48 λεπτά διαρκεί η νέα υπνωτική instrumental μαγεία των Dirty Three.

Ανάμεσα στη relaxed πλευρά του προηγούμενου κανονικού album Ocean Songs που ηχογράφησαν με τον Steve Albini το 1998 και τα προηγούμενα οργισμένα κρεσέντο του Horse Stories (1996), το Whatever You Love, You Are δεν διαφέρει αρκετά σε ποιότητα και concept ηχογράφησης από τα προηγούμενα albums.

Οι Dirty Three είναι ένα τρίο που βασίζεται σε μινιμαλιστικές αναπτύξεις της κιθάρας (Mick Turner), των κρουστών (Jim White) και του βιολιού (Warren Ellis) σε ένα μεταμοντέρνο μείγμα από ηχητικές σκέψεις και εικόνες που δεν χρειάζονται συνοδευτικές επεξηγήσεις (στίχους).

Από το υποχθόνιο waltz του "Some Summers They Drop Like Flys" ως το το 14λεπτο επικό "I Offered It Up to the Stars and the Night Sky", η dark ομορφιά του υπνωτικού ιστού που πλάθουν οι Dirty Three στηρίζεται σε μια rhythm section η οποία λειτουργεί συνοδευτικά στις εξερευνήσεις του βιολιού του Warren Ellis και των effects που αυτός χρησιμοποιεί. Η μπάντα είναι μαζί και μακριά, ξεφεύγει και συναντιέται για να απογειωθεί εκεί που χρειάζεται, ρίχνει το τέμπο και το ξενασηκώνει -και όχι πάντα μαζί. Κι έτσι κάθε κομμάτι κυλάει μέχρι το τέλος χωρίς κανείς να γνωρίζει (ούτε καν οι δημιουργοί του) τον προορισμό. Dark ατμοσφαιρική ομορφιά.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured