Σημ.Σύνταξης: Reality θέμα στο Avopolis; Έστω και για INXS; Μετά από αλλεπάλληλα "όχι" της συντακτικής ομάδας και με τα κατάλληλα ανταλλάγματα επιτρέψαμε σύσσωμοι στην ανταποκρίτριά μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (ok, την ξενιτεμένη) Olga K. να "εκφραστεί". Μην μας ταράξετε στα e-mails μόνο, εδώ που τα λέμε, διαβάζοντας το κείμενο σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχαμε ανάλογα reality στην ελληνική TV. Ξεχνώντας, βέβαια, το θέμα της μεταθανάτιας καπηλείας...

Rock Star (ή αλλιώς, οι INXS με την βοήθεια του Dave Navarro ψάχνουν να βρούν τον νέο τραγουδιστή του γκρουπ).

Την Δευτέρα που μας πέρασε έκανε πρεμιέρα το πολυδιαφημιζόμενο νέο ριάλιτι του CBS 'Rock Star' με παρουσιαστές τον άντρα που φημολογείται ότι φοράει πιο πολύ μακιγιάζ από τη γυναίκα του (Dave Navarro) και την γλυκανάλατη Brooke Burke, γνωστή στην Αμερική από την εκπομπή 'Wild On' του κουτσομπολίστικου καναλιού E! και μερικές τολμηρές εμφανίσεις εσωρούχων.

Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω στον χρόνο και πιο συγκεκριμμένα στο 1997. Μια ωραία πρωϊα ο κόσμος ξυπνάει με την είδηση του θανάτου του Michael Hutchence, τραγουδιστή των INXS. Αυτοκτονία έλεγαν οι μεν, ατύχημα σεξουαλικής φύσεως οι δε. Τα κοριτσόπουλα έκλαιγαν, η Paula Yates κατέρεε και η Κάιλι δεν μπορούσε να το πιστέψει. Όπως ήταν φυσικό η μπάντα έπεσε σε χειμερία νάρκη. Ο Hutchence ήταν ένας χαρισματικός περφόρμερ που δύσκολα μπορούσε να αντικατασταθεί και το ήξεραν καλά. Fast forward στο 2005. Από τη 'ανάπλαση' του Vince Neil για την επερχόμενη τουρνέ των Motley Crue μέχρι την αναζήτηση της νέας κοσμικής Χίλτον, η Αμερική ζει και αναπνέει στον ρυθμό των ριάλιτι. Και τι δεν είδαμε: τη γυναίκα του Travis Barker των Blink 182 να πηγαίνει για κολονοσκόπηση, τη Britney Spears να γελάει σα χαζοχαρούμενο και να βιντεοσκοπεί τον εαυτό της να σκαλίζει τη μύτη της και το Dee Snider των Twisted Sister να τρώει στα IHop (αλυσίδα λουκουμαδο-φαστ φουντ) με την κόρη του.

Μέσα σε όλη αυτή την σουρεαλιστική φρενίτιδα των ριάλιτι, δεν μπορούσαν φυσικά να λείψουν και οι Αυστραλοί ρόκερς INXS, οι οποίοι διάλεξαν αυτό το δρόμο προς αναζήτηση του νέου Michael Hutchence. Αφού γύρισαν -στην κυριολεξία- όλο τον κόσμο, διάλεξαν τους 14 καλύτερους τραγουδιστές ανάμεσα σε χιλιάδες και τους έστειλαν πακέτο σε μια βίλα στο Λος Άντζελες, από όπου τους ανέλαβε ο Ναβάρο.

Ξέρω τι μπορεί να σκέφτεστε. Άλλη μια αμερικάνικη βλακεία η οποία δεν έχει τίποτα να δείξει και παρότι συμφωνώ ότι η Αμερική έχει παράδοση στο να βγάζει βλακείες αυτού του είδους, σας ορκίζομαι οτι μετά τους Όζμπορνς δεν έχω δει καλύτερο ριάλιτι. Μιλάμε ότι κάθε ένα από αυτά τα 14 παιδιά είναι ταλαντούχο μέχρι αηδίας. Πρώτη φορά μου τυχαίνει να μη μπορώ να διαλέξω ποιός μου αρέσει περισσότερο. Βέβαια αν το σκεφτεί κανείς λογικά, ο νικητής αυτού του σόου δεν θα πάρει απλά και μόνο ένα χρηματικό έπαθλο όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, αλλά θα είναι ο καινούριος τραγουδιστής μιας μπάντας με όνομα, άρα δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για μετριότητες.

Ευτυχώς για εμάς δεν έχει σχεδόν καθόλου σκηνές καθημερινής τριβής, κλάμματα, πισωχτυπήματα και δράματα, απλά ροκ performances. Τραγούδια των Doors, Nirvana, Clash, Eagles, Blondie και Jefferson Airplane παρελαύνουν μεταξύ άλλων στην σκηνή που στήθηκε μέσα στα στούντιο του CBS στο Λος Άντζελες. Ο εκρηκτικός Ty, η μικρή Jordis με την απίστευτη φωνή και η αισθησιακή Daphna (με την οποία φαίνεται να είναι ερωτευμένος ο Navarro), είναι μόνο τρία από τα παιδιά που ροκάρουν τα βράδια μας. Και το πιο ωραίο είναι να βλέπεις τους ίδιους τους δημιουργούς του σόου INXS να πορώνονται στο άκουσμα όλων αυτών των τραγουδιών. Τι να πει κανείς; Η δύναμη του ροκ!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured