xarisadm

Τα τελευταία δημοσιεύματα από Αμερική αναφέρουν ότι ο Eminem, ο Lil Wayne, ο Κanye West και η Nicki Minaj ετοιμάζουν νέα άλμπουμ μέσα στους επόμενους μήνες, μπορεί μέχρι και το τέλος του 2017.

Αυτό ακούγεται συναρπαστικό, καθώς έχουμε πολύ καιρό να δούμε τον Eminem και τον Lil Wayne στο στούντιο με πολλή δουλειά και θα μας ενθουσίαζε ένα νέο project. Το ίδιο ισχύει άλλωστε και για τον West και τη Minaj, που προσπαθούν να φτιάξουν την εικόνα τους μετά από μέτριες κυκλοφορίες.

Ας πάρουμε όμως τους καλλιτέχνες αυτούς έναν-έναν ξεχωριστά, να δούμε τι μπορούν να κάνουν, τι μας έχουν προσφέρει στο παρελθόν, αλλά και για να τολμήσουμε μια πρόβλεψη για το ποιος θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη επιτυχία.

67gArthro_2.jpg

LIL WAYNE

Τα 35 του χρόνια γιόρτασε πρόσφατα ο Lil Wayne και ελπίζουμε να τα συνδυάσει –επιτέλους– με το Carter V. Ένα πολυσυζητημένο άλμπουμ, που κανονικά έπρεπε ήδη να έχει δημοσιευθεί απ’ το 2015, αν η δουλειά του Wayne δεν γνώριζε τη μία καθυστέρηση μετά την άλλη: 2 χρόνια αργότερα, ακόμη περιμένουμε. Μάλιστα ο ράπερ απ’ τη Νέα Ορλεάνη αρκέστηκε σε κάτι πρόχειρο εκείνο τον καιρό, με το mixtape Sorry For The Wait 2, το οποίο περιλάμβανε κυρίως διασκευές σε άλλους καλλιτέχνες του χιπ χοπ.

Όσοι φυσικά ακούν τον Lil Wayne από τα πρώτα του βήματα, ξέρουν τι επιτυχίες γνώρισαν τα άλμπουμ Tha Carter, Carter II και Carter III στα οποία και δούλεψε απ’ το 2004 έως το 2008 –εποχή που έφτασε να θεωρείται ως ο κορυφαίος εν ζωή ράπερ. Γι’ αυτό άλλωστε και επικρατεί τόσος ντόρος με το Carter V.  Ελπίζουμε λοιπόν η αναμονή να αξίζει και να μας παρουσιάσει κάτι εξίσου όμορφο και μακριά απ’ την trap μουσική, στην οποία έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια.

67gArthro_3.jpg
ΕΜΙΝΕΜ

Το ίδιο ισχύει και για τον Slim Shady. Ο Eminem μπορεί να είναι απ’ τους κορυφαίους ράπερ όλων των εποχών, αλλά πρέπει να τα «βρει» με τον εαυτό του και να δουλέψει σε κάτι καινούργιο και καλό, αν δεν θέλει να χάσει περαιτέρω έδαφος απ’ τους ανταγωνιστές του. Αλλιώς καλύτερα να αποσυρθεί όσο ακόμη βρίσκεται στις δόξες του.

Τι μας κάνει όμως να αναμένουμε τόσο το νέο του άλμπουμ; Μα φυσικά η συμμετοχή του Dr. Dre. Έχει γίνει δηλαδή γνωστό απ’ τα μέσα του 2017 ότι ο Eminem δουλεύει σε κάτι καινούργιο και πλάι του βρίσκεται ο άνθρωπος που τον εκτόξευσε την προηγούμενη δεκαετία. Ο 44χρονος ράπερ μας εντυπωσίασε με τις δουλειές του στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, άλμπουμ π.χ. σαν το Marshall Mathers LP και το The Eminem Show (όπου περιέχονται θρυλικά κομμάτια όπως τα “The Real Slim Shady”, “My Name Is”, “Guilty Conscience”, “Cleaning Up My Closet”, “Mockingbird” και “Without Me”). Από εκεί και έπειτα έχασε κάπως το στυλ του και απομακρύνθηκε από το old school στυλ –ίσως λόγω εμπορικότητας;– διατήρησε όμως κάποια καλά στοιχεία, τα οποία τον βοήθησαν να βγάλει μερικά ωραία singles, που έγιναν και επιτυχίες (“No Love”, “Not Afraid”, “Monster”, “Berzerk”, “Rap God”).

Επαναλαμβάνω, αν δεν θέλει να μείνει στη σκιά καλλιτεχνών σαν τον Kendrick Lamar, πρέπει να δούμε κάτι συναρπαστικό. Μπορεί να τα καταφέρει, αν είναι εντάξει με τον εαυτό του, έχοντας αφήσει πίσω όσα ψυχολογικά προβλήματα τον βασάνιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Μας έχουν σίγουρα λείψει και τα πανέξυπνα και σαρκαστικά βιντεοκλίπ, πάντα σε συνεργασία με τον Dr. Dre.

67gArthro_4.jpg

KANYE WEST

Πολλοί ταυτίζουν τη δουλειά του με την προσωπική του ζωή κι αυτό του έχει στερήσει την ευκαιρία να μείνει στην κορυφή –όπως λέει και το κλισέ, το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις εκεί, αλλά το να παραμείνεις. Κάπου εκεί, λοιπόν, ο Kanye West έχασε το παιχνίδι, ενώ τα νερά τάραξε ακόμα περισσότερο ο γάμος του με την Kim Kardashian (2014).

Ο ράπερ απ’ την Ατλάντα σίγουρα δεν μπορεί να ταυτιστεί ούτε με τον Lil Wayne, ούτε με τον Eminem. Αν επομένως δουλέψει σκληρά και ανταγωνιστικά, ίσως βγάλει κάποιον απ’ τη μέση, όπως έκανε και το 2007, τότε που «πάτησε» τον 50 Cent, εκθρονίζοντάς τον με το Graduation και κατακτώντας τα πάντα. Ακριβώς γιατί δούλεψε διαφορετικά και με πρωτότυπο τρόπο.

Το τελευταίο του άλμπουμ Life Οf Pablo διέθετε καλή δομή και απέσπασε καλές κριτικές, όμως δεν είναι τυχαίο ότι το κομμάτι με τίτλο “Famous” έχει στο YouTube περισσότερα dislikes από likes: έριξε κατά πολύ τη δουλειά του Kanye West, υποβαθμίζοντας το κατά τα λοιπά ωραίο του άλμπουμ. Απορώ γιατί ακόμα δεν έχει κατέβει.

67gArthro_5.jpg

NICKI MINAJ

Τα τελευταία χρόνια είναι η κορυφαία γυναίκα στο είδος της, έστω κι αν άρχισε να απασχολεί περισσότερο το κοινό όταν ξεκίνησε να βγαίνει πρώτα με τον Meek Mill (2015) κι αργότερα με τον θρυλικό Nas.

Τα περισσότερα singles της έγιναν φοβερές επιτυχίες από το 2010 και μετά, όταν την έφερε στην επιφάνεια ο Lil Wayne. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν έχουμε δει κάτι ιδιαίτερο στα άλμπουμ της. Τελευταία της δουλειά ήταν το PinkPrint του 2014, το οποίο συζητήθηκε αρκετά λόγω της προκλητικής της εμφάνισης στο βιντεοκλίπ για το “Anaconda”. Έκτοτε την έχουμε συναντήσει μόνο σε συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες του χιπ χοπ.

Τα τελευταία επίσης χρόνια η Nicki Minaj δεν είναι μόνη της στο παιχνίδι. Η Iggy Azalea μπήκε πολύ δυνατά το 2013 –πρώτα με το “Fancy”, αργότερα με ακόμα περισσότερα εξαιρετικά singles– για να ακολουθήσει η Dej Loaf που επίσης για κάποιον καιρό γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Και φέτος έχει φανεί βέβαια και η Cardi B με το “Bodak Yellow”, σαρώνοντας την κορυφή των αμερικάνικων charts.

Αν πάντως η Minaj καταφέρει και ξεφύγει απ’ το καθαρό pop στοιχείο που έχει υιοθετήσει, δεν θα δυσκολευτεί να ανέβει και πάλι στα ψηλά. Ένα κομμάτι ας πούμε σαν το “Pill And Potions” του 2016, θα ήταν αρκετά ωραίο για να ντύσει το νέο της άλμπουμ.

Ποιο από τα 4 άλμπουμ θα σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία;

Του Lil Wayne.

Αν και εφόσον βέβαια πρόκειται για το Carter V, περιμένουμε φοβερά πράγματα απ’ τον Weezy και καλό θα ήταν να είναι σόλο στα περισσότερα κομμάτια, ώστε να αναγνωριστεί και πιο εύκολα η πολλή δουλειά που έχει ρίξει απ’ τη νέα γενιά που δεν τον πρόλαβε στις δόξες του. Τώρα, άλλωστε, δεν θα έχει πλάι του τον Birdman (τον θεωρούσε δεύτερο πατέρα του), ο οποίος και τον ανέδειξε όταν ήταν ακόμη «μικρός» στον χώρο.

Ίσως δούμε μάλιστα και νέους ράπερ στο άλμπουμ του, απ’ την εταιρία του Young Money Cash Money Billionaires.

{youtube}MNS-Ho5tWo0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured