Ένας νέος θεσμός πρωτοπαρουσιάζεται στη χώρα μας, στο διεθνές trend (ή ανάγκη, καλύτερα) να αναδειχθούν νέα ταλέντα πέρα από τον καταιγισμό της φτήνιας των διαγωνισμών τύπου Pop Idol, Fame Story. Ο θεσμός αυτός λαμβάνει χώρα στη Γαλλία και φέτος θα διανύσει τη δεύτερη περίοδο της ζωής του, ενώ η ελληνική συμμετοχή φέτος είναι περισσότερο το εισιτήριό μας για όσα θα συμβούν από του χρόνου. Ο θεσμός είναι ευρωπαϊκός, όπως ακριβώς η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που ξεκίνησε στη Γαλλία και αγκάλιασε σιγά σιγά και τις υπόλοιπες χώρες. Όπως λοιπόν η εταιρία M.E.S.O. και ο Γιώργος Perot "έφεραν" και "έχτισαν" αυτό το θεσμό εδώ, έτσι και στην περίπτωση του Europavox (με τη συνεργασία του Avopolis, του Sonik, της Athens Voice, των Radio Best και Εν Λευκώ, της Music Kitchen, της Klik records, της VanDog Event Group και του Κώστα Μπαρτζόκα/Rastavibe Festival) θα μιλάμε για μια "εισαγωγή" από δική τους πρωτοβουλία, αλλά και ένα ισχυρό βήμα για νέους μουσικούς, μία δίοδο για να προκύψουν ευρωπαϊκές συνεργασίες.

Συναντήσεις, ανακαλύψεις και καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη θα βρεθούν σε μια μικρή επαρχία στην καρδιά της Γαλλίας. Μέσα σ' αυτούς μπορεί να είστε (γιατί όχι;) κι εσείς. Από γερμανικó hip-hop και ιταλικό electro ως πορτογαλική folk, το Europavox Festival υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε μουσικό γούστο.

 

Tα ελληνικά μέσα που προαναφέραμε θα είναι οι "professional πρεσβευτές" της χώρας στο φεστιβάλ, όπως ονομάζονται, θα σας κάνουν "μουσικό πρεσβευτή της Ελλάδας" και θα σας χαρίζουν δωρεάν μεταφορά και διαμονή καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ όπως επίσης και ελεύθερη πρόσβαση σε 50 συναυλίες και προβολές animation.

Από το lineup του φεστιβάλ, που μετράει περισσότερους από 50 καλλιτέχνες, αναφέρουμε ενδεικτικά τους: 120 days (NO), Aaron (FR), Agoria live (FR), Archive (UK), Asian Dub Foundation (UK), Cirkus (SU), Dj Vadim (RU), Neneh Cherry, Nosfell (FR), Peter Von Poehl (NO), Tom Mc Rae (UK) & 2ManyDjs (BE).

27 Ευρωπαϊκές χώρες θα δώσουν την ευκαιρία σε 54 νέους ανθρώπους να πάρουν μέρος σε αυτό το μοναδικό γεγονός. Να εκπροσωπήσουν την κουλτούρα της χώρας τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Να γίνουν ερασιτέχνες μουσικοί ανταποκριτές μέσω ενός blog που θα στηθεί γι’ αυτό τον σκοπό ή ακόμα και να βρεθούν on stage!

Για να συμμετάσχεις στείλε ένα κείμενο (μέχρι 50 λέξεις) εξηγώντας μας γιατί ΕΣΥ θα έπρεπε να είσαι αυτός που θα επιλεγεί να παραστεί στο φεστιβάλ, με πλήρη στοιχεία και ημερομηνία γέννησης, e-mail address και τηλέφωνο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. πριν τις 28 Απριλίου 2007.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured