xarisadm

Δεν θα συμφωνήσω με όλους αυτούς που υποστηρίζουν πως το σωστό diggin έρχεται απο περασμένες δεκαετίες, σκονισμένα ντουλάπια και αποθήκες δισκάδικων που έχουν να δουν το φως το αληθινό κάποια χρόνια. Ο λόγος γιατί τούτη εδώ η στήλη θα έχει κάθε φορά να ξεμπροστιάσει έναν δίσκο ο οποίος δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα άγνωστος σε πολλούς ή χαμένος στον χρόνο.

Οι δίσκοι κρύβουν ιστορίες κυρίως γιατί οι άνθρωποι που κάποτε τους είχαν, ένιωσαν πράγματα μαζί τους. Τις πιο πολλές φορές αυτό είναι εμφανές λόγω της φθοράς. Αλλά και για όλες τις υπόλοιπες που κάποιοι δίσκοι παρέμειναν φρέσκοι, υπάρχουν και πάλι αποδείξεις για τέτοιες συμπεριφορές.

Ένας δίσκος δεν είναι απαραίτητα ένα βινύλιο. Εντάξει, συμφωνώ. Αλλά εδώ συνήθως ισχύει αυτό. Γιατί μόνο έτσι καταφέρνει ένα μουσικό άλμπουμ να αντέξει στον χρόνο. Πραγματοποιείς μια ανασκαφή, την αναδεικνύεις και αγαπάς ή δεν αγαπάς το αποτέλεσμα. Τέλος με τις εισαγωγές.

{youtube}_k7n4BkOXhc{/youtube}

Γεννημένος στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, ο Ned Doheny κατάφερε να μεταφέρει όλο το κλίμα της γενέτειράς του στη μουσική του. Υπήρξε φίλος και συνεργάτης των Eagles, με 5 δίσκους στο ενεργητικό του και μια ολόκληρη καριέρα, η οποία άνθισε αργότερα στην Ιαπωνία. Ήταν επίσης κιθαρίστας και τραγουδιστής, πέρα από το ωραίο παιδί στο εξώφυλλο του Hard Candyίσως του πιο εμβληματικού yacht rock δίσκου των 1970s, τουλάχιστον για μένα. Soft rock το λες, soul επίσης. Όσο μπλεγμένο κι αν ακούγεται, τόσο ωραίο είναι. Δίσκος που ακούγεται νεράκι, 9 κομμάτια, 1976 η χρονολογία, CBS το label. Χοντρό χαρτί και λεπτό βινύλιο. Ξεκάθαρα ένα φανταστικό άλμπουμ, που πιο φλώρικο δεν γίνεται. Τεράστια επιρροή για μουσικούς και παραγωγούς στα 1990s και μετά, όσους αγαπούν τον soulful ήχο. Το "Get It Up For Love" η πιο δυνατή στιγμή.

{youtube}_q9AUeTE4xI{/youtube}

Όσον αφορά τα χρηματιστηριακά, τώρα, πριν την επίσημη επανέκδοση από την αμερικάνικη Numero Group και την αγγλική BE WITH μετέπειτα, κρατιόταν σε νορμάλ επίπεδα ζήτησης, προσφοράς και τιμής. Πλέον όμως εμφανίζεται λίγο πιο τσιμπημένος στην 1η του US έκδοση. Το Hard Candy καταφέρνει πάντως και μεταδίδει όλη την ανεμελιά του στον ακροατή, από το πρώτο κιόλας play, μεταφέροντας στα ηχεία εικόνες καλοκαιρινές. Πρόσφατα ο Ned Doheny εμφανίστηκε στο Worldwide radio show του Gilles Peterson στο BBC, κλέβοντας τις εντυπώσεις με το πόσο καλός παραμένει στα 70 του. West coast love, baby.

{youtube}1PRHYyyoxoA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured