Κλασικό Κυκλαδονήσι με άρτια τουριστική υποδομή και φιλόξενους κατοίκους, η Πάρος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Τι καλύτερο από το να κάνετε τις διακοπές σας εκεί (ειδικά τώρα που υπάρχει προσφορά της Olympic Air για Πάρο από 39 ευρώ και πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και να το συνδυάσετε με ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό project;

Η αγαπημένη γραφική ακτογραμμή της Πάρου είναι γεμάτη με χρυσαφένιες αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, ενώ οι εύφορες πεδινές εκτάσεις της συνθέτουν ένα κουκλίστικο σκηνικό, ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν το καλοκαιρινό ξεφάντωμα με τις στιγμές χαλάρωσης. Προορισμός ηρεμίας και διασκέδασης, οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, η Πάρος όσο αυθεντική και κλασική είναι άλλο τόσο εξελίσσεται. Αυτό θα το ανακαλύψετε κυρίως στην ενδοχώρα, με τα πανέμορφα χωριά που διατηρούν το παραδοσιακό τους χρώμα και πολλά εξ αυτών προσφέρουν επιπλέον λόγους για να επισκεφθείτε το νησί, ξανά και ξανά.

Μια ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η Πάρος είναι το Tao’s Music Festival. Το Tao’s Center, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ, βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία, ανάμεσα στα χωριά Νάουσα και Αμπελά και πρόκειται για το απόλυτο Κέντρο Διαλογισμού και Γιόγκα και στους μεγάλους χώρους του προσφέρει στον επισκέπτη πληθώρα δραστηριοτήτων για ευεξία, χαλάρωση και διασκέδαση: ό,τι δηλαδή αναζητά κάποιος στις διακοπές του. Το Tao’s Music Festival διοργανώνεται φέτος 25-30 Ιουλίου και είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μουσική διοργάνωση, καθώς συνδυάζει πολλές δραστηριότητες χορού, διαλογισμού, πιλάτες, γιόγκα και tai chi, που επιμελούνται οι εξαιρετικά έμπειροι συνεργάτες και διδάσκαλοι του Κέντρου. Ελάτε στην Πάρο να ανακαλύψετε από κοντά αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία!

paros_sp.jpg

Πυρήνας του φεστιβάλ είναι οι Happening, ένα ιδιαίτερο project την πνευματική ευθύνη του οποίου έχει ο Jamie Catto (Faithless, 1 Giant Leap). Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν συναυλίες και θα ηχογραφήσουν το τρίτο τους κατά σειρά άλμπουμ! Εκτός από τη βασική παρουσία του Jamie Catto, τους Happening συμπληρώνουν οι μουσικοί: Trilok Gurtu στα κρουστά (σ.σ. έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων στο παρελθόν με τους Terje Rypdal, Gary Moore, John McLaughlin κ.α.), Zap Mama (φωνητικά), Duncan Bridgeman (σύνθεση, παραγωγή), Dave Randall σε ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα (σ.σ. οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε από τη συνεργασία του με τη Dido και τους Faithless), Renaud Pion (ξυλόφωνο) και Liam O’Maonlai (πιάνο, πλήκτρα, φωνητικά). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το jamming τους που θα είναι σε καθημερινή βάση μέχρι το τελικό στάδιο της διαμόρφωσης του άλμπουμ, το οποίο θα είναι το πρώτο που δημιουργείται σε ένα ελληνικό νησί!


Το Tao’s Music Festival είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε καθημερινά από τις 12.30 μμ μέχρι τις 18.00 μμ να έχουν οι συμμετέχοντες ελεύθερο χρόνο να μετακινηθούν στο όμορφο νησί της Πάρου, να απολαύσουν τις πανέμορφες παραλίες και να επισκεφθούν τα γραφικά χωριά, κοινώς να βιώσουν πραγματικές διακοπές συνδυαστικά με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο μουσική και εργαστήρια που έχουν σαν στόχο να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να αποβάλλουμε το άγχος της καθημερινότητας και να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι!

paros_xorooooos.jpg


Που: Στην Πάρο, 1.5 χιλιόμετρο από το χωριό Αμπελάς.

Πότε: Από τη Δευτέρα 25/7 έως το Σάββατο 30/7.

PAROSSS.jpg

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 25/7: Live Clarinet Meditation με τον διεθνή συνθέτη Harel Shachal, Alignment Yoga, Chi Kung, Live Music Show: Happening.
Τρίτη 26/7: Live Clarinet Meditation με τον διεθνή συνθέτη Harel Shachal, Pilates, Ring: Guided Talk με την Ujallah (σ.σ. ιδρύτρια του InLove School στη Γκόα, Ινδία), The Happening: jamming, kundalini yoga, Live Music.
Τετάρτη 27/7: Live Clarinet Meditation με τον διεθνή συνθέτη Harel Shachal, Body In Motion, The Happening: jamming, Alignment Yoga, The Happening: Live Music Show.
Πέμπτη 28/7: Live Clarinet Meditation με τον διεθνή συνθέτη Harel Shachal, Alignment Yoga, Ring: Guided Talk με την Ujallah,  The Happening: jamming, The Happening: Live Music Show.
Παρασκευή 29/7: Live Clarinet Meditation με τον διεθνή συνθέτη Harel Shachal, Pilates, The Happening: jamming, Kundalini Yoga, Live DJ Party.
Σάββατο 30/7: Live Clarinet Meditation με τον διεθνή συνθέτη Harel Shachal, Body In Motion, Ring: Guided Talk με την Ujallah, Chi Kung, Live Music: Alcalica.

Εισιτήρια:

Για όλη την εβδομάδα του φεστιβάλ, που συνεπάγεται όλες τις δραστηριότητες που προσφέρει συμπεριλαμβανομένου του μουσικού σκέλους, το κόστος διαμορφώνεται στα 95€. Το Tao’s Center προσφέρει και προγράμματα για μεμονωμένες επισκέψεις, των οποίων οι τιμές ξεκινούν από 5€.

paros_thalassa.jpg

Διαμονή και μετακίνηση:

Το Tao’s Center συνεργάζεται με ξενοδοχεία και studios στη Νάουσα και στον Αμπελά με εύκολη πρόσβαση στο χώρο του και με ειδικά διαμορφωμένες τιμές για τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ! Το ίδιο ισχύει και για τα μεγαλύτερα γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων και μηχανών που συνεργάζονται με το Tao’s Center και μέσω αυτών μπορείτε να επιλέξετε το μέσο για να μετακινείστε με άνεση στο υπέροχο νησί της Πάρου. Για περισσότερες πληροφορίες για την οικονομική διαμονή και μετακίνησή σας επισκεφθείτε το link: http://taos-greece.com/visit-taos/accommodation-transportation/

Travel info:

Είτε φτάσετε στο αεροδρόμιο της Πάρου, είτε στο λιμάνι της Παροικιάς-στην περίπτωση που επιλέξετε να ταξιδέψετε ακτοπλοϊκώς- μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο για τον Αμπελά, που βρίσκεται πολύ κοντά στη Νάουσα. Σας προτείνουμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, προκειμένου να μετακινείστε με ευκολία και να απολαύσετε τα γραφικά μέρη του νησιού. Από τον Αμπελά, το Tao’s Center βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ. και υπάρχουν ταμπέλες που φτάνοντας στο χωριό σας καθοδηγούν με ακρίβεια.

Tips:

•    Στον χώρο του Tao’s Center λειτουργεί εστιατόριο και καφέ, με το μενού να βασίζεται κυρίως σε τοπικά βιολογικά προϊόντα.
•    Το Κέντρο προσφέρει και μια σειρά από ολιστικές θεραπείες, ρέϊκι και μασάζ προκειμένου να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο την ευεξία σας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured