οποίο συνόδευε κάθε "Athens is Original" quote, και είχα βάλει το e-mail μου στη σχετική φόρμα, καθώς δινόταν η υπόσχεση ότι θα μάθω πρώτη τι συμβαίνει στην πόλη στις 10/11. Υπήρχε όμως αναμονή στο να μου έρθει κάτι, και έτσι έκανα και δεύτερη προσπάθεια, αυτή τη φορά πιο δραστική: έψαξα, βρήκα και μίλησα με τη Ξένια Ντάνια, την ηθοποιό και jazz vocalist που είναι σε μια από αυτές τις προτομές. Τη ρώτησα πολλά, συγκεκριμένα όμως για το τι θα γίνει στις 10/11 λίγα μπόρεσα να μάθω. Μου έμεινε μια ωραία κουβέντα και το δάχτυλο στο refresh, ώσπου... ήρθε το e-mail:

Athens is Original and you are a part of it.

Πώς μία πόλη σαν την Αθήνα, με ιστορία αιώνων, παραμένει ακόμα και σήμερα αυθεντική; Η αυθεντικότητα δεν είναι κάτι στατικό, ούτε μόνιμο. Είμαστε εμείς, οι σημερινοί κάτοικοι της πόλης, όπου ο καθένας με το δικό του τρόπο, δημιουργούμε και ανανεώνουμε την εικόνα της. Αυτή η κοινότητα, που τολμά να μπλέκει το κλασσικό με το νέο και να επαναπροσδιορίζει τι σημαίνει αυθεντικό, θα συναντηθεί για πρώτη φορά την Παρασκευή στο νέο στέκι που ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας. Ένωσε κι εσύ τη φωνή σου μαζί με εκείνη των adidas Originals και έλα να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία στους δρόμους της πόλης.
ADIDAS ORIGINALS STORE OPENING. 10 Noεμβρίου, 7 το απόγευμα. Αθηναΐδος 5 και Καλαμιώτου, Αθήνα.

taxi1.jpg

Το ταξί με άφησε σε αυτή ακριβώς την διευθύνση, ώρα 19:02. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κατάστημα ήταν πολύς, και από το βάθος ακουγόταν μια υπέροχη μουσική. Ήταν ένα brass band που είχε ξεκινήσει από το Μοναστηράκι με προορισμό τον αριθμό 5 της οδού Αθηναΐδος, και έδινε το σύνθημα για την έναρξη του τεράστιου πάρτι που στήθηκε μέσα και έξω από το εντυπωσιακό διώροφο.bassbandshop1.jpg

Μόλις έπαιξε το τελευταίο κομμάτι, ακούστηκε ένα χειροκρότημα, και πια μπορούσαμε να μπούμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί, στο νέο adidas Originals Store. Περίμενα αρκετή ώρα - βλέπεις εκτός από εμένα ήταν και άλλοι περίπου 2.000 Αθηναίοι εκεί-, μου έβαλαν ένα adidas κορδονάκι στο χέρι και μπήκα στο κατάστημα. Συλλογές adidas Originals παντού και συλλεκτικά items που μέχρι σήμερα θα τα βρίσκαμε μόνο στο εξωτερικό, όλα μαζεμένα σε αυτή τη γωνιά της Αθήνας. Κοίταγα αριστερά και δεξιά, πάνω, κάτω. Υπέροχος χώρος, με τις προτομές να είναι μέρος του, και κάτω από την κάθε μία ακουστικά! Προς το παρόν όμως, άκουγα τις μουσικές του DJ Young.

ao11.jpg

"Μπορούμε να ψωνίσουμε;" ρώτησα την φίλη μου. "Φυσικά" μου απάντησε, γελώντας. Τελικά, απλά χαζέψαμε κάθε ράφι, κάθε κρεμάστρα, κάθε installation, και αποφασίσαμε να ψωνίσουμε τις επόμενες μέρες. Ήταν ένα πάρτι και θέλαμε να το ζήσουμε εκτός δοκιμαστηρίων αυτή τη φορά. Απολαύσαμε συλλεκτικές Αthens is Οriginal μπίρες από την Αθηναϊκή Μικροζυθοποιία Noctua, και πιάσαμε το κινητό να βγάλουμε φωτογραφίες τα εικαστικά installations από τις νέες συλλογές adidas Οriginals.

Χορτάτες από ωραίες εικόνες, ρούχα και παπούτσια, βγήκαμε έξω και καθίσαμε εκεί να χαζεύουμε το κτίριο, τρώγοντας ένα μπλε κουλούρι (ναι ναι μπλε, όλα στο χρώμα του adidas Original store). Συζητήσαμε για πολλά, και χαζέψαμε τον κόσμο που ερχόταν και έφευγε. Μεταξύ τους, η Ξένια Ντάνια αλλά και οι MELISSES, ο Μιχάλης Κουινέλης, η Ήβη Αδάμου, η Τάμτα. Χαρούμενα πρόσωπα, ωραία looks, πολλά φλας. Ένα πάρτι με τα όλα του!

tamta1.jpg

Αυτός ήταν ο τρόπος της adidas να αποτίσει φόρο τιμής στην Αθήνα και τη νέα γενιά που επαναπροσδιορίζει την αυθεντικότητά της. Τα adidas Originals, άλλωστε, πρεσβεύουν ακριβώς αυτό, την τόλμη όσων πατάνε με σεβασμό αλλά και “αυθάδεια” πάνω στο κλασικό για να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει αυθεντικό.

Tέλος τα μυστήρια. Ραντεβού Αθηναΐδος 5 και Καλαμιώτου!

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured