news.team

Ως γνωστόν, φέτος τον Ιούνιο ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε επισήμως με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν στη Σιγκαπούρη, φτάνοντας σε μια ιστορική διακρατική συμφωνία. Η οποία, μεταξύ άλλων, έφερε τέλος και στα εγχώρια αστεία τύπου «πάτα το, Κιμ» (το κόκκινο κουμπί των πυρηνικών), αφού υπογράφηκε η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας.

Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό, είναι ότι στο διάστημα της κόντρας τους, ο Ντόναλντ Τραμπ συχνά αποκαλούσε τον Κιμ Γιονγκ-Ουν ως «little Rocket Man». Και εδώ είναι που ξεκινάει ο μύθος.

Αναμφίβολα, ο χαρακτηρισμός αυτός ήταν αναφορά στο τραγούδι του Elton John "Rocket Man", από το άλμπουμ Honky Château του 1972: είναι ένα αρκετά αναγνωρίσιμο κομμάτι, ειδικά στους παλαιότερους, το οποίο έστειλε τον σπουδαίο Βρετανό καλλιτέχνη στο #2 της πατρίδας του και στο #6 των Η.Π.Α.

Στη Σιγκαπούρη, λοιπόν, ο Κιμ ρώτησε τον Τραμπ γιατί τον αποκαλούσε έτσι. Συνειδητοποιώντας ο Τραμπ ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν γνώριζε το τραγούδι, υποσχέθηκε να του το στείλει πεσκέσι με ιδιόχειρη αφιέρωση, όταν ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. θα ερχόταν επίσκεψη στην Πιονγκ-Γιάνγκ. Όμως ο Μάικ Πομπέο πήγε πριν λίγες μέρες στην Πιονγκ-Γιάνγκ και δεν παρέδωσε τίποτα στον Κιμ.

Από εκεί και πέρα, η διεθνής διπλωματία πήρε φωτιά και δημιουργήθηκε ένα μεγάλο σούσουρο: τι έγινε, πώς έγινε, γιατί έγινε; Τόσος ήταν ο ντόρος, ώστε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Heather Nauert αναγκάστηκε να βγει και να διαψεύσει την οποιαδήποτε παράδοση CD κατά τη συνάντηση του Πομπέο και του Κιμ.

Με βάση τη διάψευση αυτή, φάνηκε ότι τελικά είχαμε μια ανυπόστατη φήμη, η οποία ίσως να πρωτοδιαδόθηκε από μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας.

Τώρα, όμως, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ επιβέβαιωσε ότι όντως έστειλε το "Rocket Man" και μάλιστα με ιδιόχειρη αφιέρωση. «Δεν του το έδωσαν, το έχω ακόμα για εκείνον και θα του το δώσω στην πρώτη μελλοντική ευκαιρία», φέρεται να είπε πριν λίγες ώρες μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ του έγκυρου πολιτικού site The Hill ο Jordan Fabian.

Το μόνο σίγουρο; Ότι τις τελευταίες μέρες δεν υπήρξε διπλωμάτης που να μην τσέκαρε να μάθει ποιο τέλος πάντων τραγούδι είναι αυτό το "Rocket Man".

{youtube}DtVBCG6ThDk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured