avopolis.team

ΜΕΡΑ 1Η (Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου)

Arthro_2.jpg

The Four Owls

φωτογραφία: Ντιάνα Καλημέρη

Υπεύθυνοι για την πιο αναπάντεχη συναυλιακή επιτυχία του 2015 (όταν και γέμισαν το Gagarin από το πουθενά), οι Βρετανοί rappers με τις μάσκες κουκουβάγιας έχουν σπουδάσει το χιπ χοπ στη μεγάλη old school σχολή και ξέρουν πώς να κάνουν ένα πλήθος να εκραγεί. Διαβάστε (εδώ) τη συνέντευξη που είχαν δώσει πέρυσι στον Τάσο Μαγιόπουλο, λίγο πριν το θρυλικό, πια, live τους στο Gagarin.

Οι Four Owls θα παίξουν 20.50 στο Main Stage (Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117)

Arthro_3.jpg

Zomby

To άλμπουμ With Love του 2013 τον έθεσε στην αιχμή της ηλεκτρονικής Βρετανίας του σήμερα, δείχνοντας την άνεση με την οποία κινείται σε ένα φάσμα που απλώνεται από τις UK garage μνήμες των '00s ως τις dubstep μεταμορφώσεις που έθεσε σε κίνηση η underground επιτυχία του Burial. Το γεγονός ότι έρχεται στην Αθήνα για live και όχι για DJ set, κάνει την εμφάνισή του άχαστη.

Ο Zomby θα παίξει 22.00 στο Main Stage (Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117)

Arthro_4.jpg

Prefuse 73

Ακόμα ένα συζητημένο ηλεκτρονικό όνομα των τελευταίων χρόνων που θα εμφανιστεί live στο φετινό Plisskën. O λόγος για τον Scott Heren από το Μαϊάμι, που έρχεται στην Αθήνα ως Prefuse 73, με το πιο διάσημο δηλαδή από τα καλλιτεχνικά ονόματα με τα οποία βγάζει μουσική (ο ίδιος άνθρωπος βρίσκεται και πίσω από τα Delarosa & Asora, Savath & Savalas, Ahmad Szabo και Piano Overlord). Το One Word Extinguisher του 2003 παραμένει ισχυρό σημείο αναφοράς για τα σύγχρονα πράγματα που συμβαίνουν στα «σύνορα» μεταξύ ηλεκτρονικής μουσικής και hip hop.

Ο Prefuse 73 θα παίξει 23.00 στο Main Stage (Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117)

Arthro_5.jpg

Charlotte De Witte

Ανατέλλουσα δύναμη στην ευρωπαϊκή techno σκηνή των καιρών μας, η 24χρονη Βελγίδα κερδίζει διαρκώς σε δημοτικότητα τόσο ως DJ, όσο και ως παραγωγός, δίνοντας έμφαση στην πιο μελαγχολική πλευρά των ηλεκτρονικών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα διαβάζοντας (εδώ) τη συνέντευξη που έδωσε χθες στον αρχισυντάκτη μας Χάρη Συμβουλίδη.

H Charlotte De Witte θα παίξει 01.30 στο Aquarium (Αλκμήνης 12)

Arthro_6.jpg

Ellen Allien

Μεγάλο πλέον όνομα στο γερμανικό techno και εγγυημένη αξία για όσους έχει τύχει να παρακολουθήσουν set της σε κάποιον από τους προηγούμενους ερχομούς της στην Ελλάδα. Όπως είχε γράψει κάποτε ο Δημήτρης Λιλής, όταν διατηρούσε τη στήλη Incoming στο Avopolis, η Βερολινέζα DJ, παραγωγός και επιχειρηματίας «έχει αυτό που λέμε hit magnet: έχει φτάσει πια στο σημείο που τα dancefloor hits έρχονται πάνω της και αυτή απλά τα κυκλοφορεί». Αναμένεται λοιπόν να στήσει τρελό πάρτυ, ξημερώματα Σαββάτου.

H Ellen Allien θα παίξει 03.00 στο Aquarium (Αλκμήνης 12)

ΜΕΡΑ 2Η (Σάββατο 3 Δεκεμβρίου)

Arthro_7.jpg

Vatican Shadow

Σημαντική αναφορά για τον noise και πειραματικό χώρο, o Αμερικανός μάλλον θα μαζέψει όλον τον ενημερωμένο μουσικοδημοσιογραφικό κόσμο της Αθήνας στο set του, μα δεν έχει ακόμα πετύχει το «άνοιγμα» πέρα από αυτόν. Αναμένεται πάντως να κερδίσει εύκολα νέους φίλους στο Plisskën. Τσεκάρετε οπωσδήποτε το industrial remix που έκανε το 2014 στα field recordings από τα δικά μας Αναστενάρια, για λογαριασμό της Κemal. 

Ο Vatican Shadow θα παίξει 20.45 στο Main Stage (Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117)

Arthro_8.jpg

Forest Swords

φωτογραφία: Χάρης Σφακιανάκης

Ο Matthew Barnes επίσης ανήκει σε όσους έχουν ξαναπεράσει από τα μέρη μας και είναι μάλιστα από εκείνα τα ηλεκτρονικά ονόματα που εύκολα «πιάνουν» και στο indie κοινό. Περιμένουμε λοιπόν να μαζευτεί αρκετός κόσμος στο set του, όπως και ότι το τελευταίο θα αποτελέσει highlight της 2ης μέρας του φεστιβάλ. Όσοι τον αγνοείτε, μπορείτε να τον γνωρίσετε από τη συνέντευξη που είχε δώσει πριν 4 χρόνια στον Βασίλη Τσιγκρή (εδώ).

Ο Forest Swords θα παίξει 21.55 στο Main Stage (Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117)

Arthro_9.jpg

Νέγρος Του Μοριά

φωτογραφία: Εlizabeth Rovit, για τη Lifo

Αν και μας απογοήτευσε στο τελευταίο Plisskën, δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να τον δούμε ξανά, καθώς πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Το πιστοποιούν και οι δίσκοι που έβγαλε μέσα στο 2016, οπωσδήποτε από τα πιο αξιόλογα πράγματα φέτος στο εγχώριο μέτωπο –για το Ακούγοντας Και Μαθαίνοντας, μάλιστα, μπορείτε να τσεκάρετε και τη σημερινή κριτική του Μιχάλη Τσαντίλα.

Ο Νέγρος Του Μοριά θα παίξει 22.30 στο Tunnel (Μεταλλουργείον, Πειραιώς 127)

Arthro_10.jpg

Klein

Ίσως ό,τι πιο φρέσκο και καινοτόμο δούμε φέτος στο φεστιβάλ: μια τραγουδίστρια/δημιουργός που μεγάλωσε σε ένα συντηρητικό νοικοκυριό Νιγηριανών μεταναστών στο νότιο Λονδίνο, μα γαλουχήθηκε στο μητροπολιτικό περιβάλλον του τελευταίου. Έτσι είναι και ο ήχος της, κάπου μεταξύ μαύρων θρησκευτικών χορωδιών που δοξάζουν τον Ύψιστο και σπασμένων beats βγαλμένων θαρρείς από την «καρδιά» του λονδρέζικου underground των ημερών μας.

Η Klein θα παίξει 23.30 στο Tunnel (Μεταλλουργείον, Πειραιώς 127)

Arthro_11.jpg

Aurora Halal

Αν η Charlotte De Witte την 1η μέρα είναι η ανατέλλουσα δύναμη στο ευρωπαϊκό techno, η Aurora Halal (DJ, παραγωγός, promoter, αλλά και video artist) εκπροσωπεί κάτι ανάλογο για τα αμερικάνικα πράγματα, με τα sets της να έχουν γίνει διάσημα για το υπνωτιστικό groove το οποίο είναι σε θέση να παράγουν.

H Aurora Halal θα παίξει 05.00 στο Aquarium (Αλκμήνης 12)

{youtube}2a1lAZWkTRk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured