xarisadm

Harry Nilsson: Nilsson Schmilsson [1971]

62ddd_2.jpg

Όλα έχουν να κάνουν με τη φωνητική μελωδία και τη σύνθεση των κομματιών.

Herbie Hancock: Fat Albert Rotunda [1970]

62ddd_3.jpg

Η μουσική του Herbie Hancock από την original Fat Albert TV είναι πολύ ιδιαίτερη. Τόσο φυσική και funky.

Thin Lizzy: Legend Οf Τhe Black Rose [1979]

62ddd_4.jpg

Ακούγαμε πολύ Thin Lizzy, προσπαθώντας να μιμηθούμε το κόλπο τους στα μελωδικά και ξεκάθαρα ρεφραίν. Επίσης, από στιχουργικής πλευράς, ήμουν συνεπαρμένος από την ικανότητα του Phil Lynott να λέει ιστορίες.

Funkadelic: America Eats Ιts Young [1972]

62ddd_5.jpg

Ένας από τους αγαπημένους μου δίσκους. Έχει πολλά ατμοσφαιρικά και ταξιδιάρικα intros, outros και ιντερλούδια, από τα οποία προσπαθήσαμε να δανειστούμε κάποια πράγματα. Επιπλέον, υπάρχουν πολιτικά θέματα και στίχοι σχετικά με τις ζωές τους στην Αμερική, που επίσης μας επηρέασαν αρκετά.

Art Blakey & Τhe Jazz Messengers: A Night Ιn Tunisia [1957]

62ddd_6.jpg

Πρώτα από όλα, μου αρέσει πολύ το εξώφυλλο. Δεύτερον, το πάθος και η αγνοί ήχοι των μουσικών και των ηχογραφήσεων, αποτελούν μεγάλη επιρροή.

Steel Pulse: Living Legacy [1998]

62ddd_7.jpg

Κάθε τραγούδι περιέχει μια σειρά από συνεχόμενα «χτυπήματα» και το άλμπουμ ως σύνολο έχει τα κομμάτια σε μια σειρά, έχοντας πολύ καλή ροή. Είναι καταπληκτικό, είναι σημαντικό και ποτέ δεν θα παλιώσει.

Deep Purple: Come Taste Τhe Band [1975]

62ddd_8.jpg

Πρόκειται για ένα αρκετά υποτιμημένο άλμπουμ των Deep Purple. Υπάρχει τόσο πολύ groove μεταξύ του Jon Lord και του Tommy Bolin. Η δουλειά του Glenn Hughes στο μπάσο είναι εξαιρετικά funky και πιστεύω ότι ακούμε τον καλύτερο David Coverdale σε όλη του την καριέρα. Αυτός είναι ο τύπος του heavy funk που οι Lionize ονειρευόμαστε.

The Beatles: Let Ιt Be [1970]

62ddd_9.jpg

Αυτό είναι από εκείνα τα άλμπουμ που ακούσαμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά ακόμη μας ανατριχιάζει.To “Dig A Pony” έχει ένα από τα καλύτερα σόλο που έχουν γραφτεί ποτέ. Όλα στον δίσκο στάζουν groove και αρμονίες. Τον αγαπάω.

Clutch: Psychic Warfare [2015]

62ddd_10.jpg

Περάσαμε αρκετή ώρα ακούγοντας το άλμπουμ των φίλων μας Clutch. Βγήκε όταν γράφαμε το δικό μας και ήταν τόσο καλό, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη για ένα rock ‘n’ roll άλμπουμ.

Bad Brains: Rock For Light [1983]

62ddd_11.jpg

Όντας από την Ουάσινγκτον, πάντοτε πληροφορείσαι για «την καλύτερη μπάντα στη Γη» και, ακούγοντας αυτό το άλμπουμ πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ο τίτλος του ταιριάζει απόλυτα.

***

Μείνετε συντονισμένοι στα sites και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των Lionize και της The End Records, για να ενημερώνεστε πρώτοι για ότι νεότερο σχετικά με τις προσεχείς δραστηριότητές τους

The End Records: www.theendrecords.com | www.facebook.com/theendrecords
Lionize: www.lionizemusic.com  | www.facebook.com/LIONIZEMUSIC 

{youtube}996Hfz_1Wpg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured