news.team

Δοξασμένοι ως μία από τις τιτάνιες μπάντες του hard rock, με πωλήσεις 28.000.000 αντιτύπων σε διεθνή κλίμακα, οι Rainbow γνώρισαν χρόνια παρακμής στη δεκαετία του 1980 και πολλοί θεώρησαν ότι ο κύκλος τους έκλεισε αρμονικά το 1997, όταν διαλύθηκαν για 2η φορά στην ιστορία τους. Ωστόσο ο Ritchie Blackmore ξανάστησε το γκρουπ το 2015 και ετοιμάζεται τώρα για νέες περιπέτειες.

Η πρώτη γεύση είχε βέβαια δοθεί από πέρυσι, όταν βγήκαν ψηφιακά μια νέα εκτέλεση του δοξασμένου "I Surrender" με τον νυν τραγουδιστή Ronnie Romero και μια ορχηστρική διασκευή σε Edward Elgar με τίτλο "Land Of Hope And Glory". Αλλά όλα έδειχναν πως προτεραιότητα του σχήματος ήταν οι κατά καιρούς live εμφανίσεις και όχι η δισκογραφία.

Αυτές όμως τις μέρες ο Blackmore έδωσε στη δημοσιότητα ένα trailer 9 λεπτών σχετικό με μελλοντικές περιπέτειες, το οποίο μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, προαναγγέλεται το άλμπουμ Memories In Rock II, διάδοχος του Memories In Rock (2016): όπως το τελευταίο μάζευε ζωντανές ηχογραφήσεις από τις εμφανίσεις των Rainbow στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2016, έτσι κι αυτό θα περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις από τις συναυλίες του γκρουπ στη Βρετανία, το καλοκαίρι του 2017. Το πότε ακριβώς θα βγει δεν έχει ανακοινωθεί, θα κυκλοφορήσει πάντως από την Eagle Rock Entertainment μέσα στο 2018, πιθανότατα σε μορφή DVD + 2CD.

Αυτό που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους fans, είναι η αναγγελία ενός ολοκαίνουριου στούντιο τραγουδιού, που θα μπει ως bonus υλικό στην έκδοση και καθώς φαίνεται θα έχει τίτλο "Waiting For A Sign". Μάλιστα, η Candice Night -τραγουδίστρια των Blackmore's Night και σύζυγος του Blackmore- αποκάλυψε σε συνέντευξή της στo Blabbermouth ότι σχεδιάζονται κι άλλες ηχογραφήσεις, για μια στούντιο έκδοση στο μέλλον.

Τελευταία στούντιο παρουσία των Rainbow ήταν το άλμπουμ Stranger In Us All το 1995 (Βρετανία #102, Γερμανία #36, Σουηδία #8), με τραγουδιστή τον Doogie White.

{youtube}vPQTewK8Mlo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured