17 χρόνια κλείνει φέτος η Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα, τρία παραπάνω από το Avopolis Music Network που από την πρώτη στιγμή στήριξε ενεργά το ελληνικό δίκτυό της και τον Georges Perot, τον άνθρωπο πίσω από όλες τις διοργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια. Πέρασε από πολλά κύματα και φάσεις η γιορτή αυτή και, όπως έχουν τα πράγματα στη χώρα μας, με τις εξαιρετικές δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα, η συνέχιση ενός τόσο μεγάλου και απαιτητικού θεσμού που δεν επιδοτείται ή χρηματοδοτείται από κρατικό φορέα, είναι άθλος, ακόμα κι αν (ίσως με πιο έγκαιρη προετοιμασία) θα μπορούσε (χρόνια το λέμε) να γίνει καλύτερα.

Παρόλα αυτά, και φέτος έχει την υποστήριξη και το πάθος χιλιάδων πολιτών, καλλιτεχνών, ιδιωτών, εθελοντών και διοργανωτών, με 37 πόλεις συνολικά να συμμετέχουν σ' αυτή, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας, από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου.

emd_music.jpg

"Για να αλλάξουν οι ρυθμοί των πόλεων μας", λένε οι διοργανωτές, "ενώθηκαν αφιλοκερδώς 3.000 μουσικοί και 430 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες που θα παρουσιαστούν σε 320 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες Πανελλαδικά". Πρόκειται για ένα "ηχηρό κάλεσμα", όπως σημειώνουν, "που σας προτρέπει –έστω και για λίγες ώρες– να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής".

Στο www.europeanmusicday.gr μπορείτε να βρείτε το τεράστιο πρόγραμμα (ανά πόλη και σκηνή). Προσοχή, τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα δεν συμβαίνουν σε μεγάλες σκηνές πλέον, βρίσκονται σε γειτονιές, μπαράκια και events που στήνονται όχι κεντρικά, αλλά με το μεράκι κάθε συμμετέχοντα. Το Πεδίο του Άρεως είναι ένας αθηναϊκός πόλος, με τις συμμετοχές των Katerine Duska, Playground Theory και Serafim Tsotsonis την Τρίτη 21 Ιουνίου, μα και με μια ενδιαφέρουσα world σκηνή. Αλλά το φετινό line-up δεν λειτουργεί με κράχτες...

Όπως και σε όλες τις μεγάλες γιορτές της μουσικής, θα είναι και τα Public παρόντα. Την Τρίτη 21 Ιουνίου, ο Rock FM και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Μελισσινός θα βρίσκονται στο Public Συνταγματος και θα εκπέμπουν live από τις 3 έως τις 6 στον χώρο της μουσικής.

emd_milatos.jpg

Στις 19.00, όμως, τη σκυτάλη θα πάρει μια μοναδική συζήτηση παρέα με τους ειδικούς του βινυλίου! Θα είναι όλοι παρόντες, ο καθένας με τη δική του οπτική γωνία, τα δικά του κολλήματα, αλλά όλοι με αγάπη για τη μουσική. Νέα τρέλα, νοσταλγία ή τάση που δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα; Πώς επηρεάζει τη σύγχρονη κουλτούρα η επιστροφή του βινυλίου; Για το φαινόμενο του βινυλίου θα μιλήσουν οι Μάκης Μηλάτος, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Γιώργος Πολυχρονίου, Σπύρος Σεραφείμ, Αργύρης Ζήλος, Χρίστος Χατζηστάμου και Χρήστος Καλογεράκης Διευθύνων Σύμβουλος της Public. Θα είμαστε εκεί!

Επιπλέον την ίδια μέρα ο Εν Λευκώ και η ραδιοφωνική παραγωγός Εύα Μπουντούρη θα βρίσκονται στο ανανεωμένο Public στο The Mall Athens και θα εκπέμπουν live από τις 3 έως τις 6 στον χώρο της μουσικής!

public.jpg

Ανυπομονούμε, όπως κάθε χρόνο, να κάνουμε τις βόλτες μας, να ακούσουμε μουσικές από καλλιτέχνες που θα είναι εκεί δωρεάν για μας (και, ναι, είναι πολύ σημαντικό), να αγοράσουμε αγαπημένους δίσκους και -φυσικά- να βρεθούμε στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που διοργανώνεται στο Public του Συντάγματος.

Φυσικά, η Γιορτή της Μουσικής δεν είναι μόνο Αθήνα. Συμμετέχουν και οι ακόλουθες πόλεις: Άγιος Δημήτριος (Αττικής), Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Βέροια, Βόλος, Βύρωνας, Διδυμότειχο, Δονούσα, Δράμα, Έδεσσα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Κεφαλονιά, Κύθηρα, Λάρισα, Λέσβο, Λιβαδειά, Λουτράκι, Νάξος, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πειραιάς, Πρέβεζα, Πύργος, Σαντορίνη, Σέρρες, Σουφλί, Σπάρτη, Χαλκίδα και Χανιά... Τα λέμε εκεί έξω...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured