Aυτό ήταν! Ένα ευχάριστο πρωινιάτικο event με κουβεντούλα με τον Steve Wynn. Οι φίλοι του Avopolis συγκεντρώθηκαν ομαδικώς κατά τις 11 το πρωι του Σαββάτου (αρκεί να αποκαλύψουμε ότι 10 λεπτά πριν ξεκινήσει είχαμε κατααγχωθεί γιατί δε βλέπαμε ψυχή!). Συνεπείς λοιπόν με το ραντεβού που δώσαμε, δεκάδες φίλων του Steve Wynn συζήτησαν μαζί του για σχετικά και άσχετα θέματα, από την ελληνική μουσική, ως τον Dr.Dre και το Napster. Ήταν ευνόητο ότι μια τέτοια κουβεντούλα χωρίς περιορισμούς δεν θα κινείτο στα στενά 'δημοσιογραφικά' πλαίσια των συνεντεύξεων, αλλά θα ξέφευγε ακόμα και στο ...ελληνικό κρασί... 

 

Πριν αναφέρουμε τι ειπώθηκε, να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που ανέλαβαν το ρόλο του συνεντευξιάζοντος, όντας παρόντες και συνδεδεμένοι επί μία ώρα και κάνοντάς μας παρέα. Να ευχαριστήσουμε επίσης και τα παιδιά του πολύ καλού online μουσικού περιοδικού Atraktos.gr για την αναφορά τους στο event μας (μας συγκίνησε η κίνηση), τις εφημερίδες και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως τον Εν Λευκώ για την αναφορά τους, και τέλος, την Hitch-Hyke για την βοήθεια. Ζητούμε συγγνώμη από όσους δεν κατάφεραν -για διάφορους λόγους- να συνδεθούν με τον chat server (πήραμε ουκ ολίγα e-mails παραπόνων), αλλά και από όσους είχαν την ατυχία να πεταχτούν έξω κατά τη διάρκειά του, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Δεσμευόμεθα και στο μέλλον να οργανώσουμε καλύτερα, και με λιγότερα προβλήματα παρόμοια events. Κάθε αρχή και δύσκολη!

Ο Steve Wynn ήρθε στην παρέα μας κάπως καθυστερημένος.. Από τις 11, που είχαμε μαζευτεί, μέχρι τις 11:20 περίπου, μόνο κάποια καλωσορίσματα γράφονταν, ενώ έπαιζαν και private messages στις θηλυκιές παρουσίες της μεγάλης παρέας του Avopolis. Το πνεύμα -για να μην πούμε το σώμα- του Έλληνα πάντα ακμαίο, ακόμα και στις 11 το πρωι ενός Σαββατιάτικου πρωινού. 

Την ώρα εκείνη, ο Steve, παρέα με τον συνεργάτη μας, Πάνο Καραφωτιά, προσπαθούσαν να λύσουν τα προβλήματα σύνδεσης που και οι ίδιοι αντιμετώπιζαν με το chat μας, λόγω της java και των προβλημάτων της. Ευδιάθετος, παρά το ξενύχτι της προηγούμενης ημέρας, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, αν και όταν έφτασε η ώρα του Napster, το γεγονός ότι τραβήχτηκε λίγο παραπάνω το θέμα φάνηκε να τον ενοχλεί...

Ας δούμε όμως εν συντομία τι μας είπε:

 

- Θα μας ξαναεπισκεφθεί το Μάιο. Στο Αν Club στην Αθήνα για μία συναυλία και στον Μύλο στη Θεσσαλονίκη για δύο. Μάλιστα κάποιοι επέμειναν γιατί γίνεται μόνο μία και σε ένα τόσο μικρό χώρο, και ο ίδιος είπε ότι δεν θα είναι και η τελευταία φορά που θα εμφανιστεί!

- Ούτε ο ίδιος θυμάται πόσες φορές έχει έχει επισκεφτεί τη χώρα μας. 15-16 φορές νομίζει, αν και δεν είναι καθόλου σίγουρος.

- Σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε ότι ένα παλιό του τραγούδι έχει χρησιμοποιηθεί στην τηλεοπτική σειρά Baywatch. Δεν νομίζει ότι η δεσποινίδα Pamela Anderson είναι fan του Steve Wynn αλλά ούτε και εκείνος είναι fan της δουλειάς της.

- Πριν από λίγο καιρό είδε τον Dan Stuart, έταιρο ήμισυ του Steve στους Danny & Dusty, ο οποίος έχει παρατήσει προς το παρόν την καριέρα του μουσικού και ασχολείται με τον πρόσφατα γεννημένο γιο του. Ίσως βέβαια ο Stuart Jr ηχογραφήσει album πριν το ξανακάνει ο πατέρας του!

- Σίγουρα θα υπάρξει κάποια στιγμή νέο album από τους Gutterball. Δεν ξέρει όμως πότε αφού, όπως είπε, ως Νότιοι είμαστε λίγο χαλαροί και αργοί.

- Ρωτήθηκε επίσης για την ελληνική μουσική... Τι γνωρίζει... Είπε ότι έχει ακούσει πολύ ρεμπέτικο, συμπληρώνοντας ότι του αρέσουν τα τραγούδια που μιλάνε για χασίς! Ακολούθησαν επιφωνήματα επιδοκιμασιών... Σεμνά!

 

- Έχει ακούσει κάποια ελληνικά groups και φεύγει σήμερα από την Ελλάδα με μια αγκαλιά cds ελληνικών συγκροτημάτων από τη Hitch-Hyke. Γνωρίζει για το πόσο σπουδαίοι είναι για την ελληνική σκηνή οι Last Drive, και έμεινε έκπληκτος από την περιγραφή του ήχου των Earthbound που του έκανε κάποιος φίλος της online παρέας.

- Τα 12 τραγούδια που πωλούνταν μέσω του Emusic.com κάθε μήνα σε mp3 format θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο σε cd-συλλογή.

- Σε κάποια φάση η κουβέντα πέρασε σε πιο 'χαλαρά' επίπεδα... Ο Steve Wynn μας είπε ότι λατρεύει το ελληνικό κρασί και το τιμάει δεόντως κάθε φορά που έρχεται. Κάτι μάθαμε -off the record- για ...'λιώματα', αλλά δεν θα τα αποκαλύψουμε (όταν θα έχουμε την παρουσίαση του Κάτσε Καλά, ίσως)...

- Κάποιος φίλος τον ρώτησε αν πράγματι υπήρξε λέκτορας σε πανεπιστήμιο, και ο ίδιος μας είπε ότι αυτό το κάνει μόνο σε φίλους, σύμφωνα με αυτά που του λένε οι τελευταίοι! Ένας 'street lecturer';

 

- 'Metallica or Napster'; 'Τίποτα από τα δύο', απάντησε ο Steve, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι βλέπει πολύ θετικά μια κίνηση μουσικόφιλων που ανταλλάσσουν μουσική, αλλά όχι τόσο αθώα την ίδια την εταιρία. Μάλιστα είπε ότι του αρέσει ότι μπορεί κανείς να βρει υλικό, ακόμα και δικό του από ηχογραφημένες συναυλίες. Δεν του αρέσει το ενδεχόμενο όμως οι καλλιτέχνες να μην πληρώνονται καθόλου...

- Στα ακούσματά του υπήρχαν μεγάλες διαφορές.. Από τους Giant Sand και τον John Coltrane, στον Dr.Dre... Όλα μπορούσαν να τα 'αντέξουν' οι αναγνώστες του Avopolis εκτός από τον τελευταίο! Τότε ακούστηκαν από τους τελευταίους διάφορα -καθόλου κολακευτικά- σχόλια για τον Dre και τον Eminem. Παραδέχθηκε, βέβαια, πως ό,τι πιάνει ο Dr.Dre γίνεται 'χρυσός' εμπορικά, και εκεί κάπου, λόγω κάποιου διαφημιστικού, ήρθε η κουβέντα στο Ρουβά, για τον οποίο είπε ότι ακούει ότι πρόκειται για τον Έλληνα Ricky Martin, και -αστειευόμενος- ότι χρειάζεται κι αυτός ένα remix από τον Dr.Dre!

Η κουβέντα δεν κράτησε για πολύ (γύρω στα 40 λεπτά), αλλά ήταν αρκετά 'ζουμερή' και απολαυστική, αν και λίγο αμήχανη κάποιες φορές. Λίγο μετά τις 12 έπρεπε να μαζέψει τα πράγματά του για να βρίσκεται στις 1 στο αεροδρόμιο. Αποχαιρέτισε και ανανέωσε το ραντεβού του με το ελληνικό κοινό για κάτι παραπάνω από δύο μήνες μετά... 

Εις το επανιδείν, Steve!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured