Μετά το μελωδικό ντεμπούτο του Arovane που μας απασχόλησε πριν από ένα περίπου μήνα μια ακόμα κυκλοφορία της γερμανικής electronica σκηνής έρχεται να καταλάβει το cd player μας. Πολλοί μάλιστα οπαδοί του εν λόγω ήχου περίμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη κανονική δουλειά των Funkstorung μια και οι ουκ ολίγες ενδείξεις που μας είχαν δώσει μέχρι τώρα (είτε με τη μορφή EP, είτε 'ρεμιξάροντας' από την Bjork έως και τους Wu-Tang Clan) ήταν αρκούντως ικανοποιητικές. Αν αναλογιστούμε επίσης ότι βλέποντας κάποιους νεαρούς Γερμανούς να ακολουθούν electro διαδρομές στο μυαλό μας έρχονται πάντα οι Kraftwerk, επόμενο είναι να μην αφήνουμε τέτοιες κυκλοφορίες να περνάνε απαρατήρητες.

Παρ' όλο που οι Funkstorung δεν είναι κάτοικοι του Βερολίνου, όπως ο κος Arovane, ο ήχος τους είναι ακόμα πιο σκοτεινός και 'βιομηχανικός', σε βαθμό μάλιστα που το Appetite for Destruction να γίνεται συχνά κλειστοφοβικό. Δυστυχώς παρά το ότι το μεταβιομηχανικό τους funk δείχνει δεμένο και συμπαγές δεν καταφέρνει να σε αγγίξει όπως για παράδειγμα έκαναν οι Future Sound Of London στο Dead Cities.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά υποβλητικό είναι το track 'Think' όπου τα αιθέρια φωνητικά πνίγονται από τα μεταλλαγμένα beats. ''Ι can't breath no more, I can’t see no more, I can’t feel anything… '' τραγουδάει η Carin που με την αισθαντική φωνή της δίνει μια άλλη χροιά στην παγερή μεταλλική electronica.

Το εκτενές 'Mind the gap' που κλείνει το cd εκφράζει απόλυτα και το όλο κλίμα του. Αμέσως σε παραπέμπει στον δαιδαλώδες υπόγειο του Λονδίνου, όπου μια computerized φωνή που επαναλαμβάνει διαρκώς τη φράση 'mind the gap', σε εισάγει σε ένα εφιαλτικό φουτουριστικό τοπίο.

n6.gif (547 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured