1 Πριν τη συναυλια: ο κοσμος αρχισε να ερχεται γυρω στις 4 και να δημιουργει ατελειωτες σειρες.

2 Ο κοσμος ηταν καθε ηλικιας,φυλου και φορουσε ο,τι μεταλικη μπλουζα μπορειτε να φανταστειτε.

3 Πλακα ειχε ο σεκιουριτας στην πυλη που ηταν συνεχως τσαντισμενος αφου κανενας δεν εμπαινε στην σειρα!

4 Εκπληξη προκαλεσε η πωλήτρια των κουπονιων για αναψυκτικα, αφου παρολο που εμοιαζε με την φαλαινα του ζωολογικου κηπου (που δεν υπαρχει), φορουσε ενα εφαρμοστο μπλουζακι με αποτελεσμα να μας βγουνε τα ματια εξω (οχι παντως απο θαυμασμο)!

5 Παρουσια στο φεστιβαλ ειχαν και ανθρωποι να ειδικες αναγκες(παντα αγαπητοι).

6 Τα νερα εξω απο το γηπεδο εκαναν 200 (!) δρχ. με αποτελεσμα αυτη η εκμεταλλευση να εξοργισει πολυ κοσμο (και εμενα).

7 Πριν απο την συναυλια ,εξω απο το γηπεδο ειχαν ερθει πολλοι γυφτοι με τα τροχοκινουμενα τους, και πουλαγανε απο το νερο χρυσο μεχρι σουβλακια και χοτ ντογκ (απο σκυλο ή γατα θα σας γελασω)!

8 Στην σειρα που περιμεναμε για να μπουμε φωναζαμε συνεχως ετσι για πλακα και πολλοι φωναζανε 'γκολ!' αφου ειμασταν σε γηπεδο ποδοσφαιρου.

9 Στην σειρα που περιμενα για να παρω ενα ποτηρι μπυρα ενας προσπαθησε να μπει κλεφτα με αποτελεσμα να δοκιμασει τα νευρα του σεκιουρητα που τον εκανε να τα κανει πανω του!

10 Συνεχως πεταγονταν μπουκαλια νερου (αδεια) εδω κι εκει αλλα κανεις δεν νοιαζοταν αν και πολλες φορες πεταγονταν σαντουιτς (απο ποιον αραγε? :) )με αποτελεσμα να ορμήξουν πολλοι για να τα διεκδικισουν.

11 Μετα την εμφανιση των Dark Nova ο κιθαριστας τους εκανε βολτες εδω κι εκει.

12 Ο Bruce εμφανιστηκε ξαφνικα πισω απο τα παρασκηνια με αποτελεσμα να ορμηξω εγω και αλλοι φιλοι μου για αυτογραφο, αλλα μας σταματησαν οι σεκιουριταδες. Παντως το αυτογραφο το πηρα... Δεν σας λεω πως! :))))) (σημ. αρχισυντάκτη: ακόμα το περιμένω!)

13 Κατα την εμφανιση του Bruce εφαγα τοσο ξυλο, που αναγκαστηκα να παρακολουθησω τους Megadeth απο μακρυα, και οχι απο τα δυο μετρα αποσταση.

14 Κατα την περιοδο των διαφορων αναμονων πολλα ατομα ξαπλωναν στο πλαστικο που υπηρχε εκει για να ξεκουραστουν. Αλλοι το βγαζανε αυτο και ξαπλωναν στο γρασιδι.

15 Κατα την διαρκεια της συναυλιας πουλιωντουσαν μπλουζες Πυξ-Λαξ και Rockwave Festval.

16 O Bruce ειναι πολυ κοντος!

17 Ο μπασιστας (νομιζω) των Megadeth εμφανιστηκε με κοντο μαλλι. Λετε η 'μοδα' των Metallica και των Paradise Lost να περασει και στους Megadeth?

18 Ο Dave Mustaine κατα την διαρκεια της εμφανισης των Megadeth εβγαλε την μπλουζα του και εδειξε την απολλωνια κορμαρα (???) του.

19 Σε μια γωνια του γηπεδου υπηρχαν παρατεταγμενες καμμια 10ρια χημικες τουαλετες. Δεν τολμησα να μπω μεσα...:)

20 Ο ηλιος εδυε ακριβως πισω απο την σκηνη με αποτελεσμα για να δουμε τα πρωτα συγκροτηματα να μας βγουν τα ματια...

21 Πολλες φορες ακουστηκαν οι ιαχες: 'Bruce', 'Dickinson', 'Dave', 'Rotting' και 'Christ'.

22 Την μπασιστρια των Dark Nova την λενε Κικη απο οτι εμαθα και ειναι πολυ ταλαντουχα! (στο μπασο βεβαιως βεβαιως!) (σημ. αρχισυντακτη: βρε , καψουρα με την Κική...)

23 Ειχε πολλη φαση ο τροπος που υποκλεινεται ο τραγουδιστης των Grip INC.

24 Καλα, θελετε κι αλλα? Επικοινωνιστε μαζι μου!
E-Mail Address : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ειναι ποια γεγονος οτι η Ελλαδα εχει καταξιωθει και θεωρειται πλεον ως μια χωρα με ενα metal κοινό, απο τα φανατικοτερα στον κόσμο. Γι' αυτό αλλωστε ολο και περισσοτερες συναυλιες γινονται εδω, και ολο και μεγαλυτερα συγκροτηματα ερχονται εδω για να ξερασουν ατοφιο μεταλικο ατσαλι προς ολους αυτούς που αμφισβητουν την κυριαρχια τους.

Η 11η του Ιουλη ισως χαρακτηριστει η μεγαλυτερη φετινή απόδειξη αυτης της καταξιωσης. Πεντε μεγαλα συγκροτηματα ανελαβαν να μετατρεψουν το γηπεδο του Απολλωνα σε κολαση, και πιστεψτε με, δεν δυσκολευτηκαν.

Η τρομερη ζεστη εκανε την παραμονη χιλιαδων οπαδων του metal αφορητη, αλλα η σκεψη των γεγονοτων που θα ακολουθουσαν επισκιασε την ταλαιπωρια. Μεσα σε λιγοτερη απο μια ωρα το πεταλο του γηπεδου και η αρενα ειχαν γεμισει κοσμο. Μετα απο λιγη ωρα το πρωτο ελληνικο συγκροτημα βγηκε στην σκηνη. Οι technopower metallers Dark Nova ηταν γραφτο να ξεκινησουν ενα συναυλιακο πανδαιμονιο. Επαιξαν σχετικα λιγα τραγουδια τους απο την κυκλοφορια τους (The Dark Phapsodies) καθως και μερικα ακυκλοφορητα. Η σκηνικη τους παρουσια ηταν πολη ενθαρυντικη και απο οτι φαινεται θα γινουν μεγαλο ονομα. Ο τραγουδιστης αρεσε πολυ, αφου η φωναρα του τρυπουσε τα αυτια σου, ενώ αποτέλεσε και εναν πολυ καλο frontman αφου συνεχεια παρακινουσε το πληθος. Θετικές εντυπώσεις άφησε και η μπασιστρια(!!!) που εσπασε αρκετες καρδιες! (σημ: αρχισυντάκτη: χμμμμ...). Ο κιθαριστας και ο ντραμερ ειναι κι αυτοι πολυ καλοι και δυνατοι στο παιξιμο τους.

Σε κανα μισαωρο κατεβηκαν απο την σκηνη καταχειροκροτημενοι και ηταν πλεον η σειρα των Ελληνων θεων Rotting Christ να αναλαβουν δραση. Μετα το απαραίτητο soundcheck ορμηξαν στην σκηνη με πενταμελες σχήμα (!) Τον τραγουδιστη (Necromayem), τον ντραμερ (Necrosayron) και τον καινουργιο μπασιστα Ανδρεα(αφου ο Mutilator αποχωρισε λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων απο το γκρουπ), πλαισίωσαν ενας δευτερος κιθαριστας(Κωστας) και εναν πληκτρας(Παναγιωτης).Το Ελληνικο death metal συγκροτημα απεδωσε παρα πολυ καλα και θεωρειται, επαξια ισως, το καλυτερο ελληνικο metal συγκροτημα. Επαιξε εκτός των καινουργιων τραγουδιων(απο το A Dead Poem που ως τωρα δεν εχει κυκλοφορησει), τραγουδια απο το Triarchy of thelost lovers (Shadows Follow και The first field of the battle) καθως και απο το Non Serviam (το ομωνυμο).Στην αρενα κυριαρχουσε πραγματικα πανδαιμονιο και εκει αφησα πολλα κοκκαλα μου!

Μετα απο καμποση ωρα, ηταν η σειρα του τριτου κατα σειρα συγκροτηματος να ξεχυθει στην σκηνη: Οι Grip INC. ενα αμερικανικο και σχετικα καιρουργιο συγκροτημα που εχει ιδρυθει απο τον μεγαλο ντραμερ Dave Lombardo (πρωην Slayer και Voodoocult). Τον καταξιωμενο ντραμερ πλαισιωνουν ο τρομερος και πολυ δυναμικος τραγουδιστης Gus Chambers, ο εξισου πολυ καλος κιθαριστας Waldemar Sorychta, και ενας seasonal μπασιστας. Επαιξαν πολλα τραγουδια απο τα δυο τους albums ('The power of inner strength' και 'Nemesis'). Καταφεραν πολυ ευκολα να ξεσηκωσουν τον κοσμο καθως ο τραγουδιστης τον παροτρυνε συνεχως. Το αμερικανικο στυλ της μπαντας φαινοταν σε καθε σημειο της συναυλιας τοσο στο παιξιμο οσο και στο στυλ του τραγουδιστη. Παντως το σιγουρο ειναι οτι αφησε ολους ικανοποιημενους, αν και δεν εχει αυτη η μπαντα παρα πολους οπαδους εδω στην Ελλαδα.

Και ηρθε ο καιρος να θυμηθουμε τις συναυλιες των Iron Maiden στην Ελλαδα επι εποχης Dickinson/Smith. Ο Bruce ξεχυθηκε στην σκηνη φορωντας ενα δερματινο παντελονι και μπουφαν , παντα με το κοντο μαλλι, και σκορπωντας τον πανικο. Διπλα του, αξιος συμπρωταγωνιστης του, ο σπουδαιος κιθαριστας Adrian Smith, μας εκανε ολους να καρδιοχτυπησουμε με τα εφιαλτικα δυναμικα του riffs. O Bruce ειναι πραγματικα ο ορισμος του metal frontman. Ο ανθρωπος πραγματικα μαγευε με τα ατσαλινα φωνιτικα του και το κεφι του.Το συγκροτημα του επαιξε τραγουδια απο το Balls to Picasso και απο το Accident of birth καθως και τραγουδια απο τους Iron Maiden (Two minutes to midnight,The prisoner,Flight of Icarus και αλλα)!Εκει πραγματικα εγινε χαλασμος κοσμου αφου ειναι γνωστη η αγαπη μας για τους Iron Maiden.O Bruce και ο Adrian πραγματικα γ...νε και ελπιζω να μεινουν για πολυ καιρο ακομα μαζι.

Η ωρα ηταν αργα το βραδυ καθως περιμεναμε ολοι με αγωνια το μεγαλυτερο συγκροτημα της βραδιας.Oι Megadeth δεν αργησαν να βγουν στην σκηνη και να προκαλεσουν σεισμο! Ενα συγκρατημενο κουατρετο γεματο ενεργεια, επαγγελματισμο και ατσαλινη μουσικη βαλθηκε να μην αφησει κανεναν να ζησει. Τα θανατιφορα riffs σε συνδυασμο με τα διαυγη και σκληρα φωνιτικα του Dave Mustaine και το τρανταχτο rythm section των τυμπανων και του μπασου μετετρεψαν το γηπεδο του Απολλωνα σε πεδιο μαχης. Επαιξαν τραγουδια απο ολες σχεδον τις φασεις της καριερας τους. Εγω ξεχωρισα τα Symphony of destruction και το Tormentor. Μετα το τελος και των Megadeth συλλογιζομενος τα τις βραδιας αυτης καταλαβα γιατι οι οπαδοι αυτης της μουσικης την αγαπανε πραγματικα. Γιατι αν δεν μπορεις να βρεις εσυ την κολαση, ερχεται αυτη σε σενα! Καλη μεταλικη σας μερα!

Φώτης Ιακωβίδης


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured