Χάρης Συμβουλίδης

Ήδη από την έκρηξή του κατά τα 1950s και 1960s, αναπόσπαστο τμήμα του rock 'n' roll μύθου ήταν και οι διάφορες μικρές ιστορίες που άρχισαν να καταγράφονται καθώς τα ινδάλματα συναντούσαν τους fans, σε διάφορες επίσημες ή και μη περιστάσεις.

Στην αρχή από στόμα-σε-στόμα, ακροβατώντας μεταξύ κουτσουμπολιού και πραγματικότητας, ύστερα μέρος δημοσιογραφικών ανταποκρίσεων (έστω και με στάτους φήμης), σε πιο σύγχρονα χρόνια έγκυρο πια κομμάτι μιας πλούσιας βιβλιογραφίας για τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, τέτοιες ιστορίες εξακολουθούν να προκαλούν το ενδιαφέρον. Ίσως γιατί διαδραματίζονται σε ένα γήινο μεσοδιάστημα, όπου ο fan μπορεί να αγγίξει τον Μύθο· ή, στην περίπτωσή μας, να φάει μαζί του ένα πιάτο ...λαζάνια!

62ccBruce_2.jpg

Στον ρόλο του Μύθου, εδώ, ο Bruce Springsteen.

Τέτοιες μέρες πριν 3 χρόνια, Νοέμβρη του 2014 δηλαδή, το Αφεντικό πήρε μέρος στo Stand Up For Heroes στη Νέα Υόρκη: ένα φιλανθρωπικό event που ξεκίνησε σε ετήσια βάση η Caroline Hirsch το 2007, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το Bob Woodruff Foundation. Το ίδρυμα αυτό βοηθάει στρατιώτες και στρατιωτικούς που, αφού αποστρατεύονται υποχρεωτικά λόγω τραυματισμών σε πολεμικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α. στο εξωτερικό, εγκαταλείπονται σε καθημερινότητες συχνά πνιγηρές οικονομικά, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους.  

Ο Bruce Springsteen εμφανίστηκε στην κορύφωση του event, για ένα μικρό, ακουστικό live, όπου έπαιξε αγαπημένα τραγούδια σαν το "Dancing In The Dark" και το "Born In The U.S.A.", διανθίζοντάς τα με αστεία (ορισμένα ...πιπεράτα) –κάλεσε μάλιστα και τη σύζυγο Patti Scialfa για να πουν ντουέτο το "If I Should Fall Behind". Καθώς όμως στόχος ήταν να συγκεντρωθούν και χρήματα για το ίδρυμα του Bob Woodruff, είχε ήδη συμφωνήσει με τους διοργανωτές ότι θα έβγαζε σε δημοπρασία την κιθάρα του.

62ccBruce_3.jpg

Έτσι κι έγινε λοιπόν σε κάποιο σημείο, όταν έπαψαν τα τραγούδια και τα αστεία και οι προσφορές άρχισαν να έρχονται η μία μετά την άλλη. Ξαφνικά, το Αφεντικό πρόσφερε και ένα ωριαίο μάθημα κιθάρας μαζί με τη Fender Telecaster του και η ζήτηση πολλαπλασιάστηκε.

Σε εντελώς αυθόρμητη πλέον διάθεση, ο Springsteen έριξε στο τραπέζι και μια βόλτα με τη μηχανή του στο τετράγωνο γύρω από το Madison Square Garden, ενώ στη συνέχεια έβαλε στον λογαριασμό και το πουκάμισο το οποίο φόραγε. Αλλά εν τέλει αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στον πανζουρλισμό που ακολούθησε όταν είπε «κι ένα δείπνο με λαζάνια, στο σπίτι μου»! Κάτι που λέγεται ότι ξάφνιασε ακόμα και τη γυναίκα του. Η δημοπρασία εκτοξεύτηκε στα 260.000 δολάρια και οι δύο βασικοί ανταγωνιστές έκαναν τότε ένα deal με το Αφεντικό: θα κέρδιζαν και οι δύο, το ίδιο πακέτο ακριβώς, αν πλήρωνε καθένας τους από 300.000 δολάρια.

62ccBruce_4.jpg

Σε όλη τη βραδιά, συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.000.000 δολάρια. Τα 600.000, τα έφερε μόνος του ο Bruce Springsteen. 

Και πρόκειται μάλλον και για ρεκόρ: όπως μετέδωσε και ο Philip Cosores για τον ραδιοσταθμό 104.3 WOMC του Ντιτρόιτ, «είναι το ακριβότερο ιταλικό όλων των εποχών».

Δεν μάθαμε ποτέ βέβαια πόσο καλά λαζάνια κάνουν στο σπίτι του Springsteen, αλλά δεν πειράζει. Μερικά πράγματα πρέπει να αφήνονται στη φαντασία.

{youtube}129kuDCQtHs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured