xarisadm

Όταν άκουσα το "Bodak Yellow", ήμουν σίγουρος ότι το κομμάτι θα γίνει επιτυχία και μάλιστα θα ακουστεί παντού. Όπως και έγινε. Πολύ απλά γιατί η trap κυριαρχεί στην εποχή μας και η Cardi B βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να συστηθεί στο μουσικό κοινό, «σπάζοντας» τη μονοτονία της Nicki Minaj στον χώρο.

Τρία χρόνια πριν, το "Try Me" της Dej Loaf, που ήταν μόλις 22 ετών, κατάφερε να φτάσει στα υψηλά σκαλιά τόσο στο Hot 100 των Η.Π.Α. (#45), όσο και στα R'n'B/Hip Hop Songs του Billboard (#12). Ακολούθησε ένας χρόνος «φωτιά» για την καλλιτέχνιδα απ' το Ντιτρόιτ και συνεργασίες με καλλιτέχνες από το πρώτο ράφι, όπως ο Lil Wayne, ο Big Sean, οι Rae Sremmurd και ο Kid Ink.

Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει τώρα και με την Cardi B. Μια καλλιτέχνιδα που άφησε πίσω το «βρώμικο» παρελθόν της και ζει μια νέα ζωή, απολαμβάνοντας 2 singles της ("Bodak Yellow", "Bartier Cardi") να σερφάρουν μονίμως στις πρώτες θέσεις των αμερικάνικων charts, με επιτυχία μέχρι και στη Βρετανία –που δεν είναι «μαθημένη» στο trap. Πέρα απ’ το «πλούσιο» παρουσιαστικό της, οι ρίμες της συνδυάζουν Nicki Minaj και old school ρυθμούς μαζί. Μέσα δε σε μικρό χρονικό διάστημα το όνομά της γιγαντώθηκε κι άλλο, αφού συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Μigos, ο 21 Savage και ο Bruno Mars.

51wwCardi_2.jpg

Η Dej Loaf, ξεχάστηκε. Ήταν ό,τι λέμε «πυροτέχνημα». Ποτέ δεν υιοθέτησε ήχους του trap κι αυτό ίσως να την έκανε λιγότερο δημοφιλή, σε έναν κόσμο όπου η trap έκδοση του χιπ χοπ κυριαρχεi.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κακή, προφανώς. Για όποιον έχει μουσικό αυτί, η μουσική της δεν κουράζει, ενίοτε μάλιστα σ' ανεβάζει, γιατί εναλλάσσεται και δεν μένει σε ένα μοτίβο.

51wwCardi_3.jpg

Η Cardi B δεν είναι πυροτέχνημα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλή.

Ξέρει πάντως να παίρνει εκείνο που θέλει. Και ο δυναμισμός που βγάζει στις ρίμες της φαίνεται να τη διακατέχει και στον χαρακτήρα της –κάτι που θα την κρατήσει ψηλά. Ξέρει σε κάθε περίπτωση να αναδεικνύει τα προσόντα της. 

Προς Θεού, όμως, για να προσπεράσει τη Nicki Minaj χρειάζεται φοβερή θέληση, επιμονή και να βρει εναλλακτικό στυλ. Όσο πάει δηλαδή με τα «νερά» της Minaj, θα 'ναι πάντα δεύτερη. Κι αυτό το λέω γιατί δεν είναι λίγοι όσοι λένε ότι ήδη την έχει ξεπεράσει. Τραγικό.
 
{youtube}PEGccV-NOm8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured