Τάσος Μαγιόπουλος

Τον δημοφιλή χιπ χοπ καλλιτέχνη A$ap Ferg πιθανό να τον ξέρετε. Είναι ένας ράπερ που, χάρη στον συνδυασμό old school φιλοσοφίας και τσαγανού, αλλά και σύγχρονου μουσικού ύφους, εκρηκτικών beats, αλλά και με ρίμες που κάνουν επίθεση στα ηχητικά σου τύμπανα, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να θεωρείται ένας από τους σούπερ σταρ των παγκόσμιων charts. Τον A$ap Ferg, λοιπόν, διάλεξε η adidas για να εγκαινιάσει το νέο της, πρωτοποριακό παπούτσι.

«Everything that is Essential, nothing that is not».

Μας αρέσει το κεντρικό motto που επέλεξε η adidas για να λανσάρει το νέο της sneaker, της σειράς παπουτσιών EQT, που κάνει δυναμικό μπάσιμο στην κατηγορία μπασκετικών μοντέλων. Μιλάμε για το EQT Basketball που κυκλοφορεί την 1η Φεβρουαρίου σε 14 επιλεγμένα sneaker stores της Αθήνας που (σίγουρη πρόβλεψη!) θα προκαλέσει το ενδιαφέρον στους λάτρεις του μπάσκετ και τους sneakerheads-λάτρεις των mid top αθλητικών παπουτσιών, με street fashion ανησυχίες και urban χαρακτήρα. Είναι συνδυασμός παλιού και νέου, παλιοσχολίτικου και μοντέρνου, που στηρίζεται στην μεγάλη παράδοση και το σχεδιαστικό DNA της ιστορικής σειράς μοντέλων. Έχει, όμως, την τολμηρή ματιά και την πάντα επίκαιρη αισθητική της καινοτόμας εταιρείας αθλητικών ειδών. 

BBall_keimeno1.jpg

Την 1η Φεβρουαρίου, λοιπόν, η προσοχή όλων των φίλων της σύγχρονης αστικής μόδας στρέφεται στην κυκλοφορία της mid-top εκδοχής του EQT. Το οποίο αντανακλά την ιστορία ενός παπουτσιού που γεννήθηκε στο γήπεδο, αλλά βρίσκει το μέλλον του εκεί που συμβαίνουν όλα: στους δρόμους. Εκεί όπου κινείται, δρα, εμπνέεται, γράφει και κυκλοφορεί ένας απόλυτος εκπρόσωπος της street φιλοσοφίας. O Α$ap Ferg, με την παρουσία του στην καμπάνια προώθησής του, ευλογεί το EQT Basketball, χρίζοντάς το...sneaker που θα αποσπάσει την προσοχή και θα κερδίσει τα βλέμματα του “ανήσυχου” κοινού της πόλης.

Από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου στις νεότερες γενιές και την αμφισβήτησή τους…

Το ΕQT -που δεν είναι τίποτα άλλο από μια συντομογραφία της λέξης “equipment”- πρωτοκυκλοφόρησε πίσω στο μακρινό 1991, λίγους μήνες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ήταν η χρονιά που η adidas αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή, να κρατήσει μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο και να πετάξει καθετί το περιττό. Έτσι, με μια κίνηση τολμηρή και αποφασιστική, πήγε κόντρα στις τάσεις και τη μόδα της εποχής, σχεδίασε από την αρχή ένα παπούτσι που θα απαντούσε στις τεχνικές ανάγκες των αθλητών και τελικά, έγραψε ιστορία. Για τη δημιουργία του θρυλικού sneaker χρησιμοποιήθηκαν νέα υλικά και τεχνολογίες, ενώ μαζί του καθιερώθηκαν οι εμβληματικές τρεις ρίγες της adidas. Kαθώς η κυκλοφορία του EQT μάγεψε το κοινό και μέσα σε μια νύχτα μετατράπηκε σε συλλεκτικό must-have item. Στο δε ανατολικό Βερολίνο, κοιτίδα νεωτερισμών, καινοτομίας και πρωτοτυπίας, θεωρείται μέχρι τις μέρες μας αναπόσπαστο κομμάτι της street culture της πόλης. Οι νεότερες γενιές του EQT βέβαια, πιστές στο πνεύμα αμφισβήτησης του αρχικού παπουτσιού, αψηφούν την ιστορική πρώτη και ξεχνούν κανόνες και πρέπει, αντικαθιστώντας τα βασικά χρώματα με πιο τολμηρά, χωρίς ωστόσο να ξεχνούν το δόγμα “οnly the essentials”. 

{youtube}v=LGmlcPn-NQ0{/youtube}

Party time: μόδα, μουσική και dancefloor!

BBallPoster_keimeno4.jpg

Η adidas, θέλοντας να γιορτάσει το νέο κεφάλαιο σε αυτή την ιστορική σειρά παπουτσιών, διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι, προς τιμήν της επιστροφής του διάσημου μοντέλου με τα απολύτως απαραίτητα. Ένα ξεφάντωμα για τους sneaker lovers και party-goers της πόλης, που θα μπλέξει ιδανικά τη μόδα, τη μουσική, το στυλ και την άνεση, σε συνεργασία με την δυναμική ομάδα του PIXI. Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, στο Blender Gallery, που βρίσκεται στο νούμερο 4 της οδού Ζησιμοπούλου, στη Γλυφάδα, η urban κουλτούρα συναντά την μόδα του δρόμου και τα performance sneakers τον χορό στο dancefloor. Τα σώματα θα δονούνται υπό τους ήχους των Rovis Bros, Alceen και Trixx, σε μια εκδήλωση που ξεκινάει στις 18:00 και που θα μας μείνει αξέχαστη.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το party, κάνε κλικ εδώ. Επειδή, όμως, προβλέπεται χαμός, μπορείς να εξασφαλίσεις την VIP πρόσκλησή σου αγοράζοντας το EQT (από 01/02 έως 10/02) στα επιλεγμένα sneaker stores της Αθήνας που θα βρεις εδώ - και την ημέρα του party θα σε περιμένει εκεί ένα συλλεκτικό δώρο από την adidas!

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured