Insert Coin!

 

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά οι περισσότεροι εδώ στο Avopolis ζούμε ήδη στον ρυθμό του Bios 02! Άλλοι έχουν βάλει τα albums της Lost Highway και της Saddle Creek στην άκρη, και ακούνε μόνο κυκλοφορίες της Mego και της Scam, άλλοι ψάχνουν να κατεβάσουν από τα ράφια της δισκοθήκης τους ότι δισκάκι έχουν με το πασίγνωστο logo της Warp, και άλλοι έβγαλαν από τις κούτες τα Atari 2600 και το έχουν ρίξει στο Pac Man και στο Asteroids. Μετράμε μέρες και ώρες λοιπόν έως την Παρασκευή στις 16:00 οπότε και θα «κατασκηνώσουμε» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, εκεί στην Πειραιώς 254.

To Avopolis για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα θα αφιερώσει κομμάτι της καθημερινής του ύλης στο πρωτοποριακό και καινοτόμο αυτό event που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 28 Απριλίου, με σκοπό να σας προθερμάνει κυρίως για το μουσικό διήμερο μαραθώνιο της Παρασκευής και του Σαββάτου, και να σας βάλει σιγά σιγά στο κλίμα του Bios 02.

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος που ακολουθεί, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε όσα θα θέλατε να ξέρετε για τα Bios Projects, ορισμένες πληροφορίες για το πρώτο Bios που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς και κάποιες πρώτες πληροφορίες για το φετινό Bios με τον υπότιτλο Press Play!, και τον κύριο θεματικό άξονα της έκθεσης-festival.

Στο δεύτερο μέρος που θα ακολουθήσει θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε για όλα όσα θα διαδραματίζονται καθημερινά από τις 12 έως τις 28 του μήνα ως μέρος της έκθεσης Bios Logic.

Στο τρίτο μέρος, θα περάσουμε στο καθαρά μουσικό μέρος του event, το Bios Audio, με μία παρουσίαση κατά χρονική σειρά εμφάνισης όλων των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στην πρώτη μέρα του event, την Παρασκευή, ενώ στο τέταρτο μέρος με τον ίδιο τρόπο θα παρουσιαστούν οι καλλιτέχνες του Σαββάτου.

 

Σε αυτό το σημείο να πρέπει να αναφέρουμε ότι πηγή των περισσοτέρων πληροφορίων που θα διαβάσετε τις επόμενες μέρες, προέρχονται από τo εξαιρετικό από κάθε άποψη ενημερωτικό Press Kit που δημιούργησαν οι άνθρωποι της διοργανώτριας ομάδας Biofighter, στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν να πραγματώσουν για δεύτερη φορά κάτι που φαινομενικά τα περασμένα χρόνια φάνταζε αδύνατο.

Platform 1

“Τι’ν’ αυτού του Μπάιους καλιέ παιδάκ’ μ’;”

Αν σας κάνει την παραπάνω ερώτηση η καλή σας η γιαγιάκα μπορείτε να της αναφέρετε τα εξής, όπως αναφέρονται από τους ίδιους τους ανθρώπους του Bios και ότι καταλάβει...

«Το Bios αποτελεί έναν ερευνητικό οργανισμό-κέντρο, που πραγματεύεται και ερευνά φαινόμενα του νέου, παγκόσμιου αστικού τοπίου. Ορμώμενοι από τα ερεθίσματα του σύγχρονου τρόπου ζωής, συλλέγουμε συγκεκριμένα, χαρακτηριστικά στοιχεία της εποχής, τα οποία μέσω του Bios, παραθέτουμε και παρουσιάζουμε, κάθε φορά κάτω από ένα γενικότερο οπτικό, ακουστικό και εικαστικό πλαίσιο. Συνακόλουθα, δημιουργείται ένας κριτικός λόγος, στόχος του οποίου είναι να δώσει το ένευσμα για την ανάπτυξη και εξέλιξη, σε όλους τους τομείς, ενός υγιούς αστικού συστήματος»

 

Αν δεν κατάλαβε και επιμένει να ρωτάει, κάντε της την χάρη, μία την έχετε άλλωστε ύστερα από τότε που η άλλη σας η γιαγιά έγινε φυτό από τα πολλά βραζιλιάνικα σήριαλ, και πάρτε την μαζί σας στο Bios 02.

Μία άλλη επιλογή που έχετε, είναι να της πείτε τι έγινε στο Bios Project 01. Αυτό λοιπόν έλαβε χώρα από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2001 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. 9.000 άτομα και 90 άνθρωποι των εγχώριων Media παρακολούθησαν αυτή την μοναδική ηλεκτρονική φιέστα που περιελάμβανε τα πάντα. Πρωτοποριακή ηλεκτρονική μουσική, για μυημένους και μη, προβολές διάσημων δυσεύρετων ταινιών, μοναδικό installation και έκθεση 1.000 εξωφύλλων δίσκων. Τα πάντα, σχεδόν, για αυτό το πρώτο event, που μόνο ως καινοτόμο για την ελληνική πραγματικότητα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μπορείτε να διαβάσετε σε δύο μέρη, όπως τα μετέφερε στις σελίδες του Avopolis, o φίλτατος συντάκτης μας και πιο ειδικός από όλους μας, ομολογούμε, για τον πρωτοποριακό ηλεκτρονικό ήχο, Τάκης Θανόπουλος: Μέρος πρώτο , Μέρος δεύτερο

Το Bios 01 όμως ανήκει για τα καλά στο παρελθόν, ας περάσουμε λοιπόν πλέον στα όσα θα ξεκινήσουν να συμβαίνουν και πάλι στο Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού από την ερχόμενη Παρασκευή.

 

Το φετινό Bios 02 φέρει τον υπότιτλο Press Play! και αυτό διότι ο θεματικός του άξονας είναι αφιερωμένος στα computer games, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από τις 12 έως τις 28 Απριλίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει και να μυηθεί στον εικονικό, τεχνολογικό κόσμο του παιχνιδιού. Το Bios 02 αποτελεί μια εκ βαθέων ιστορική, κοινωνιολογική και σημειολογική περιήγηση μέσα από τα χαρακτηριστικότερα παιχνίδια και κονσόλες των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Το Bios 02 χωρίζεται σε δύο εξίσου σημαντικά κομμάτια στο Bios Logic και στο Bios Audio. To Bios Logic από την μία πλευρά περιλαμβάνει το Μουσείο, με τις κονσόλες και τις συσκευασίες ηλεκτρονικών παιχνιδιών από το 1978 έως το 2002. Επιπλέον, περιλαμβάνει τις προβολές ταινιών και intros video games, καθώς και το τεράστιο playroom, όπου δίνεται η δυνατότητα στους παρευρισκομένους να διασκεδάσουν με παλιά και καινούργια παιχνίδια.

 

Το Bios Audio θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Απριλίου και αποτελείται από το Bios Live και το Laptop Lounge. Καλεσμένοι των δύο stages, είναι μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης πρωτοποριακής μουσικής.

Αλλά για όλα αυτά θα ασχοληθούμε πιο διεξοδικά τις επόμενες ημέρες....

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured