avopolis.team

Κάποιες φορές είναι απλά τα τραγούδια, άλλες είναι το attitude με το οποίο έχουν καταφέρει να γίνουν μία από τις μεγαλύτερες μπάντες του σήμερα, μερικές δε φορές είναι απλά το στόμα του Brandon Flowers, που φραγμούς δεν γνωρίζει... Ο λόγος για τους Killers, που θα δούμε στις 24 Ιουνίου στη σκηνή του Ejekt Festival, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Στον ομορφότερο χώρο της καλοκαιρινής Αθήνας θα απολαύσουμε αυτούς, αλλά και τους Kills, Circa Waves και Deaf Radio, μαζί με δροσιστικά Bacardi Mojitos! Ειδικά με αυτό τον καιρό και με μία από τις κορυφαίες συναυλιακές μπάντες του σήμερα, θα χρειαστούν πολλά, πάρα πολλά δροσιστικά κοκτέιλ στο ειδικά διαμορφωμένο Bacardi Mojito Bar.

killers2.jpg

Ας ξεκινήσουμε, όμως, την προθέρμανση, με 10 πράγματα που κάνουν τους Killers να ξεχωρίζουν!

Ένα όνομα, μια ιστορία

The Killers. Δεν είναι κάτι σπουδαίο· ούτε εντυπωσιάζει. Μπορεί μάλιστα και να ενοχλεί. Στην περίπτωση όμως των Αμερικανών, υπάρχει μια ιστορία. Και είναι μία cool ιστορία, αφού παραπέμπει στο βιντεοκλίπ του Johan Renck για το "Crystal" των πολυαγαπημένων New Order (2001), όπου μια φανταστική μπάντα πιτσιρικάδων παριστάνει ότι είναι οι New Order. Το όνομά της δεν το μαθαίνουμε παρά μόνο αν κοιτάξουμε το λογότυπο στα ντραμς: The Killers!

{youtube}KVMyXDsadLQ{/youtube}

To "Mr. Brightside"

Γιατί ήταν εκείνο που τα ξεκίνησε όλα: πρώτο single, πρώτη μεγάλη επιτυχία (#10 στην Αμερική και στη Βρετανία). Επίσης, γιατί είναι εκείνο το τραγούδι των Killers που αρέσει ακόμα και σε όσους δεν τους συμπαθούν. Κυρίως, όμως, γιατί με τα βιντεοκλίπ του επανέφερε στην ποπ κουλτούρα λίγο μυστήριο, μια κάποια ίντριγκα. Ναι, «τα» βιντεοκλίπ, διότι υπάρχουν δύο. Ένα των Brad & Brian Palmer, που πλέον είναι γνωστό ως «βρετανικό» (και θεωρείται πιο underground) κι ένα «αμερικάνικο» (και πιο mainstream) φτιαγμένο από τη Sophie Muller, το οποίο απεικονίζει την Πολωνέζα χορεύτρια Izabella Miko να γίνεται μήλον της έριδας μεταξύ του τραγουδιστή των Killers και του Αμερικανού ηθοποιού Eric Roberts, σε ένα φόντο που θυμίζει έντονα Μουλέν Ρουζ.  

{youtube}gGdGFtwCNBE{/youtube} 

Το "Somebody Told Me"

Στην Αμερική ήταν μικρο-επιτυχία, αλλά στην Ευρώπη σάρωσε. Μεταξύ διάφορων χωρών, μάλιστα, έκανε τους Killers αστέρες και στην Ελλάδα. Το ξέρει καλά όποιος τριγύριζε στα ανέμελα στέκια της εναλλακτικής Αθήνας των '00s, σε εποχές που ούτε καν υποψιαζόταν κανείς την επερχόμενη οικονομική κρίση: είτε στα μικρά χειμερινά μπαρ του κέντρου, είτε στον ένδοξο πεζόδρομο του Pop στην Κλειτίου την καλοκαιρινή περίοδο, κάθε που «έσκαγε» το "Somebody Told Me", τα πράγματα έπιαναν φωτιά. 

{youtube}Y5fBdpreJiU{/youtube}

Φτιάξε (και ζήσε) τον Μύθο σου

Ως γνωστόν, καμία από τις μεγάλες μπάντες του rock 'n' roll δεν έγινε μεγάλη δίχως κάποιον μύθο να τη συνοδεύει. Αν όμως οι δικές σου εποχές δεν τη σηκώνουν τη μυθολογία, τότε τι κάνεις; Τότε τον επινοείς, ήταν η απάντηση που έδωσε ο τραγουδιστής των Killers, Brandon Flowers –με όλο το θράσος το οποίο χρειάζεται κάτι τέτοιο. Και να σου λοιπόν το άλμπουμ Sam's Town (2006), με μια χρονολογική, γραμμική αφήγηση που περιλάμβανε κατά τον Flowers «ό,τι σημαντικό με έφερε εδώ που βρίσκομαι σήμερα». Ψωνίστικο και αμφιλεγόμενο concept, μπορούσε ασφαλώς να καταστρέψει όσα είχαν ως τότε χτίσει οι Killers, πόσο μάλλον με τον βρετανικό εναλλακτικό Τύπο να μισεί οτιδήποτε σχετιζόταν μαζί του. Αλλά αν έχεις γερά τραγούδια, όλα τελικά μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σου. Και οι Killers είχαν κάμποσα ωραία κομμάτια στο Sam's Town: και το χιλιοπαιγμένο "Read My Mind", αλλά και στιγμές σαν τα "When You Were Young" και "For Reasons Unknown".

{youtube}zc8hbSM1zVo{/youtube}

Η απενοχοποίηση του arena rock

Ενώ μια ηχηρή μερίδα του Τύπου γράφει για το τέλος του arena rock, εξηγώντας ότι τα νεότερα rock ονόματα δεν μπορούν να αποκτήσουν μέγεθος ανάλογο με παλιότερα συγκροτήματα, οι Killers γεμίζουν άνετα μεγάλους χώρους, προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου, με την ίδια μάλιστα λογική με την οποία κινούνταν και οι προγενέστεροί τους: «πιάνουν» δηλαδή και το εναλλακτικό κοινό, μα πιάνουν και το mainstream. Οφείλεται βέβαια στην εντυπωσιακή τους άνεση να κινούνται μουσικά από το post-punk στους U2 κι από εκεί σε μια ηλεκτρονική pop που θα έκανε ακόμα και για τη Madonna. Οφείλεται όμως και στην πολλές φορές διαπιστωμένη ποιότητα και δυναμική των συναυλιών τους, «φήμη» που το ελληνικό κοινό περιμένει να επιβεβαιωθεί και στην Πλατεία Νερού.

{youtube}l_Wi_MDYiVw{/youtube}

Viva Las Vegas

Οι Killers δεν είναι απλά από το Λας Βέγκας, μα το κουβαλούν ακομπλεξάριστα σε ό,τι κάνουν. Εκεί δηλαδή που άλλες μπάντες σκιάζονται μη και μπλέξουν με το mainstream, εκείνοι έχουν μια άποψη περί entertainment βαθιά ριζωμένη στη γκλάμορους παράδοση της πόλης με τα καζίνο, τη λαμπερή νυχτερινή ζωή και τα ειδικά σόου από τιτάνια ονόματα του αμερικανικού πενταγράμμου που εγκαινίασε κάποτε ο Elvis Presley. Γι' αυτό και δεν φοβούνται να γράψουν ένα τραγούδι που μπορεί να είναι «για όλη την οικογένεια», γι' αυτό αγαπούν και τα κοστούμια και προσέχουν την εμφάνισή τους πιο πολύ και από τους Coldplay, όσα στυλ και αν αλλάζουν μέσα στα χρόνια. Μέχρι και φτερά έχει χρησιμοποιήσει ανά περιστάσεις ο Brandon Flowers, καταλαβαίνετε ότι τέτοια πράγματα, μόνο στο Λας Βέγκας. 

{youtube}M5eAok1b0B8{/youtube}

Ο Lou Reed θα είναι πάντα ο Lou Reed

Οι συνεργασίες και οι συμμετοχές, είναι το μόνο εύκολο στο αμερικάνικο star system. Αλλά ο Lou Reed (όντας ο Lou Reed) έμπαινε στον μπελά μόνο αν γούσταρε. Και για τους Killers, το έκανε. Και μάλιστα όχι μόνο στο στούντιο, όπου ηχογράφησαν μαζί το κομψό, αδιόρατα απειλητικό "Tranquilize" για τη συλλογή Sawdust (2007): εμφανίστηκε και στο βιντεοκλίπ. 

{youtube}tVNGY1pInfI{/youtube}

Τρέλανέ τους όλους με έναν στίχο

«Are we human, or are we dancer?». Το νόημα δεν είναι σαφές, ούτε καν η γραμματική δεν είναι σωστή, εδώ που τα λέμε. Κι όμως, ήταν το ρεφρέν του "Human", μίας ακόμα μεγάλης παγκόσμιας επιτυχίας (από το Day & Age του 2008), με τα πληκτρολόγια να παίρνουν φωτιά: όχι δεν λέει dancer, κάτι άλλο θα εννοεί, με τον ίδιο τον Brandon Flowers να ρίχνει βέβαια λάδι στην όλη φωτιά, κάνοντας διασυνδέσεις με τον Hunter S. Thompson και την ατάκα του ότι η Αμερική «αναθρέφει μια γενιά χορευτών». Εν τέλει δεν μάθαμε τι εννοεί ο ποιητής, αλλά σίγουρα απολαύσαμε αυτήν την παράδοξη ηχητική συγκατοίκηση του Bruce Springsteen με τους Pet Shop Boys. 

{youtube}RIZdjT1472Y{/youtube}

Το στόμα του Brandon Flowers

Εντάξει, την καυστικότητα των αδερφών Gallagher δεν τη φτάνει, όμως είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείς να βρεις στη σημερινή ποπ κουλτούρα. Με λίγα λόγια, ο Brandon Flowers –έχει δεν έχει δίκιο– θα στο πει όπως το σκέφτεται, κι αυτό είναι αρκετό για να ταράξει τα νερά στην εποχή της πολιτικής ορθότητας. Είτε αναρωτιέται (δημόσια) για το τι να σκεφτόταν ο Peter Gabriel όταν ήταν 32, είτε συστήνεται ως κάποιος «που κάνει την ίδια δουλειά με τον Bruce Springsteen», είτε κομπάζει πως τραγούδια σαν το "Mr. Brightside" θα κρατήσουν για πάντα, είτε μιλάει για τη στενή του σχέση με τη θρησκεία, είτε σχολιάζει πόσο τον ενοχλούσε που όταν εμφανίστηκαν στα πράγματα οι Killers οι περισσότεροι τους πέρναγαν για Άγγλους, είτε σημειώνει ότι καλό, χρυσό το grunge αλλά χάθηκε μαζί του το fun της υπόθεσης, με τον Brandon Flowers ξέρεις πάντα πού βρίσκεσαι.

{youtube}FufL80hJsP8{/youtube}

Όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα

Στη μουσική τουλάχιστον, τα αγαπούν όλοι. Και υπάρχει μάλιστα μια καλά εδραιωμένη παράδοση με ειδικά singles που βγαίνουν μόνο Χριστούγεννα για τον κλειστό κύκλο των αφοσιωμένων fans –το έκαναν οι Beatles στα 1960s, το έκαναν όμως και οι R.E.M. στα 1980s. Οι Killers λοιπόν την έχουν κι αυτοί περί πολλού τη συγκεκριμένη παράδοση και πάντα βρίσκουν κάτι σπέσιαλ να προτείνουν όταν κυκλοφορούν χριστουγεννιάτικα singles (έχουν βγάλει 10 μέχρι στιγμής), είτε καλούν τον ηθοποιό Richard Dreyfuss (Τα Σαγόνια του Καρχαρία, Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου), είτε επιστρατεύοντας τον Elton John και τον Neil Tennant των Pet Shop Boys, για να τραγουδήσουν στο "Joseph, Better You Than Me".

{youtube}uW8oEWfuEIg{/youtube}


Ejekt Festival info

Όσοι έχουν δει τους Killers live, μιλάνε για έναν χαρισματικό performer, για μία συναυλία στην οποία χορεύουν όλοι, μέχρι τις πίσω σειρές. Αυτό αναμένουμε να ζήσουμε αυτό το Σάββατο 24 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Μαζί με τους Killers θα είναι οι αγαπημένοι Kills, οι Circa Waves, που θεωρούνται μια από τις νέες ελπίδες της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας, και οι Deaf Radio, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες της εγχώριας rock σκηνής.

Δροσιστικά κοκτέιλ στο Bacardi Mojito Bar

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 17:00, ο καιρός θα είναι πιθανότατα τέλειος και μέχρι το βράδυ θα χρειαστούν πολλά δροσιστικά κοκτέιλ. Εμείς θα απολαμβάνουμε super δροσιστικά, extra απολαυστικά, αυθεντικά Bacardi Mojitos στο ειδικά διαμορφωμένο Bacardi Mojito Bar, ένα ιδανικό “pit-stop” για να πάρουμε ανάσα ανάμεσα στις εμφανίσεις των συγκροτημάτων και να εφοδιαστούμε με το κατάλληλο “καύσιμο” για την συνέχεια.

ejektbacardi2.jpg

Παράλληλα, στον ειδικό χώρο που σηματοδοτείται από το λογότυπο του Bacardi, τη γνωστή μαύρη νυχτερίδα, θα μπορείς να διασκεδάσεις παίζοντας πρωτότυπα παιχνίδια, να κερδίσεις αναμνηστικά δώρα και να φτιάχνεις το δικό σου Bacardi Mojito!

Δυόσμος, ζάχαρη, lime και φυσικά η μοναδική γεύση του Bacardi Rum αποτελούν το απόλυτο “line-up” για όσους ξέρουν να παρτάρουν. Γιατί Bacardi Rumix Summer Series σημαίνει μουσική, χορός και ανεβασμένη διάθεση! Με λίγα λόγια: Πάρτυ!

killerslive.jpg

Πρόγραμμα εμφανίσεων

Deaf Radio: 17.55 - 18.25
Circa Waves: 18.45 - 20.00 
The Kills: 20.30 - 22.05
The Killers: 22.45

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00.

Εισιτήρια

46 ευρώ (μονοήμερο, αρένα, προπώληση), 85 ευρώ (VIP, μονοήμερο, προπώληση), 75 ευρώ (διήμερο, προπώληση), 50 ευρώ (μονοήμερο, αρένα, ταμείο), 95 ευρώ (VIP, μονοήμερο, ταμείο) 
Τα VIP εισιτήρια προσφέρουν υπερυψωμένο σημείο, με δικό του bar και τουαλέττες, περιορισμένες θέσεις καθήμενων, καθώς και ξεχωριστή είσοδο στον χώρο της συναυλίας)

Προπώληση

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.grwww.tickethour.com, Public, καταστήματα Γερμανός/Cosmote, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης.

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured