Ύστερα από το περσινό δεύτερο album τους, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, το τρίο των Άγγλων Hefner αποφάσισε να κυκλοφορήσει φέτος τη συλλογή Boxing Hefner, η οποία περιέχει τα περισσότερα a-sides και b-sides του groups, μερικά από αυτά επαναηχογραφημένα, μαζί με ορισμένα καινούργια τραγούδια για να προσφέρουν κάτι παραπάνω στους φανατικούς φίλους τους.

Οι Hefner, αντίθετα με ότι προσπάθησαν και φυσικά δεν κατάφεραν οι Blur, πολλές φορές ακούγονται σαν τα ευρωπαϊκά ανίψια των Pavement. Ακολουθώντας πιστά τον τρόπο δομής των lo-fi διαμαντιών των αμερικάνων πρωτοπαλίκαρων του είδους και με τον Darren Heyman να φαίνεται ότι ενδόμυχα πιστεύει ότι είναι ο άγγλος Stephen Malkmus, καταφέρνουν να προσφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους μερικά πολύ καλά τραγούδια που κοιτάνε στα μάτια μερικές από τις καλές στιγμές των Pavement. Βέβαια πολλά από τα b-sides φανερώνουν αμέσως για ποιο λόγο είχαν αυτή τη θέση, αφού μοιάζουν με απλοϊκά τραγουδάκια, που δεν μπορούν να συγκινήσουν ούτε για λίγο κανένα.

Αυτό που γίνεται εμφανέστατο με αυτή τη συλλογή όμως, είναι η ικανότητα του Heyman και σε μικρότερο ποσοστό των δύο άλλων Hefner να γράφουν εξαιρετικούς στίχους. Άλλοτε μελαγχολικοί, άλλοτε απίστευτα έξυπνα χιουμοριστικοί, αλλά πάντα με κύριο θέμα το γυναικείο φύλο. Ο Heyman μέσα από τους στίχους του εμφανίζεται σαν ένα ευαίσθητο νεαρό αγοράκι, από αυτά που εμφανίζονται με καλή συμπεριφορά και ευχάριστη ανέμελη διάθεση μπροστά στους φίλους τους και τους μεγαλύτερους στις κοινωνικές τους επαφές, αλλά όταν κλειδώνονται στο δωμάτιο τους αποκαλύπτουν το πραγματικό τους εγώ. Σεξουαλικές φαντασιώσεις με απλησίαστες κοπέλες, διηγημένες με αρκετές λεπτομέρειες, ύμνοι για τον καφέ που άγγιξε τα χείλια της, λυγμοί για την απόρριψη και όταν όλα πάνε καλά για το μικρό αγόρι και έχει για λίγο το αντικείμενο του πόθου του, μετατρέπεται εκείνο σε ναρκομανή και το σώμα της στην ηρωίνη του.

Cause what you do to me stays with me,
Oh Honey I can’t wait till you ‘re with me,
I need your body underneath me, every single night.

(The Science Fiction)

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured