Τέσσερα χρόνια μετά το Swisher, οι Μπρουκλινέζοι Sam Haar & Zach Steinman, γνωστοί ως Blondes, επιστρέφουν με ένα ακόμα συμπαγές άλμπουμ, κατάλληλο τόσο για ιδιωτικές ακροάσεις, όσο και για δυναμικές περιηγήσεις στον κόσμο των dancefloors.

Είναι πράγματι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πώς το ντουέτο που ξεκίνησε συνθέτοντας techno μέσα από τζαμαρίσματα στον αναλογικό κόσμο της μουσικής στέκεται πλέον εξίσου –ίσως και παραπάνω– ικανοποιητικά και στο ψηφιακό σύμπαν. Οι επισκέπτες μεταμορφώθηκαν σε μόνιμους κάτοικους, ένα πράμα.

Έχοντας ως συνδετικό κρίκο με το παρελθόν την εμφανώς εσωτερική προσέγγιση της γραφής τους, παρόλο που μονόχνωτους ή βαθιά αυτοαναφορικούς δεν τους λες με τίποτα, επιτυγχάνουν ροή τέτοια, που καθιστά το νέο τους άλμπουμ μια πλήρως ενιαία κατάθεση: το ακούς από την αρχή μέχρι το τέλος απνευστί και με μεγάλη ευχαρίστηση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αποσπασματικά υπάρχουν εκπτώσεις στην ποιότητα, αντιθέτως. 

Στις 10 συνθέσεις του Warmth, μια πανταχού παρούσα ραφιναρισμένη υφή συναντά προοδευτικές αναπτύξεις, οι οποίες εξελίσσονται σε εντυπωσιακούς, βραδυφλεγείς δυναμίτες (“Stringer”), μινιμαλιστικά dub/techno τερτίπια (“Quality Of Life”, “MRO”, “Trust”), κυκλωτικές tribal ελεγείες (“Tens”), πολυεπίπεδη glitchy house (“KDM”), αγχωτικά dance anthems στα όρια του acid για να «χάνει» κανείς το μυαλό του (“All You”), υπέροχα ambient-oriented και πολυρυθμικά ξεδιπλώματα (“OP Actual”, “Clipse”), αλλά κι έναν αιθέριο, χρωματισμένο από τα φωνητικά samples, επίλογο (“Cleo”).

Δύσκολο λοιπόν να μην ευχαριστήσει κάποιον θιασώτη της ηλεκτρονικής παραγωγής ένα άλμπουμ σαν το Warmth, μιας και είναι ικανό να τον ταξιδέψει σε πολλές διαφορετικές περιοχές, συγκεντρώνοντας τα καλύτερα των συστατικών και αποτελώντας ένα θαυμάσιο δείγμα ηχητικών δονήσεων, ικανών να διεγείρουν εξίσου το σώμα και το πνεύμα. Ιδανικά; Και τα δύο ταυτόχρονα.

{youtube}diT16FdDCBQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured