Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στις Γραμμές, θα λάβει χώρα το πρώτο festival της νέας ανεξάρτητης δισκογραφικής e-terra. Από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα το μουσικό ταξίδι θα έχει πολλούς σταθμούς:

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ…

 

-ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Γνωρίστε τους. Δείτε εικόνες από τις αποστολές τους. Οι φωτογραφίες των Γιατρών του κόσμου, σκληρές αλλά και τόσο αληθινές, μας θυμίζουν την ύπαρξη ενός διαφορετικού κόσμου. Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί από τις 18.00 έκθεση φωτογραφίας των Γιατρών του κόσμου σε όλους τους χώρους των Γραμμών ενώ άτομα της οργάνωσης θα σας δίνουν πληροφορίες για το έργο τους.

-ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΒΟΛΤΑ. Πάρτε μια γεύση από world μουσική στο διαδίκτυο.

-ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ E-TERRA. Άδεια για εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος μπορεί να μην έχουν τα παιδιά της E-terra, έχουν όμως όνειρα. Μουσικά όνειρα που θέλουν να γίνουν εκπομπή. Ακούστε δύο τετράωρες ραδιοφωνικές εκπομπές στον χώρο των Γραμμών. Εκπομπές στις οποίες θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τους καλύτερους ήχους του κόσμου αλλά και τις καλύτερες ατάκες των καλλιτεχνών που θα παρουσιάζουν. Μαζέψανε τις καλύτερες δηλώσεις τους και σας τις παρουσιάζουν σε δύο τετράωρες εκπομπές από τις 18.00 μέχρι τις 22.00 κάθε μέρα μαζί με τα καλύτερα τραγούδια τους. Συντονιστείτε στο ράδιο E-terra.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΕΩΝ 20.00 ΜΕ 22.00...

 

Είναι καιρός να μπούμε στο κλίμα της μουσικής που θα ακούσουμε live. Θα ξεκινήσουμε από την γεύση για να καταλήξουμε στις υπόλοιπες αισθήσεις και κυρίως την ακοή.

Οι Γραμμές σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στο οποίο η νοστιμιά έχει τον πρώτο λόγο. Στο φεστιβάλ δεν σερβίρονται κανονικά πιάτα όπως στα εστιατόρια. Σερβίρονται γεύσεις. Μικρές ποσότητες από διάφορα είδη, είδη που κάθε μέρα θα είναι ανάλογα της μουσικής που θα ακούγεται. Έτσι την πρώτη μέρα μπορείτε να δοκιμάσετε γεύσεις της Αρχαίας Ελλάδας, σαλάτες όπως η Πρασσαία ή η Θαλασσαία, η Ωραία ή η Κυκλωπαία, αλλά και γεύσεις όπως Χοιρινό ψημένο στη γάστρα με αχλαδόμηλα και λαχανικά, ή Ξιφία με σάλτσα από μούρα και γλυκά χόρτα κ.α.Την δεύτερη μέρα θα σερβίρονται γεύσεις από την Γαλλία αλλά και την Αίγυπτο. Δοκιμάστε σαλάτες σεζάρ ή νισουάζ και γεύσεις όπως Στέικ, Αντρεκότ ο πουάβρ και βέβαια τα καταπληκτικά σουφλέ κ.α. Το φεστιβάλ γεύσεων σας περιμένει αυτές τις δύο μέρες 20.00 με 22.00 στις Γραμμές. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας θα είναι προτιμότερο να κάνετε κράτηση στο τηλέφωνο των Γραμμών, αν θέλουν να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ γεύσεων.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ, 22.00 ΜΕ 1.00…

Μετά από όλες αυτές τις προετοιμασίες είναι η ώρα να περάσουμε στην ζωντανή μουσική.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 22.00 ο Βασίλης Ρακόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά την καινούργια του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ο χορός των πυρσών». Ο Βασίλης Ρακόπουλος είναι ένας καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης που έχει ηχογραφήσει με τους μεγάλους μας συνθέτες, τον Μίκη θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους. Ο πρώτος είχε τίτλο «Ρωξάνη» (1993) ενώ ο δεύτερος, ο «Χορός των Πυρσών» κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες. Μαζί του, εκτός από τους μουσικούς, θα έχει τον Γιώργο Χατζηχρόνογλου από τον χώρο της βυζαντινής μουσικής αλλά και την Σαβίνα Γιαννάτου.

Αμέσως μετά, στις 23.30 έρχεται η σειρά του συγκροτήματος Άβατον, που θα παρουσιάσει το νέο τους cd με τίτλο «Κόσμον».

 

Οι Άβατον σχηματίστηκαν το 1988 από τον Γιάννη Παπαδάκη και τον Παναγιώτη Ξυδιά που είχαν σπουδάσει μουσική στο εξωτερικό στην δεκαετία του 80. Στην αρχική μορφή του το συγκρότημα είχε και τον Νίκο Γράψα, ενώ το 1991 ηχογραφούν για τον σείριο του Μάνου Χατζιδάκι το πρώτο τους άλμπουμ. Δύο χρόνια αργότερα και αφού έχει αποχωρήσει ο Νίκος Γράψας ηχογραφούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «Ερως Αελίω». Το 1996 έρχεται το cd “Εξ αδοκήτω” που φτάνει τις 16.000 πωλήσεις και τους κάνει γνωστούς στο πανελλήνιο. Ακολουθούν συναυλίες στο εξωτερικό και σε πολύ γνωστά φεστιβάλ καθώς και στο μέγαρο μουσικής. Πρίν λίγους μήνες κυκλοφόρησε η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κόσμον» βασισμένη στην φράση του Ηράκλειτου «Αυτόν τον κόσμο δεν τον έπλασε κανένας θεός ή άνθρωπος, παρά υπήρχε πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει. Μια αιώνια φωτιά, που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο». Οι Άβατον στο live τους θα έχουν μαζί τους και τη Natacha Atlas που συμμετέχει και στο καινούργιο τους cd.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 22.00 το βράδυ έρχεται ο Kad Achouri. Πρόκειται για έναν πολίτη του κόσμου. Με γονείς που κατάγονται από Ισπανία και Αλγερία, γεννημένος στην Γαλλία και κάτοικος Λονδίνου κάνει το ντεμπούτο του με το άλμπουμ Liberte που με αφετηρία τη σύγχρονη Acid Jazz φλερτάρει με την παράδοση της μεσογείου και συνεχίζει σε ρυθμούς Jazz Funk. Όσο για το τραγούδι που ανοίγει το cd, το ομώνυμο Liberte, είναι ένα ποιήμα του Γάλλου σουρεαλιστή Paul Eluard.

 

Στις 23.30 της δεύτερης μέρας στην σκηνή θα ανέβουν οι Reyes, τσιγγάνοι από την Νότια Γαλλία και μέλη των Gipsy Kings που μετά την επιτυχία τους στο Ethnic jazz festival της Αθήνας ξανάρχονται με διάθεση να τραγουδήσουν περισσότερη ώρα από την πρώτη τους εμφάνιση και να πούν περισσότερες επιτυχίες των Gypsy Kings. Φυσικά ο κιθαρίστας Mario Reyes θα παρουσιάσει και τον πρόσφατο δίσκο του με τίτλο “Turquoise Dream” στον οποίο συμμετέχει και η Natacha Atlas, αλλά και η δική μας Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η Natacha θα είναι στις Γραμμές και την δεύτερη μέρα και μάλιστα μετά τους Reyes των Gypsy kings θα παρουσιάσει και δικά της τραγούδια.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το εισιτήριο κοστίζει 6.000 με ένα ποτήρι κρασί που κάθε μέρα θα είναι ανάλογο της μουσικής (ελληνικό την πρώτη, γαλλικό την δεύτερη).

Εισιτήρια δεν θα προπωλούνται, οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18.00 το απόγευμα και για το φεστιβάλ γεύσεων (δηλαδή για τραπέζι) θα πρέπει να γίνει κράτηση.

ΓΡΑΜΜΕΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 111, ΤΗΛ. 34.14.350

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured