ΜΕΡΟΣ 6ο : ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

10-16 Ιουλίου, 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης Σύρος

Το ένατο κατά σειρά φεστιβάλ κιθάρας πραγματοποιείται από 10 - 16 Ιουλίου στην Ερμούπολη, με τη συμμετοχή κιθαριστών, μουσικών συνόλων αλλά και σπουδαστών από όλο τον κόσμο.
Το φεστιβάλ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άγγελου Νικολόπουλου, διοργανώνεται από το "Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ερμούπολης", σε συνεργασία με το "Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο", το "Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών" και το Πανεπιστήμιο "Fullerton" των Η.Π.Α.
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, σεμινάρια, ειδικά μαθήματα για μικρούς σπουδαστές και τη δημιουργία ορχήστρας υπό την διεύθυνση του μαέστρου David Grimes (Η.Π.Α.) η οποία και θα εμφανιστεί την Τρίτη 16 Ιουλίου στο θέατρο "Απόλλων"κατά τη τελετή λήξης του φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ ξεκινά την Τετάρτη 10 Ιουλίου με τη συναυλία του Κιθαριστικού ντουέτου των Ειρήνη Κώνστα και Νίκου Χατζηελευθερίου, ενώ την επόμενη μέρα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Ιταλικό κουαρτέτο "Ars Nova" το οποίο αποτελείται από τους Antonio Di Spirito, Marco Ladeluca, Gabriele Migliucci και Fabio De Portu.
Την Παρασκευή 12 Ιουλίου θα γίνει η συναυλία του πολύ αξιόλογου Ελληνικού συνόλου "Ορχήστρα κιθαριστών" και το ρεσιτάλ του νέου κιθαριστή Δημήτρη Δεκαβάλλα, ενώ το Σάββατο 13 Ιουλίου η συναυλία μουσικής δωματίου με το "Duo Capricorn" που απαρτίζουν οι Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο) και ο Αλέξανδρος Κάλκος (κιθάρα). Η πέμπτη μέρα του φεστιβάλ περιλαμβάνει το ρεσιτάλ του εκπληκτικού Γάλλου δεξιοτέχνη και συνθέτη Sebastien Vachez.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου στα "Λαζαρέτα" μια μοναδική βραδιά με "Τραγούδια από τη Σμύρνη και την Πόλη" με το συγκρότημα των Νίκου και Γιασεμί Σαραγούδα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:
Τετάρτη 10 Ιουλίου - Κηπάριο Μεταμόρφωσης
Ειρήνη Κώνστα - Νίκος Χατζηελευθερίου (Κιθαριστικό ντουέτο)

Πέμπτη 11 Ιουλίου - Πνευματικό κέντρο
Quartetto "Ars Nova" (Ιταλία)
Antonio Di Spirito, Marco Ladeluca, Gabriele Migliucci, Fabio De Portu

Παρασκευή 12 Ιουλίου - Θέατρο "Απόλλων"
Δημήτρης Δεκαβάλλας - ρεσιτάλ κιθάρας
Συναυλία με την "Ορχήστρα κιθαριστών"

Σάββατο 13 Ιουλίου - Κηπάριο Μεταμόρφωσης
"Duo Capricorn" -
Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο), Αλέξανδρος Κάλκος (κιθάρα)

Κυριακή 14 Ιουλίου - Πνευματικό κέντρο
Sebastien Vachez (Γαλλία) - ρεσιτάλ κιθάρας

Δευτέρα 15 Ιουλίου - θέατρο στα Λαζαρέτα
"Τραγούδια από τη Σμύρνη και την Πόλη"
με το συγκρότημα των Νίκου και Γιασεμί Σαραγούδα.

Τρίτη 16 Ιουλίου - Θέατρο "Απόλλων"
Πανηγυρική Συναυλία και τελετή λήξης του φεστιβάλ

Πως θα φτάσετε στη Σύρο:
- Αεροπορικώς:
Η Ερμούπολη απέχει μόλις 20 λεπτά από την Αθήνα και υπάρχουν καθημερινά 2 πτήσεις από Αθήνα για Σύρο.
- Με πλοίο:
Αναχωρούν πολλά πλοία για τη Σύρο καθημερινά από τον Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί 4 ώρες περίπου. (Η Ερμούπολη αποτελεί το λιμάνι της Σύρου!)

Μετακινήσεις:
Η Ερμούπολη είναι μικρή σε έκταση, όλες οι δραστηριότητες βρίσκονται σε μικρή απόσταση και ένας μικρός περίπατος στα μέρη της θα είναι ευχάριστος.Δεν θα χρειαστείτε δικό σας μέσο για τη μεταφορά σας. Με τα τοπικά λεωφορεία μπορείτε να απολαμβάνετε κάποια ημερήσια ταξιδάκια στο νησί και στις παραλίες της Σύρου. Το μεγαλύτερο απ' αυτά θα διαρκέσει 20 μόλις λεπτά!

Τοποθεσία του φεστιβάλ:
Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους (θέατρο "Απόλλων", Πνευματικό κέντρο, θέατρο "Λαζαρέτα", κηπάριο Μεταμόρφωσης) αναδεικνύοντας το πολύπλευρο αλλά και μοναδικό αρχιτεκτονικό προφίλ της Ερμούπολης.

Εισιτήρια:
Τα εισιτήρια είναι δύο κατηγοριών:
Α)Πλήρες πακέτο συμμετοχής:
Τιμή: 300 ευρώ
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με κλιματισμό, τηλεόραση και mini bar σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ερμούπολης, όπου θα διαμένουν και οι εκπαιδευτές, το συνεργείο και οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.
Β)Απλή Συμμετοχή:
Τιμή: 100 ευρώ
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται μόνο το δικαίωμα να συμμετέχετε στο Φεστιβάλ. Πρέπει επομένως να φροντίσετε οι ίδιοι για τη διανομή σας.

Και οι δύο κατηγορίες συμπεριλαμβάνουν συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, όπως συναυλίες, masterclass, workshops κ.ά.

Ανέσεις:
Οι διοργανωτές έχουν επιλέξει ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων στο κέντρο της πόλης για την άριστη διαμονή όσων επιλέξουν το πλήρες πακέτο συμμετοχής.
Για όσους προτιμήσουν το πακέτο χωρίς διαμονή, στη Σύρο υπάρχει πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Επικοινωνία :Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
και στη διεύθυνση:
"Hermoupolis Guitar Festival"
Αγγελος Νικολόπουλος
Βυζαντίου 88, Καλογρέζα, 14234

Επισκεφθείτε το site του 9ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης στο: http://welcome.to/hermoupolis

Συνοψίζοντας:
Αν είστε σπουδαστής της κιθάρας μην το χάσετε! Έχετε να διδαχθείτε πολλά και να αποκομίσετε πολλές εμπειρίες. Θα είναι για εσάς ένα μεγάλο σχολείο. Γι' αυτό προτιμήστε το πλήρες πακέτο και παρακολουθήστε όλο το πρόγραμμα και όχι μόνο τις συναυλίες. Αν πάλι είστε λάτρης της κιθάρας και αρέσκεστε απλά να την ακούτε (μιλάμε για κλασική κιθάρα και κλασικές σπουδές πάντα) προτιμήστε την απλή συμμετοχή. Μία απλή παρακολούθηση των συναυλιών σας αρκεί. Συνδυάστε το με ευχάριστες καλοκαιρινές διακοπές στη Σύρο για μία απολαυστική εβδομάδα, και….

… καλό "φεστιβαλι-ζ-μό"!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured