news.team

O Αμερικανός τραγουδοποιός, πολυ-οργανίστας και visual artist Captain Beefheart ήταν από τις πιο συναρπαστικές φιγούρες που έδρασαν στο μουσικό στερέωμα με αφορμή το rock 'n' roll, φτιάχνοντας ένα μοναδικό χαρμάνι ήχου, που μόνο με αυτό του Frank Zappa μπορεί να συγκριθεί.

Ο κάπτεν πέθανε το 2010, μόλις στα 69 του, ταλαιπωρημένος από σκλήρωση, αλλά το ενδιαφέρον για τους δίσκους του παραμένει μεγάλο. Ανάμεσά τους, αυτός που έχει λάβει τη μεγαλύτερη αναγνώριση και προβολή είναι το Trout Mask Replica, το 3ο του άλμπουμ με τους Magic Band (στην τότε σύνθεση βρίσκονταν οι John French, Jeff Cotton, Bill Harkleroad, Mark Boston & Victor Hayden), που βγήκε το 1969 στη Straight του Frank Zappa, με παραγωγό τον ίδιο. Γνώρισε μάλιστα και μια ανέλπιστη εμπορική επιτυχία -την πρώτη για το γκρουπ- φτάνοντας στο #21 των βρετανικών charts.

Τώρα, τα δικαιώματα του Trout Mask Replica έχουν περιέλθει στην Third Man Records του Jack White, η οποία ετοιμάζει μια πολύ περιποιημένη επανέκδοση, αλλά μόνο για όσους κάνουν εγγραφή στο Θησαυροφυλάκιο (The Vault) της εταιρείας ως τις 30 Απριλίου.

Όσοι το κάνουν, θα λάβουν το Trout Mask Replica σε μια ειδική πάνινη τσάντα, τυπωμένο σε διπλό, χρωματισμό βινύλιο με σχέδιο ψαροκόκαλο, ενώ ως εξτρά θα τους έρθει ο επιτάφιος του Jack White στον Captain Beefheart (ένα πράγματι ωραίο κείμενο), αλλά και η πρώτη ανατύπωση που γίνεται ποτέ στο "Pachucho Cadaver", το μόνο single που έβγαλε το Trout Mask Replica με b-side το "Wild Life" (επίσης από το άλμουμ).

Αλλά αυτό που πραγματικά δεν παίζεται, σας το αφήσαμε για τελευταίο: μαζί με όλα αυτά, λαμβάνει κανείς και μια πραγματική ρέπλικα της μάσκας πέστροφα που φιγουράρει στο εξώφυλλο!

{youtube}Bf1oUkOHFtk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured