“Raining Blood” - Tori Amos (Slayer)
 
Η Amos, με αυτή την αγνώριστη καταγραφή του thrash ύμνου των Slayer, καταφέρνει το άπιαστο. Αποδομεί το κομμάτι, καταστρέφει τα υλικά του και εν τέλει το αναδομεί κρατώντας αναλλοίωτη την αίσθηση της καταστροφής και της ματαιότητας. Είναι η απόδειξη της καλλιτεχνικής αξίας των Καλιφορνέζων και της σκοτεινής μαεστρίας της γοητευτικής πιανίστα.
 
 
{youtube}4PWgA3PI7VQ{/youtube}
 
 
metallica_at_the_o2_arena_london_2008
 
“Turn The Page” - Metallica  (Bob Seger)
 
Ο Bob Seger, όταν κατέγραφε το μίγμα κούρασης και μελαγχολίας στις εξαντλητικές περιοδείες, δεν πίστευε ποτέ ότι οι γίγαντες του σκληρού ήχου θα απογείωναν το τραγούδι με βαριές κιθάρες και ακόμα πιο βαριά συναισθήματα. Ο Hetfield δίνει την πιο συγκινητική του ερμηνεία σε μια υποδειγματική παραγωγή και οι Metallica οικειοποιούνται την προσωπική κατρακύλα.
 
 
{youtube}rY5kDqM135M{/youtube}
 
 
u2
 
“Helter Skelter” - U2 (Beatles)
 
Οι U2 κάποτε έσπερναν επί σκηνής απελευθερωμένοι. Στα χέρια τους, το τραγούδι των Beatles λαμβάνει μια αλλόκοτη southern αύρα και ο Bono κραυγάζει υπέροχα στο μικρόφωνο, όσο ο Edge ξεφεύγει από την χαρακτηριστική κιθαριστική μανιέρα του. Ιδανικό ξεκίνημα για μια rock n' roll ζωντανή ηχογράφηση που ακόμα καίει τα πατώματα.
 
{youtube}FXwcp6pnUlU{/youtube}
 
 
Rage_Against_The_Machine_2
 
“Renegades Of Funk” - Rage Against The Machine (Afrika Bambaataa)
 
Μια διαολεμένη μηχανή παραγωγής riffs, μια αδυσώπητη ρυθμική ενότητα και μια φωνή που τραγουδάει τις ρίμες απλώνουν το νήμα που συνδέει την ιστορική ανατρεπτική διανόηση της ρητορείας και την καθημερινή επανάσταση του δρόμου. Τα ηλεκτρονικά beats του Afrika Bambaataa μετατρέπονται σε υψωμένες γροθιές και το μέλλον μοιάζει όμορφα αβέβαιο.
 
 
{youtube}K626gMvu2ds{/youtube}
 
Deftones
 
“Simple Man” - Deftones (Lynyrd Skynyrd)
 
Χωρίς σπουδαίες μορφολογικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αυθεντικό των Lynyrd Skynyrd, οι διαφορετικές τοπολογικές και χρονολογικές συντεταγμένες είναι ο καθοριστικός παράγοντας που κάνουν το αποτέλεσμα πανέμορφο. Οι Deftones αναγνωρίζουν τις ρίζες τους μέσα στο αστικό τοπίο και κλίνουν το γόνυ σε έναν rock ύμνο με σεβασμό και ειλικρινείς ερμηνείες.
 
 
{youtube}6Th0HT2i-T4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured