BiosAudio

 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ασχοληθούμε και με το μουσικό διήμερο του Bios 02. Άλλωστε πλησιάζει και η στιγμή που θα ανοίξουν και οι πόρτες του για να μας υποδεχθεί. To BiosAudio λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί, όπως έχουμε πει, στις 12 και 13 Απριλίου και αποτελείται από δύο stages, το Laptop Lounge και το BiosLive.

Laptop Lounge

Στο Laptop Lounge θα τοποθετηθεί Hi-End set-up (powered by B&W), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε festival.

Ουσιαστικά θα διαμορφωθεί ένας συγκεκριμένος χώρος του ΙΜΕ σαν κανονικό lounge, με όλες τις προδιαγραφές που αυτό συνεπάγεται (καναπέδες, μαξιλάρια, καφές, κτλ). Πάνω στα τραπέζια του lounge θα τοποθετηθούν laptops, τα οποία και θα χρησιμοποιούν διάσημοι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα προσφέρουν στο κοινό μία πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία. Σημειώνουμε ότι οι καλλιτέχνες δεν θα παίζουν πάνω σε ξεχωριστό stage, οπότε θα γίνονται ένα με τον κόσμο.

To Laptop Lounge θα είναι ανοιχτό από τις 5 το απόγευμα, μέχρι τις 10 το βράδυ, οπότε και θα ξεκινάει το Bios Live.

BiosLive

To BiosLive περιλαμβάνει τις live εμφανίσεις, καθώς και τους headliners του Bios. Στεγάζεται στη μεγαλύτερη αίθουσα του ΙΜΕ και φιλοξενεί την πιο dance πλευρά του Bios. Γι’αυτό το λόγο και είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα ηχητικά και φωτιστικά συστήματα. Ξεκινάει από τις 10 το βράδυ και διαρκεί μέχρι τις 6 το πρωί.

Ας περάσουμε τώρα λοιπόν στο ακριβές line up της Παρασκευής 12 Απριλίου

Laptop Lounge

17:00 – 18:00 Person

To festival θα έχουν την τιμή να ανοίξουν οι Ελβετοί Person, οι οποίοι πέρσι κυκλοφόρησαν και την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά στην Spezial Material, η οποία είχε τίτλο “From Person To You”.

18:00 – 19:00 Coti

 

O Coti Κ δεν νομίζω να χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Αγαπημένος μουσικός, παραγωγός, και εξαίρετος αυτοσχεδιαστής με πάμπολλες συμμετοχές στις καλύτερες δισκογραφικές δουλειές των τελευταίων ετών, και με τρία προσωπικά albums, έως το πρόσφατο “Metamemoria”.




19:00 – 20:00 Wang Inc

Ως Wang Inc. μας συστήνεται ο Ιταλός Bartolomeo Sailer, o οποίος παράλληλα με την δουλειά του ως δημιουργός μουσικής τηλεοπτικών εκπομπών, ηχογραφεί στην Γερμανική εταιρία Sonig ενώ συνεργάζεται και με το Link Project μέσω αυτού που ονομάζει “ecologic djing”.

20:00 – 21:00 Opiate

Οι Δανοί Opiate έχουν στο ενεργητικό τους τρεις κυκλοφορίες με πιο πρόσφατη το “Dub Tractor” που κυκλοφόρησε μέσα στο 2001, από την City Centre Offices.

21:00 – 22:00 Rough Trade Dj’s

 

Αμφιβάλλω αν κάποιος σοβαρός μουσικόφιλος δεν γνωρίζει τα δισκοπωλεία Rough Trade του Λονδίνου, και πολλοί είναι εκείνοι που τα επισκέπτονται όχι μόνο για την απίστευτη ποιότητα και ποσότητα δίσκων που μπορούν να βρουν, αλλά και διότι έχει εξελιχθεί σε ένα απαραίτητο αξιοθέατο του μουσικού Λονδίνου. Εκτός από δισκοπωλεία, η εταιρία δραστηριοποιείται και στην κυκλοφορία albums, κάτω από το label Rough Trade. Ενόψει λοιπόν της νέας κυκλοφορίας του Rough Trade με τίτλο “Electronic 01” που περιλαμβάνει ονόματα όπως PanSonic, Fennesz, Kraftwerk, Can και Autechre, το Bios 02 φιλοξενεί τον Simon Russel, μία από τις χαρακτηριστικότερες φιγούρες του δισκάδικου, ο οποίος και θα ετοιμάσει ένα μοναδικό dj set για το ελληνικό κοινό.


BiosLive

22:00 – 23:00 Luomo

 

Luomo δεν είναι τίποτα άλλο παρά το side project ενός από τους σπουδαιότερους σκανδιναβούς καλλιτέχνες, του Vradislav Delay. Με το album που κυκλοφόρησε στην Force Tracks, παρουσίασε ένα μείγμα μινιμαλιστικού house με λούπες και ήχους, το οποίο έρχεται να πλησιάζει τoυς funky soul ρυθμούς της disco house, ενώ παράλληλα δίνει μία pop χροιά ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιεί γυναικεία φωνητικά.

23:00 – 00:00 Adult

 

Οι Adult είναι ένα από τα δημοφιλέστερα νέα συγκροτήματα σε Αγγλία και Γερμανία. To ντούετο που αποτελείται από τον Adam Le Miller και την Nicola Kuperus, ηχογραφεί για την Ersatz Records, και από το 1998 που εμφανίστηκαν στην δισκογραφία έως και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρία EP και δύο LP με πιο πρόσφατο το φετινό “Misinterpreted”. Οι Adult έχουν δημιουργήσει το δικό τους vocal – electro μουσικό στυλ, ένα συνδυασμό από retro electro pop και punk attitude.

00:00 – 01:00 Furukawa

Οι Furukawa είναι ένα ακόμα ελληνικό ανερχόμενο, πολλά υποσχόμενο, σχήμα το οποίο φήμες θέλουν να είναι μία από τις αποκαλύψεις του event. Χωρίς να θέλουμε να αγχώσουμε κανέναν :-)

01:00 – 02:00 Pan Sonic with FM Einheit

 

Οι Pan Sonic προέρχονται από την Φινλανδία και αποτελούν ένα από τα πλέον σημαντικά και επιδραστικά duo της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, με μία μινιμαλιστική φύση που την επιδεικνύουν καις τις live εμφανίσεις τους. Αποστασιοποιούνται εντελώς από την συμβατική μουσική και τους ενδιαφέρει περισσότερο να ασχολούνται με ήχους που νιώθει κανείς με το σώμα, καθώς και με την επίδραση των ηχητικών συχνοτήτων στις εγκεφαλικές λειτουργίες. Τελευταία, συνεργάζονται με το πρώην μέλος των Einsturzente Neubauten, FM Einheit, στο project WE.

02:00 – 03:00 Chicks On Speed

 

Οι προσωπικά αγαπημένες μου Chicks On Speed συστάθηκαν στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μονάχου και αποτελούνται από τις Melissa Logan, Kiki Morse και Alex Murray-Leslie. To πρώτο και μοναδικό τους album “Chicks On Speed Will Save Us All” κυκλοφόρησε το 2000 και είναι ένα αμάλγαμα από electro-pop και art-punk. Αυθεντικές multi-talented φυσιογνωμίες, εκτός από την μουσική τους, φτιάχνουν μόνες τους από χαρτί τα ρούχα που φορούν στη σκηνή, σχεδιάζουν τα εξώφυλλα των δίσκων τους, κάνουν installations, δημιουργούν κόμικς, συμμετέχουν ακόμη και σε tv shows.

03:00 – 04:00 Funkstorung

 

Οι Funkstorung αποτελούνται από τον Γερμανό Michael Fakesch και τον Ιταλό Chris De Luca. Αναμφίβολα ο ήχος τους είναι ιδιαίτερος, κυρίως αν σκεφτεί κανείς ότι χρησιμοποιούν πάνω από 400 διαφορετικούς ήχους και εφέ σε κάθε κομμάτι. Το post-dance στυλ τους, θυμίζει κάτι μεταξύ Autechre, Oval και Boards Of Canada. Με τις κυκλοφορίες τους έχουν καταφέρει να κατακτήσουν περίοπτη θέση στη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική σκηνή καινα χαρακτηρίζονται πλέον μουσικοί – οραμαστιστές.

04:00 – 06:00 Christian Vogel

 

O γεννημένος στη Χιλή και μεγαλωμένος στην Αγγλία Christian Vogel, αφού συμμετείχε σε διάφορα τοπικά hardcore punk groups, σπούδασε 20th Century Music στο Πανεπιστήμιο του Brighton, και εκεί άρχισε η ενασχόλησή του με τις νέες τεχνολογίες και την ανακάλυψη των δυνατοτήτων που προσφέρουν στη σύγχρονη μουσική. Τα abstract techno κομμάτια που δημιούργησε, τράβηξαν το ενδιαφέρον του dj Dave Clarke, στου οποίου το label κυκλοφόρησε και το πρώτο του EP. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Vogel έχει συνεργαστεί με τις σημαντικότερες δισκογραφικές ηλεκτρονικής μουσικής, όπως η Tresor και η Mille Plateaux και πλέον θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους techno μουσικούς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured