Kείμενο / Φωτογραφίες: Τάκης Θανόπουλος

Το σημαντικότερο dance event απέκτησε από φέτος το αδερφάκι του στο Leeds. Μπορεί βέβαια το βερολινέζικο, όχι μόνο να κρατάει τα σκήπτρα, αλλά να μην απειλείται καν, μια και έχει γράψει πλέον ιστορία τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά και η Αγγλία δικαιωματικά ως η πατρίδα των καλοκαιρινών φεστιβάλ, έπρεπε να ακολουθήσει.


Χώρος

lp3_arma.jpg (13126 bytes)  

Το σκηνικό εντελώς διαφορετικό αυτή τη φορά. Το Leeds επιλέχτηκε ως ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της χώρας, με εύκολη πρόσβαση από παντού και με κάθε μέσο.

Σε αυτό συνέβαλλε και η θετική αντιμετώπιση της ιδέας από τις αρχές της πόλης, η οποία σαν γνήσιο κομμάτι του βρετανικού βορρά στερείται άλλων ατραξιόν, οπότε να η κατάλληλη ευκαιρία για να προσελκύσει και αυτή αρκετές χιλιάδες κόσμου.

Βέβαια τελικά οι αρχές θεώρησαν ότι αρκετά άσχημο είναι το κακόμοιρο το Leeds οπότε ας μην το επιβαρύνουμε και με μερικούς τόνους σκουπίδια οπότε έστειλαν το όλο γεγονός στα χωράφια. Καλύτερα να μην τους έχουμε μέσα στους δρόμους μας σου λεει, μετατρέποντας έτσι στην ουσία το 'Parade' σε 'Festival'.

Με αυτό τον τρόπο επιστρατεύτηκε ένα τεράστιο πάρκο λίγο έξω από το Leeds, στο οποίο στήθηκαν τόσο τα καθιερωμένα 'φεστιβαλικά' stages, με την συνύπαρξη αυτή τη φορά των βαν με τους dj και τους χορευτές τα οποία ήταν λίγο πολύ στάσιμα.

Κόσμος

  lp2_tarzan.jpg (8099 bytes)

Αδύνατο να υπολογίσεις το πλήθος.

Οι εκτιμήσεις λένε 250 χιλιάδες. Πολύ πιθανό (ίσως και παραπάνω) μια και η έκταση που κάλυπτε ο κόσμος ήταν πολλαπλάσια από τις αντίστοιχες φεστιβαλικές.

Εδώ και αν ήταν κάθε καρυδιάς καρύδι.

Όπως και να το κάνεις το love parade είναι δωρεάν και, εκτός της μουσικής, πόλος έλξης είναι και η γενικότερη 'free' φιλοσοφία του.

Μουσική

lp4_skini.jpg (6271 bytes)  

House, garage λίγο techno και μπόλικο mainstream dance ανάλογα με την σκηνή και με στόχο πάντα να σε ανεβάζει και να σε βάζει αμέσως σε διάθεση για χορό. Μέχρι και το Needing you δηλαδή ακούστηκε σε μια ύστατη προσπάθεια να απομακρυνθούν τα σύννεφα και να μπει ο κόσμος σε μια καλοκαιρινή διάθεση.

Το line up περιλάμβανε Sasha, Darren Emerson, Judge Jules, Pete Tong, Seb Fontaine και πολλές δεκάδες άλλους, όπως τους residents από τα μεγαλύτερα club της Αγγλίας.

Ενδεικτικά: Gatecrasher, Cream, Home, Trade.

Καιρός

  lp2_baby.jpg (9908 bytes)

Είναι κρίμα τελικά να βλέπεις τους Άγγλους να κατακλύζουν με τόσο πάθος τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, με την καλύτερη διάθεση για να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να ξεδώσουν και τελικά να καταλήγουν κάτω από τη βροχή και μες στις λάσπες.

Το love parade δεν ήταν εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα με τη διαφορά ότι το ψιλοβρόχι δεν πτόησε σχεδόν κανέναν.

Τουλάχιστον αποφύγαμε τις λάσπες αυτή τη φορά, κάτι είναι και αυτό!


Bad Spots

lp1_leoforeio.jpg (8271 bytes)  

- Είπαμε πρόκειται για ένα parade αλλά όχι για του λόγου το αληθές να βάλουμε τα βαν να κινούνται κυκλικά γύρω από ένα χωράφι.

Έμοιαζε λίγο γελοία η όλη φάση όταν αργά το βραδάκι τα φορτηγά άρχισαν να κινούνται και έπρεπε να τα κυνηγάς στα λιβάδια.

- Η οργάνωση των αρχών του Leeds ήταν τέλεια για το πως θα πάς. Για το πως θα φύγεις δεν ενδιαφέρθηκε κανένας.

Ενώ όλη τη μέρα ανά 10 λεπτά έφτανε και ένα τρένο στο σταθμό του Leeds -με τα λεωφορεία να μεταφέρουν συνεχώς τον κόσμο στο πάρκο- η επιστροφή ήταν μια μικρή οδύσσεια.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured