news.team

O Glenn Tipton βρίσκεται στους Judas Priest από το 1974, όταν μπήκε στο γκρουπ ύστερα από τη διάλυση των Flying Hat Band. Και είναι ένα από τα πιο αγαπητά και σημαντικά μέλη τους, υπεύθυνος για τα φανταστικά νεοκλασικά σόλο, τα ευρηματικά του riff και τον πολυσχιδή τρόπο με τον οποίον χειρίζεται την ηλεκτρική κιθάρα.

Δυστυχώς, τα νέα από το μέτωπο της υγείας του είναι άσχημα. Ο 70χρονος Βρετανός μουσικός έχει προσληθεί από τη νόσο του Πάρκινσον. Παλεύει μαζί της εδώ και 10 χρόνια, έφτασε όμως πλέον σε ένα σημείο όπου η μάχη εν πολλοίς χάνεται...

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση των ίδιων των Judas Priest, ο Glenn Tipton αποσύρεται στο εξής από τις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας -κάτι που δυστυχώς σημαίνει ότι δεν θα τον δούμε στην πολυαναμενόμενη συναυλία των Βρετανών metalheads, στο φετινό Rockwave.

Ο Tipton μπορεί να παίξει πια μόνο τα λιγότερο απαιτητικά τραγούδια των Judas Priest, κάτι που καθιστά απαγορευτικό το να βγαίνει σε περιοδεία. Παραμένει ωστόσο στο πόστο του, στο επίσημο line-up της μπάντας. «Δεν φεύγω», διαβεβαιώνει και ο ίδιος τους fans, «απλά αλλάζει ο ρόλος μου».

Ο ίδιος ο Tipton όρισε ως αντικαταστάτη του τον διάσημο metal παραγωγό Andy Sneap, με τον οποίον και θα δούμε τους Judas Priest στην Αθήνα

{youtube}b1B_pZC8aWU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured