Οι Fresh & Yellow με την υποστήριξη του Avopolis Music Network παρουσιάζουν το πρώτο POPLAND festival!

- Αν έχετε όρεξη για καλοκαιρινές αποδράσεις…

- Aν θέλετε να τις συνδιάσετε με ένα indie festival με εννιά από τα σπουδαιότερα νέα ελληνικά συγκροτήματα της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής...

- Αν θα θέλατε να συνεχίζει κάθε βράδυ ως τα ξημερώματα, με το πιο ξέφρενο και καυτό party με τους καλύτερους κιθαριστικούς και ηλεκτρονικούς ήχους...

Τότε δεν έχετε παρά να παρευρεθείτε στο πρώτο POPLAND festival που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Αυγούστου στο club mariano που εδρεύει στο υπέροχο νησί της Αντιπάρου.

Τρεις μέρες, εννέα groups και ένα fresh & yellow party κάθε νύχτα θα καλύψουν σίγουρα τις απαιτήσεις σας για ένα όμορφο και μουσικό καλοκαιρινό τριήμερο.

Από 22:00 εώς 01:00, κάθε μέρα:

Παρασκευή 2 Αυγούστου
Poplab day

Relevant Box

Οι relevant box πρωτοσχηματίστηκαν την άνοιξη του 1996 υπό το όνομα odium, με το οποίο και έδρασαν στη μικρή "σκηνή" του Άργους ως το καλοκαίρι του 2000. Ως τότε οι σημαντικότερες εμφανίσεις τους ήταν αυτές ως support στα Διάφανα Κρίνα (1998) και τους Active Member (2000). Έπειτα η βάση τους μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου, αφού μετονομάστηκαν σε relevant box και προσάρτησαν τη Μάρω Μπαβελή στη σύνθεση τους, ηχογράφησαν το πρώτο τους 3 track-demo. Στα τρία τραγούδια που περιέχονται, το opening track (Μοrning Song) είναι καταπληκτικό. Το είχαμε πρωτοακούσει όπως και οι περισσότεροι από εσάς σε ένα από τα cd που συνοδεύουν το Ποπ&Ροκ και είχα ενθουσιαστεί. Τα υπόλοιπα δύο κομμάτια (a.l.c.a.n και drifting with the tide) είναι και αυτά πολύ καλά αλλά δεν φτάνουν σε ποιότητα και φρεσκάδα το πρώτο. Όσο για τα μουσικά ακούσματα των Box αυτά κυμαίνονται στον 90’s χώρο και μεταξύ άλλων περιέχουν τους Radiohead, dEUS, Mogwai, Belle & Sebastian, Sonic Youth, Portishead και Godspeed You Black Emperor!

Mind Waltz

Οι Mind Waltz είναι οι Τακης Νικολακοπουλος (τυμπανα), Μανος Μπιλλος (πληκτρα), Θοδωρης Καπετανακος (μπασο) και Πανος Σωτηροπουλος (κιθαρα, φωνη). Οι ηχογραφήσεις τους περιλαμβάνουν 3 demo (1991, 1993 και 2001), ενώ συμμετοχή είχαν στο cd-συλλογή του περιοδικού "The Thing" το 1995, στη συλλογή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ το 1998, αλλά και σ'αυτή του Υπουργειου Νεας Γενιας το 1999. Oι Mind Waltz πήραν τον τίτλο του Demo της χρονιας 1991 απο τη μουσικη εφημεριδα ¨ΟΖ¨, τη δευτερη θεση στο "Battle of the Bands" το 1995 και επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό του Rock FM το 2002, για δισκογραφικη κυκλοφορια.

Lois Lane

Οι Lois Lane είναι μαζί 12 μήνες, παίζοντας τη δικό τους χαρμάνι από funky grooves. Το humour και οι συνήθειές τους χαρακτηρίζονται από μία ευδιάκριτη βρετανική επιρροή, κάτι που είναι φανερό και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν θέματα όπως η αποξένωση των πόλεων και το εργασιακό περιβάλλον. Τα jazz-οειδή φωνητικά της Alexia ξεχωρίζουν, με τους Adrian (μπάσο, κιθάρα, φωνητικά), Jez (μπάσο, κιθάρα) και Jon (drums) να συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνολο που αξίζει να παρακολουθήσουμε.

Σάββατο 3 Αυγούστου
Flowerdelica day

Soho 6

Οι Soho 6 είναι μια νέα μπάντα από την Αθήνα που αποτελείται από μέλη που ασχολούνται χρόνια με την ελληνική σκηνή ως μουσικοί αλλά και ως fans. Ο ήχος της μπάντας χαρακτηρίζεται από το στιβαρό 80's style rhythm section, το ποικίλο παίξιμο της κιθάρας με indie - alternative αναφορές και τη γλυκιά και μελωδική φωνή της Μαρίλυς, ενώ δε λείπουν σε αρκετά κομμάτια οι "πινελιές" από πλήκτρα. Τα ακούσματα τους και οι επιρροές τους πολλές και ποικίλες. Ξεκινάνε από μεγάλες μπάντες της δεκαετίας του '80 (Joy Division, Smiths, New Order,Cure, Mission, Pixies etc.), περνάνε από τη σκηνή του Manchester (Stone Roses, Inspinal Carpets, Charlatans etc.) και καταλήγουν στα 90 's και στο σήμερα με μια ποικιλία από ονόματα και στυλ όπως Lush, Radiohead, Cranberries, James, Portishead, Stereolab, Deus... Οι ίδιοι συγκαταλέγουν το σχήμα στον ευρύτερο Indie χώρο με έντονη επίδραση κυρίως από την Αγγλική σκηνή. Οι Soho 6 έχουν ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις τους για το ντεμπούτο Ep-Cd τους το οποίο θα περιέχει 4 κομμάτια και θα κυκλοφορήσει από νέα ανεξάρτητη εταιρία.

Sweetohm

Oι Sweetohm είναι ένα group της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών, αυτών που έχουν τις κεραίες τους συνεχώς να λαμβάνουν σύγχρονα ηχητικά κύματα από την διεθνή σκηνή, τα προσαρμόζουν στις υπάρχουσες συνθήκες, αυτοσχεδιάζουν πάνω σε γνωστές πλατφόρμες, ενώ παράλληλα πορεύονται ανάμεσα στον καλλιτεχνικό, καλώς εννοούμενο, ελιτισμό των instrumentals, και στην audience-friendly vocal pop, αλλά και αυτή ακόμα, σίγουρα όχι κατάλληλη για το MTV.

Inert Goo

Μέσα στο προηγούμενο καλοκαίρι συναντήσαμε τους Inert Goo, ένα νέο group από την πρωτεύουσα το οποίο δηλώνει πιστό στo άγιο τρίπτυχο κιθάρα-μπάσο-drums. Στα 19 τους χρόνια οι τέσσερις Inert Goo παρουσίασαν το πρώτο τους demo cd, το οποίο περιλαμβάνει τρία κομμάτια χαρακτηριστικά και των κύριων ακουσμάτων τους αλλά και των διαφορετικών πιθανών κατευθύνσεων που μπορεί να ακολουθήσουν στις μελλοντικές ηχογραφήσεις τους. Ενώ η Kim Gordon φαίνεται να έχει στοιχειώσει τα υγρά όνειρα των τεσσάρων παιδιών, είναι ξεκάθαρο ότι περνούν τις βραδινές ώρες ακούγοντας τα δημιουργήματα των Mogwai και των Godspeed…, ενώ από την άλλη στην καρδιά τους υπάρχει πάντα θέση για την pop των Belle & Sebastian και των Field Mice. Το μεγαλύτερο όνειρο των παιδιών, αυτό που πιθανότατα είδαν ξανά εχτές το βράδυ, είναι να περιοδεύσουν στον κόσμο μέσα σε ένα φορτηγάκι. Τους το ευχόμαστε...

Κυριακή 4 Αυγούστου
Stargaze day

Postblue

Οι Postblue δημιουργήθηκαν το Μάιο του 1999 τζαμάροντας σ' ένα studio διασκευές απο αγαπημένα τους συγκροτήματα και ηχογράφησαν ένα promo cd, το "Contra-Indication", τον Σεπτέμβριο του 2000 στο Action Studio με τον Άρη Χρήστου. Η μουσική τους μπορεί να περιγραφεί ώς experimental feedbacking indie rock με σαφείς επιρροές απο avant garde, jazz & free και grunge. Το 2002, βρήκε τους Postblue να δημιουργούν τη δικιά τους ανεξάρτητη εταιρία "Phase!records", να γίνονται όλοι ενεργά μέλη του Phase!team και να κυκλοφορούν το παρθενικό τους 7" single, το "B - Movie Anthem" / "Paralyzed".

Add The River

Οι Add The River ιδρύθηκαν το Μάρτιο του 1999 και δύο μήνες αργότερα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους live demo, με επτά δικές τους συνθέσεις στα πλαίσια του λεγόμενου εναλλακτικού rock ήχου. Μετά από support στους Deux Ex Machina και δικά τους live σε συναυλιακούς χώρους (Αν, Στον Αέρα, Woodstock), τον Ιανουάριο του 2000 κυκλοφορούν το δεύτερο demo τους, με τη συμμετοχή του Σπύρου Αντωνίου των Septic Flesh στα δεύτερα φωνητικά. Το τρίτο τους demo ηχογραφείται τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς και δώδεκα μήνες μετά βρίσκουν τον ήχο που τους εκφράζει πλέον περισσότερο, με επιρροές από Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Tool, στο τέταρτο demo τους, το οποίο μάλιστα αποσπά θετικά σχόλια από ανθρώπους του χώρου, όπως ο Αργύρης Ζήλος. Τον Ιούνιο που μας πέρασε άρχισαν να ετοιμάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, ενώ στις 26 Ιουλίου θα παίξουν ζωντανά στον Έβρο, στα πλαίσια του φεστιβάλ του Άρδα.

Narrow Paths

Οι Narrow Paths δημιουργήθηκαν το 2000. Βασικές επιρροές του group είναι οι Strawberry Alarm Clock, It's A Beautiful Day, Love, Tim Buckley, Pink Floyd, Tuxedomoon, Porcupine Tree και Mercury Rev. Τον Σεπτέμβρη του 2001 ηχογραφήθηκε ένα demo σε παραγωγή Γιώργου Αλαμάρα και Narrow Paths με την ονομασία "Still", το οποίο περιέχει τρία τραγούδια, τα She, Monologue και Perfect Time, Perfect Place.

Και κάθε βράδυ από 01:00 εώς το ξημέρωμα... Fresh & Yellow party!

- Τιμή εισιτηρίου για όλη την διοργάνωση 9 euro την κάθε μέρα
- Free lolipops for everyone!
- Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 097 6443409, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Μην ξεχάσει κανείς το μαγιό του (δεν περιλαμβάνεται στην τιμή εισιτηρίου)

Be There, Be Prepared!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured