Από τα λίγα συνεπή και πραγματικά φεστιβάλ είναι αυτό του Reworks, που γίνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Πέρσι γιόρτασε τα 10 χρόνια του και φέτος μηδενίζει το κοντέρ: "Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για εμάς χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνουμε από τον στόχο που θέτει το Reworks και δεν είναι άλλος από την παρουσίαση του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής μέσα από το έργο ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών", λένε οι άνθρωποί του. Στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για το μήνα Σεπτέμβρη, σύμφωνα με το Resident Advisor, το Reworks είναι πραγματικά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Φέτος, τόσο το Avopolis Music Network, όσο και το Youth Platform (www.platform.gr) στηρίζουν τον θεσμό ως χορηγοί επικοινωνίας.

Το CU Onstage θα είναι φυσικά παρόν και εκεί: με τη “Reworks Edition” έχεις την ευκαιρία να εμφανιστείς στη σκηνή του σημαντικότερου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Κάθε νέο συγκρότημα, solo artist, DJ έχει τη δυνατότητα να εμφανιστεί στη σκηνή του Reworks Festival. Δήλωσε συμμετοχή στέλνοντας το demo σου και μπορεί να είσαι αυτός που θα παίξει live δίπλα σε καλλιτέχνες με παγκόσμια αναγνώριση. Κάνε click εδώ.

cuonstage.jpg

Η υποβολή συμμετοχών για το CU Onstage “Reworks Edition” ξεκίνησε και ο χρόνος λήγει αμέσως μετά τις διακοπές μας (για όσους τέλος πάντων τα καταφέρουν φέτος), την Πέμπτη 27/08 στις 2.00 μ.μ. Από αυτές τις συμμετοχές, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις τρεις κορυφαίες και θα τις ανακοινώσει στις 31/8. 

Ποια είναι η κριτική επιτροπή; Γνωστοί μας εδώ στη Brainfood. Ο Δημήτρης Αναγνώστου (που όλοι τον γνωρίζουμε ως Ανάπηρο), έχει περάσει επιτυχημένα και από το τιμόνι του Platform, ενώ έχει εργαστεί σε μουσικά project όπως αυτά των Mad TV, MTV, Archangel Music, έκανε το Τώρα Κ44 κάτι παραπάνω από bar/club και έστησε μια ελληνική πλατφόρμα crowdfunding, το Groopio.com. Μαζί με τον Ανάπηρο, ο Mr. Z, που τη σεζόν που μας πέρασε κατάφερε να έχει (μαζί με τον Δημήτρη Λιλή) την πιο επιτυχημένη εκπομπή όχι μόνο στο ραδιόφωνο του Avopolis (www.avopolisradio.gr), αλλά ίσως και στα αποκλειστικά διαδικτυακά ερτζιανά, μια εκπομπή με fun, συνεχείς ατάκες, συμμετοχή εκατοντάδων χρηστών από το chat, από όλη την Ελλάδα, αλλά και μουσικές επιλογές που πρώτα ακούστηκαν από τις εκπομπές του(ς). Και όλοι περιμένουμε την επάνοδό τους την επόμενη σεζόν. Φυσικά, ο Μr.Z ζει και αναπνέει για την μουσική από την γενέτειρα του πόλη, την Αθήνα, η οποία του ανταπέδωσε την αγάπη της, χρίζοντας τον μέσω του δημοφιλούς free press Athens Voice ως τον καλύτερο dj για το 2012. Ο ίδιος παίζει διαρκώς σε bar της πόλης, ενώ αρθρογραφεί και στο popaganda.gr. Την επιτροπή συμπληρώνει ο Aναστάσιος Διόλατζης, υπεύθυνος μουσικού σχεδιασμού του Reworks Festival.

reworks_4.jpg

Μετά και την ανακοίνωση των τριών συμμετοχών, θα ακολουθήσει ψηφοφορία μέσω Facebook, από 31/08 μέχρι και 08/09. Άρπαξε λοιπόν την ευκαιρία να παίξεις ανάμεσα σε μεγάλα και μικρότερα αλλά σημαντικά διεθνή και εγχώρια ονόματα. 

Λίγα λόγια για το Reworks International Music Festival

Το φεστιβάλ θα γίνει στις από 18-20 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Κάθε Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη αναπνέει διαφορετικά από ό,τι στη συνήθη καθημερινότητά της. Γίνεται το επίκεντρο μέσα από μια μοναδική μουσική γιορτή στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ανοίγει τις πύλες της σε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα και τον κόσμο, οι οποίοι ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη και γίνονται ένα με το κοινό της. 

dubfire.jpg

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Οι Tale of Us, για πολλούς το πιο επίκαιρο και πολυσυζητημένο δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Dubfire, το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish σε ένα ειδικό project, τα δίδυμα θαύματα Modeselektor & Pan-Pot από το Βερολίνο, αγαπητοί όσο λίγοι στην χώρα μας, ο θηλυκός θρύλος της γερμανικής Techno Ellen Allien, θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τον Ιρλανδό Mano Le Tough, τους Καναδούς Αrt Department, Carlo Lio και Maher Daniel και την εκλεκτική Nastia. 

taleofus.jpg

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν επίσης στην Ελλάδα, ο άνθρωπος πίσω από την Mute Records, Daniel Miller, και οι Rival Consoles. Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ η πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων ελλήνων καλλιτεχνών.

Τα ονόματα:

Dubfire (SCI+TEC, Η.Π.Α)

Tale of Us (Life and Death, Iταλία)

Modeselektor (Monkeytown, Γερμανία)

Art Department (No.19, Kαναδάς)

Pan-Pot (Second State, Γερμανία) 

Ellen Allien (BPitch Cntrl, Γερμανία)

Daniel Miller (Mute recs, Ην.Βασίλειο)

Mano Le Tough (Maeve, Ιρλανδία)

Νastia (Arma17, Ουκρανία)

Carlio Lio (Rawthentic, Καναδάς)

Maher Daniel (No.19, Η.Π.Α)

Rival Consoles (Erased Tapes, Hν.Βασίλειο)

Clevelant (White, Λουξεμβούργο)

Larry Gus (DFA, Ελλάς)

Ison  (Noir Music, Ελλάς)

Mr.Statik (Bpitch Cntrl, Ελλάς)

Actor One (Noir Music, Ελλάς)

Giganta (Werkdiscs,Ελλάς)

Viton (Playground, Ελλάς)

DreaMachinery (Republic, Ελλάς)

Darktom (NON, Ελλάς)

George Adi (NON, Ελλάς)

Με μότο και φέτος το… «We Define our Future»

reworks2015_2.jpg

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματά της, το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς, αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό για τις σύγχρονες μουσικές τάσεις. Με μήνυμα του και φέτος το «we define our future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Στην ουσία, το 11ο Reworks Festival καλεί ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη, πέρα από κάθε διάκριση… να γίνουν ένα.

Προπώληση εισιτηρίων: 

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας on line από την ιστοσελίδα www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων:  

Εισιτήριο τριημέρου (18,19 & 20.9.2015): 55 ευρω (περιορισμενος αριθμος) / Early Bird 50 ευρώ (περιορισμένος αριθμός)

*Προσοχή: περιορισμένος αριθμός: 500 εισιτήρια

reworks2015.jpg

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.reworks.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured