Καλωσορίστε τους... Eίναι σίγουρα στο μεγαλύτερο σημείο της δημοτικότητάς τους αυτή τη στιγμή. Η μπάντα που δείχνει να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η δισκογραφική τους εταιρεία, για να γίνει το νέο παγκόσμιο προϊόν της έρχεται για άλλη μια φορά στη χώρα μας. Είναι φυσικά οι πασίγνωστοι στη χώρα μας Dandy Warhols!

Σχηματίστηκαν στο Portland του Oregon το 1994 και από τότε δεν έπαψαν να μας εκπλήσουν ευχαριστα, τόσο με τις πετυχημένες ποπ μελωδίες τους και τους σαρκαστικούς στίχους τους, όσο και με τη γενικότερη αισθητική τους και τις εκκεντρικές κατά καιρούς δηλώσεις τους.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Courtney Taylor-Taylor (φωνή, κιθάρα, keyboards), Brent De Boer (drums), Peter Holmstrom (κιθάρα) και Zia McCabe (keyboards). Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη κάποια singles, το ΄95 θα παρουσίασουν το πρώτο τους album "Dandy's Rule, Ok?" για την τοπική δισκογραφική Τim/Kerr, ενώ στη συνέχεια θα υπογράψουν στην Capitol. Παρά την απήχηση όμως που είχε αρχίσει το γκρουπ να αποκτά, η Capitol θα απορρίψει το πολυαναμενόμενο δεύτερο album τους, θεωρώντας ότι δεν περιείχε κανένα πιθανό hit.

Οι Dandys θα επιστρέψουν στον παλιό τους παραγωγό Tony Lash και στα τέλη του '96 θα ηχογραφήσουν νέο υλικό. Το αποτέλεσμα αυτού θα είναι το "The Dandy Warhols Come Down", το οποίο θα κυκλοφορήσει τελικά το ΄97, με το Mtv να μεταδίδει την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία, το single "Not If You Were The Last Junkie On Earth".

H τεράστια όμως επιτυχία για το συγκρότημα παραμόνευε για το τρίτο τους album "Thirteen Tales From Urban Bohemia "(2000). Τα τραγούδια του Thirteen Tales κυριολεκτικά διχοτομούνται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα διάσπαστο ταξίδι μέσα από μουσικά τοπία, που άλλοτε σε "ανεβάζει" και άλλοτε σε "ρίχνει" σε πιο μελαγχολικές διαθέσεις, που εκτιμά κάθε αθυμία και κάθε χαρά, κάθε πίεση και κάθε αποδέσμευση. Από το album θα ξεχωρίσουν πολλά singles, με πιο γνωστό το "Bohemian Like You", το οποίο και επέλεξε γνώστη εταιρία κινητής τηλεφωνίας ως μουσικό χαλί στη διαφημιστική της καμπάνια, προσφέροντας έτσι στους Dandys φήμη και χρήματα.

Το τελευταίο και τέταρτο album του γκρουπ τιτλοφορείται "Welcome To The Monkey House" και ηχογραφήθηκε στο σπίτι τους στο Portland και στη Νέα Υόρκη με παραγωγό τον Tony Visconti (David Bowie,T.Rex) και στο Λονδίνο με παραγωγό το ιδρυτικό μέλος των Duran Duran, Nick Rhodes. Οι Dandys στο album αυτό συνεργάζονται επίσης με τον Nile Rodgers των Chic, ο οποίος παίζει κιθάρα στο τραγούδι "I Am A Scientist" και με τον τραγουδιστή των Duran Duran Simon LeBon, ο οποίος συνεισφέρει φωνητικά στο "Plan A". Τέλος το κομμάτι "You Were The Last High" γράφτηκε μαζί με τον Evan Dando.

Είναι το άλμπουμ που αναμένεται να τους κάνει το επόμενο μεγάλο συγκρότημα ανά τον πλανήτη. Είναι το άλμπουμ, που σίγουρα θα ξενίσει πολλούς παλιούς τους φίλους, αλλά και που ταυτόχρονα θα τους φέρει χιλιάδες άλλους φίλους, που μέχρι στιγμής δεν τους είχαν υπόψιν τους.

Σίγουρα οι Dandy Warhols είναι μία μεγάλη μπάντα. Και αυτό φαίνεται από τις επιλογές τους και από το πώς τελευταία καταφέρνουν να κάνουν όλον τον κόσμο να μιλάει για αυτούς, ακόμα κι όταν δεν είναι στις καλύτερες στιγμές τους, όπως στο περσινό Shockwave. Ελπίζουμε σε αυτό το σημερινό live να μας κάνουν να μιλάμε για αυτούς από θαυμασμό, αφού το αξίζουν και έχουν αποδείξει στο ελληνικό κοινό πως μπορούν να κάνουν σπουδαίες ζωντανές εμφανίσεις, όταν οι συνθήκες και η όρεξή τους είναι σε θετικά επίπεδα.

Εμείς θα είμαστε και σήμερα εκεί, παρακολουθόντας με ενδιαφέρον την φιλική "μάχη" των Ελλήνων Raining Pleasure και των παγκοσμίως γνωστών Dandy Warhols. Δύο σχήματα με σπουδαία Live στο ενεργητικό τους, αλλά και κάποιες άτυχες στιγμές.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured