18_glastonbury_drpeacestent.jpg (19708 bytes)

Toυ Ν. Ελευθερίου

Είναι πρόσφατη η εμπειρία του Rockwave Festival, του μοναδικού μεγάλου festival στη χώρα μας. Στον απόηχο συγχαρητηρίων, παραπόνων και γενικότερα εντυπώσεων της διοργάνωσης αυτής, θα ασχοληθούμε με το μεγαλύτερο κατά πολλούς festival της Μ. Βρετανίας, το ιστορικό Glastonbury Festival.

Οι συγκρίσεις είναι άνευ ουσίας, μιας και διαφέρουν τα μεγέθη, η 18_glastonbury_skines.jpg (11822 bytes)παράδοση, η ατμόσφαιρα, η φιλοσοφία και πολλά άλλα τα οποία δεν είναι του παρόντος. Η ουσία είναι ότι ο καθένας μας πια απαιτεί να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος πάνω απ'όλα γιατί το festival είναι γιορτή και όχι ταλαιπωρία. Το parking, η εύκολη πρόσβαση στα stages (σκεφθείτε ότι ο χώρος του festival είναι μεγαλύτερος από την πόλη του Bath όπως σημείωσε κάποιος εύστοχα με επιστολή του στο NME) και στις τέντες με τα αναψυκτικά, η ασφάλεια των θεατών (οι κλοπές πλησίασαν τις 900!) πλέον δεν αποτελούν λεπτομέρειες. Ισως γιατί η ζωή μας γίνεται περισσότερο "άνετη" , ίσως γιατί δεν υπάρχουν πια τα super-groups τα οποία κανείς θα άντεχε να παρακολουθήσει χωμένος στις λάσπες, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, ίσως γιατί όταν το εισιτήριο έχει τσουχτερή τιμή γινόμαστε περισσότερο απαιτητικοί... Το φετινό Glastonbury Festival δέχθηκε μεγάλη κριτική από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης (ακόμα και από τους σπόνσορες, όπως το Select!) και τους επισκέπτες, κυρίως γιατί η ψυχή του festival Michael Eavis εξακολουθεί να πιστεύει στη "χυμα" λογική και ατμόσφαιρα των πρώτων διοργανώσεων που έκανε δημοφιλές το festival σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν... Ας αφήσουμε όμως τα πολλά λόγια και ας περάσουμε στις κορυφαίες εμφανίσεις του φετινού Glastonbury Festival.

friday.gif (1557 bytes)

lineupfriday.gif (4848 bytes)

ph_rocket.jpg (4591 bytes)

<>Rocket From The Crypt<>: Επαιξαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και μάλλον μας θύμισαν την σημασία του αυθεντικού rock'n'roll feeling. Highlight το "When In Rome (Do The Jerk)".
Catatonia: Εκαναν την εμφάνισή τους στο "Other Stage" , γύρω στις 10 και κατέπληξαν: "I Am the Mob", "You've Got A Lot To Answer For", "Mulder and Scully", "International Velvet" και πάει λέγοντας. Από τις καλύτερες παρουσίες του φετινού Glastonbury. Για την δε Cerys, τι να πούμε, τέλεια σκηνική παρουσία, ξεχωριστές χορευτικές φιγούρες...
Primal Scream: Ξεκίνησαν το set τους στις 11, στο κύριο stage, αρχικά νωχελικά και μετά το "Come Together" όλο και πιο δυνατά. Ο κόσμος από κάποια στιγμή και μετά παραδόθηκε εντελώς στις νέες αλλά κυρίως στις "Scremadelica" στιγμές τους, και χόρεψε στους "Kowalski" ρυθμούς... Από τις κορυφαίες παρουσίες...
Ian Brown: Εμφανίστηκε στις 11:15 , το βράδυ της Παρασκευής στο "New Bands Tent", ορεξάτος και με highlight το "My Star". Ο κόσμος έδειξε την απαιτούμενη επιείκια στις φωνητικές του αδυναμίες κι εκείνος τους αντάμειψε με ένα καλό set.

saturday.gif (2072 bytes)

lineupsaturday.gif (5726 bytes)

ph_underworld.jpg (3384 bytes)

<>Morcheeba<>: Eμφανίστηκαν στο "Jazz World Stage" , λίγο πριν τις 7, και ξεκίνησαν με το "The Sea" από το "Big Calm". Συνέχεια με τα "Part of the Process" και "Blindfold", αλλά και με παλιότερα κομμάτια, από το "Who Can You Trust". Παρότι δεν απέφυγαν τα λάθη αποτέλεσαν μια από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες της ημέρας.
Underworld: Yπερβολικά ορεξάτοι, τα έδωσαν όλα στο "Born Slippy', αλλά επικέντρωσαν την προσοχή τους στο νέο (πολύ καλό) υλικό. Η βροχή είχε σταματήσει να πέφτει κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν στην παράδοση του σαββατόβραδου στο other stage: To 92 οι Shamen, το 93 οι Orb, το 94 οι Orbital, το 95 οι Prodigy, το 97 οι Chemical Brothers...
Blur: ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ, ξεσηκώσαν το κοινό και επιμελώς παρέλειψαν το "Country House"... Με τις πρώτες νότες του "Girls and Boys" (πρώτο κομμάτι) το κοινό ξέχασε και τη βροχή και τη λάσπη. "End Of A Century", "Beetlebum" , "This Is A Low", "Song II", τα highlights της εμφάνισής τους. Επιπρόσθετα το νέο τους κομμάτι, που ξεκινά από κει που τελείωσε το "Death Of A Party" ενθουσίασε το κοινό.

sunday.gif (1747 bytes)

lineupsunday.gif (4734 bytes)

ph_pulp.jpg (4477 bytes)

<>Nick Cave<>: Ισως ο μοναδικός καλλιτέχνης που έδειχνε να απολαμβάνει το δώρο της καταρρακτώδους βροχής και του μουντού καιρού. Highlight το "Red Right Hand" και "Do You Love Me".
Pulp: Aκολούθησαν τον Nick Cave στο Pyramid Stage και έκαναν τον κόσμο πότε να χορεύει στους ρυθμούς του "Common People" ή του "Glory Days" και πότε να παρακολουθεί τα ερωτικά καλέσματα του "This Is Hardcore".

GLASTONBURY
ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙ :-)

18_glastonbury_dancestage.jpg (3968 bytes)

< face="Arial" size="2">To dance stage...

18_glastonbury_bar_3.jpg (5928 bytes)

< face="Arial" size="2">To main stage είναι κι όχι στρατόπεδο συγκεντρώσεως!

18_glastonbury_rainbow.jpg (3999 bytes)

< face="Arial" size="2">Πολλοί από τους κατασκηνωτές είδαν τις σκηνές τους σε άθλια κατάσταση από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τους κλέφτες οι οποία αρπαζαν από χρήματα και ρούχα μέχρι τσάντες ολόκληρες...

18_glastonbury_bar_2.jpg (4528 bytes)

Σάββατο: Η βροχή σταματάει για λίγο και συνεχίζει να πέφτει, αλλά οι Kenickie, The Deftones και Placebo στο δεύτερο stage μαζεύουν κάμποσο κόσμο. Εντούτοις πολύς κόσμος παίρνει τα μπογαλάκια του και αποχωρεί... Στο πρώτο stage οι Blur συγκινούν και όσους δεν τους συμπαθούν ιδιαίτερα με ένα καταπληκτικό set.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured