Crosby, Stills & Nash – Crosby, Stills & Nash (1969)

Ο απόλυτος δίσκος για το βαν. Ένα singer/songwriter ντεμπούτο-διαμάντι. Ο Αλέκος τους έχει χαρακτηρίσει ως «το πρώτο σοβαρό boy band». Δεν υπάρχει ώρα της ημέρας που να απαγορεύει την ακρόαση αυτού του άλμπουμ.

{youtube}Ez9bXTY35eY{/youtube}

White Denim – Corsicana Lemonade (2013)

Μας πήρε 2 χρόνια να συνέλθουμε. Η μπάντα στα καλύτερά της, να σαρώνει, με εξωστρέφεια και σεβασμό στο classic rock. Φανταστικά κομμάτια, φωνές, παραγωγή, εξώφυλλο. Δέκα στα δέκα.

{youtube}ApZ9AyD6580{/youtube}

Neil Young – Harvest (1972)

Μετά τη διάλυση των Crosby, Stills, Nash & Young, ο άνθρωπος αυτός επιστρέφει με ένα πραγματικό αριστούργημα. Η ψύχωση του Γιάννη με το “A Μan Νeeds Α Μaid” και με το chorus του “Alabama”, είναι δύο βασικοί λόγοι που πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη συγκεκριμένη λίστα.

{youtube}bORW_YEmHwY{/youtube}

The Rolling Stones – Sticky Fingers (1971)

Καμία εξήγηση δεν χρειάζεται εδώ. 

{youtube}3fa4HUiFJ6c{/youtube}

Eagles – One Of These Nights (1975)

Χρειάστηκε ένα ντοκιμαντέρ και το προσωπικό κόλλημα του Μανώλη με τον Don Henley για να μπουν οι Eagles στο rotation. Το εναρκτήριο κομμάτι μιλάει από μόνο του για την επικείμενη επίθεση της μπάντας στο airplay. Η δε συγκίνηση είναι αναπόφευκτη όταν φτάνει η στιγμή του “Take It To The Limit”.

{youtube}0HYiaYyfp8Q{/youtube}

Shuggie Otis – Inspiration Information (1974)

Εδώ επιλέγει ο Βασίλης. Ο Shuggie Otis έκανε με αυτόν τον δίσκο κάτι που ήταν κατά κοινή ομολογία πολύ μπροστά από την εποχή του. Το Inspiration Information έχει δώσει τροφή για σκέψη σε καλλιτέχνες όπως ο Kevin Parker και οι OutKast, παρόλα αυτά λίγες φορές λαμβάνει τα φώτα τα οποία του αναλογούν. Αξεπέραστες στιγμές στον δίσκο: η έναρξη του groove στο ομώνυμο κομμάτι και η έκπληξη που σου αφήνει το “Out Οf Μy Head”.

{youtube}pNgjmn3YrOM{/youtube}

Thin Lizzy – Bad Reputation (1977)

Τα ριφς, τα τσιμπημένα τέμπο, το τσαγανό γενικά μιας μπάντας που δεν αστειεύτηκε σε κανένα επίπεδο, ποτέ. Κυρίως όχι στο θέμα του songwriting. Τεράστια στιγμή στη ροή του άλμπουμ το “Dancing In The Moonlight”.

{youtube}JmLt5ubN3jg{/youtube}

John Martyn – Solid Air (1973)

Στη θεωρία θα ακουγόταν καλά ακόμη και στο background. Στην πράξη είναι αδύνατο. Το Solid Air παίζει με τα συναισθήματα του ακροατή όλη την ώρα και απαιτεί την προσοχή που του αξίζει από όλους μας. Συνίσταται βραδινή ακρόαση. 

{youtube}UikPQOaJpfU{/youtube}

Led Zeppelin – Houses Of The Holy (1973)

Αυτοί οι τέσσερις. “No Quarter” και “The Crunge” στον ίδιο δίσκο. Ακριβώς μετά το Led Zeppelin IV. Μόνο αυτοί οι τέσσερις...

{youtube}9ONE2MZqRkM{/youtube}

The Beatles – Abbey Road (1969)

Μας είναι αδύνατο σε μια λίστα να μην συμπεριλάβουμε τους Beatles. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς τίποτα δεν χρειάζεται σύσταση ή εξήγηση. Ψυχαναγκαστική συμβουλή μας σε κάποιον, είναι να ακούει πάντα το 16λεπτο medley της 2ης πλευράς σαν ένα κομμάτι.

{youtube}6qrDlRsARwk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured