"Οι Doves είναι ένα συγκρότημα - γέννημα θρέμμα του Manchester που ασχολείται με την κιθαριστική ποπ, ενίοτε μελαγχολική (Lost souls) και ταξιδιάρα (Sea song), πάντα αναζητώντας τις καλύτερες μελωδικές γραμμές (Firesuit) και ακολουθώντας την γνώριμη indie δομή".

Η προηγούμενη φράση άλλες εποχές θα ήταν αρκετή να μας κινήσει το έντονο ενδιαφέρον, αλλά με τη δεδομένη περίοδο ανομβρίας που περνάει η βρετανική ποπ (και του Manchester συμπεριλαμβανομένου)
οι μόνοι που περιμένουν κάτι τέτοιες κυκλοφορίες με ανοιχτές αγκάλες είναι βέβαια οι συμμετέχοντες στα βρετανικά media. Για τα οποία βέβαια έχουμε χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη οπότε μακριά από κάθε διάθεση προκατάληψης μπορούμε να 'περιεργαστούμε' με την ησυχία μας το Lost Souls.

Πρόκειται λοιπόν για την πρώτη κυκλοφορία των Doves οι οποίοι βέβαια έχουν την απαραίτητη προϋπηρεσία σε διάφορα τοπικά σχήματα πριν σχηματίσουν την εν λόγω μπάντα. Δεν είναι ακριβώς νέοι μουσικοί δηλαδή (αν και η dance προυπηρεσία των Sub Sub δεν είναι διακριτή εδώ) και το Lost Souls φαίνεται να έχει προέλθει κατόπιν αρκετής δουλειάς. Τα τραγούδια είναι καλοδουλεμένα και οι συνθετικές ατέλειες περιορισμένες.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά τα δύο πρώτα κομμάτια, το ατμοσφαιρικό instrumental 'Firesuit' και το catchy αλλά όμορφο 'Here it comes', ο δίσκος στερείται εξάρσεων και σημείων αναφοράς. Η ομαλή αυτή ροή του, μπορεί να είναι ευχάριστη στα πρώτα ακούσματα αλλά δεν διαθέτει την απαραίτητη δύναμη για να σε κρατήσει κοντά για περισσότερο καιρό.

Οι μικροδιακυμάνσεις που παρατηρούνται είναι κάποια σκληρότερα riffs στο Catch the sun, οι όμορφες μελωδικές γραμμές στο The man who told everything και η επιστροφή στη shoegazing αισθητική με το Chedar room. Το οποίο όμως δεν διαθέτει την οξυδέρκεια (των πρωίμων Ride ας πούμε) για να σε ταρακουνήσει και να σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και στα 7,5 λεπτά του.

Πριν όμως με κατηγορήσετε για αρνητισμό ας αναφέρω ότι σε κάθε περίπτωση το Lost Souls είναι ένα καλό ντεμπούτο και οι Doves φαίνονται να μας επιφυλάσσουν αρκετά για το μέλλον. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο η προϋπόθεση είναι ότι θα καταφέρουν να αποφύγουν τα τετριμμένα και τους σκοπέλους του βρετανικού hype, εγχείρημα όχι και τόσο εύκολο τελικά.

n6.gif (547 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured