news.team

φωτογραφία: Kieran McManus

Ο μεγάλος τελικός του φετινού Μουντιάλ είχε 6 γκολ και την ξεκάθαρη υπεροχή της εθνικής Γαλλίας έναντι αυτής της Κροατίας. Εκτός όμως από το θέαμα, είχε και μια στιγμή αμηχανίας στο στάδιο Λουζνίκι, η οποία αποκαλύπτεται τώρα ότι διαθέτει ...μουσικές διασυνδέσεις.

Ο λόγος βέβαια για τους δύο άνδρες και τις δύο γυναίκες που, ντυμένοι με αστυνομικές στολές, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κατά το 2ο ημίχρονο, προξενώντας σύντομη διακοπή του ματς. Μία μάλιστα από τις γυναίκες προσέγγισε και τον Kylian Mbappé, και κόλλησε πέντε μαζί του.

Και τα 4 άτομα απομακρύνθηκαν γρήγορα από το τερέν όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν ήταν πραγματικοί αστυνομικοί και τώρα κρατούνται σε κελί στη Μόσχα. Αποκαλύπτεται δε ότι πρόκειται για την Όλγα Κουρατσιόβα (Olga Kurachyova), μέλος του γνωστού αντικαθεστωτικού συγκροτήματος Pussy Riot, και 3 ακόμα πρόσωπα που έχουν σχέση με την punk pop κολεκτίβα. Το επιβεβαίωσε η ίδια η Κουρατσιόβα, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Στόχος των Pussy Riot ήταν να τραβήξουν και πάλι τη διεθνή προσοχή στις παραβιάσεις διαφόρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελούνται στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτήν την αφορά με βολική αφορμή την επέτειο των 11 χρόνων του θανάτου του ποιητή Dmitriy Prigov. Ζήτησαν λοιπόν την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και τον άμεσο σταματημό των παρανόμων συλλήψεων στις αντικαθεστωτικές διαμαρτυρίες.

Οι Pussy Riot συγκροτήθηκαν το 2011 και με αυτοσχέδιες performances, συχνά τολμηρές για τα ήθη της ρωσικής κοινωνίας, εναντιώθηκαν στη διακυβέρνηση Πούτιν, ζητώντας παράλληλα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους της Ρωσίας, πολιτικές αλλαγές και κινήσεις υπέρ της γυναικείας χειραφέτησης. Έγιναν παγκοσμίως γνωστές όταν η κυβέρνηση προχώρησε σε σύλληψη και φυλάκιση 3 μελών τους (Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina & Yekaterina Samutsevich), κατηγορώντας τις για «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος» -πράξη που έφερε πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης από προσωπικότητες της μουσικής σαν την Patti Smith, τους Beach Boys, τον Paul McCartney, τη Madonna, τους Red Hot Chili Peppers κ.ά.

Στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τη μουσική τους, ακούγοντας το φετινό τους τραγούδι "Bad Apples" (και βλέποντας το βιντεοκλίπ), μια συνεργασία με τον Dave Sitek των TV On The Radio.

{youtube}XMQSVsDHGD8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured