Πολλά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Daniel Snaith σε σχέση με τους ομογάλακτούς του. Το βασικότερο όμως είναι ο τρόπος με τον οποίον αδιαφορεί (φαινομενικά) να υπογράψει τραγούδια, καταλήγοντας τελικά να γράφει μ ό ν ο τραγούδια. 
 
Είναι επίσης η κρυστάλλινη διαύγειά του σαν πυροτεχνουργός της κονσόλας, στην οποία οφείλεται κι αυτό το περιπετειώδες σασπένς της μουσικής του, που σου γλυκαίνει την καρδιά από την πρώτη κιόλας, αιφνιδιαστική ακρόαση. Μετά το υπέροχο Swim (2010) και τη διανοητική δραστηριοποίηση της χορευτικής εσωστρέφειας που εισήγαγε εκεί, ο Caribou ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό στο Our Love (ύστερα από το αμήχανο διάλειμμα του Daphni), μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον του στην ευδαιμονική εξωστρέφεια του «όλοι μαζί». Ο στόχος σαφής και αναίσχυντα ενωτικός: ο χορός σαν απελευθέρωση.
 
Ο Καναδός μουσικός δημιουργεί αστική μουσική χωρίς συγκεκριμένο χρώμα και προσπαθεί να συντονιστεί με τους καρδιακούς παλμούς όσων νέων αποφεύγουν πια είτε να στοιβάζονται στα κλαμπ της πόλης, είτε να ξανοίγονται στα υπαίθρια χωράφια, αναζητώντας πλέον αλλού το κλειδί της εκτόνωσής τους. Σε όλους αυτούς δωρίζει μέσα από την καρδιά του το Our Love, ένα γάργαρο ηχοσύνολο με πυκνές, απολαυστικές ενορχηστρώσεις που ισορροπούν σε οριακά νήματα.
 
Ο Caribou ατενίζει νέα ηχητικά πεδία πετώντας σαν πουλί πάνω από διαβρωμένα αστικά κέντρα, πάνω από τα όξινα λιμνάζοντα νερά του acid και πάνω από τα άψυχα κουφάρια της φλύαρης dance κουλτούρας, που μυρίζει πλαστικό και βιομηχανική κατανάλωση. Αφήνεται στα νεφελώματα της έμπνευσής του, αφήνοντας παραδίπλα το τεχνολογικό ποτενσιόμετρο και εκτοξεύοντας τον ονειροδείκτη. 
 
Το νέο του άλμπουμ απευθύνεται λοιπόν σε εγκεφαλικούς χορευτές, οι οποίοι πού και πού διψούν και για κανά ωραιοποιημένο ρεφρέν. Πρόκειται για σφιχτή και μαστορεμένη δουλειά με χρώμα, βάση και όραμα. Και κυρίως με τραγούδια, η όποια καλλιτεχνική ακτινοβολία των οποίων έγκειται στο ότι πάντα τα «υποψιάζεσαι», μα ποτέ δεν είσαι σίγουρος γι' αυτά –καθώς είναι διαβολεμένα πονηρά και σε κρατούν δέσμιο. Πείτε το και mainstream στροφή, πάντως μη βιαστείτε να ξεμπερδέψετε μαζί τους: εκείνα θα αποφασίσουν πότε θα γίνει αυτό.
 

Video: {youtube}IMwgcRByA8Y{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured