news.team

Παρά τις τόσες ηχηρές παρεμβάσεις επώνυμων καλλιτεχνών για εξυγίανση και διαφάνεια, παρά την τοποθέτηση κρατικής επιτρόπου αλλά και εποπτικού συμβουλίου αποτελούμενο από δημιουργούς, φαίνεται πως ορισμένες συμπεριφορές -από αυτές που έφεραν την ΑΕΠΙ στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα- δεν έχουν γιατριά.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο διάστημα ο μέτοχος της ΑΕΠΙ Δημήτρης Ξανθόπουλος ζήτησε από την επίτροπο Μαρία Βλάχου να συναινέσει ώστε να μεταφέρει το ποσό των 200.000 ευρώ στη συνδεδεμένη εταιρία ΕΔΙΣ. Καθώς όμως η ΕΔΙΣ είναι εταιρία δικών του συμφερόντων, η επίτροπος αρνήθηκε. Με αποτέλεσμα ο Ξανθόπουλος να κλειδώσει το γραφείο της, μην επιτρέποντάς της την είσοδο σε αυτό. Στη συνέχεια, προχώρησε μονομερώς στην έκδοση επιταγών αξίας 200.000 ευρώ.

Ως συνέπεια όλων των παραπάνω, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία και συνέλαβε τον Ξανθόπουλο, οδηγώντας τον στο αυτόφωρο. Σύμφωνα με τον νόμο, έχει υποχρέωση να ζητάει την έγκριση της επιτρόπου για οικονομικού είδους υποθέσεις, επομένως είναι βέβαιο ότι θα διωχθεί για απείθεια. Μπορεί ωστόσο να αντιμετωπίσει και ακόμα βαρύτερες κατηγορίες, πιθανόν για υπεξαίρεση χρημάτων, η οποία ανήκει στα κακουργήματα.

{youtube}bw4v2iaz5Yc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured