Οι Delgados είναι μια μπάντα που μας έρχεται από τη Γλασκώβη, με τη βοήθεια του πασίγνωστου Dave Fridmann, που ότι αγγίζει φυσικά, μετατρέπεται σε χρυσό.

Mercury Rev, Flaming Lips, και Mogwai, παρουσίασαν εκπληκτικές -εως κλασικές πλέον για το τέλος της δεκαετίας του 90- δουλειές με τη βοήθειά του, οπότε και μια κυκλοφορία των Βρετανών με τη βοήθειά του δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Το The Great Eastern έχει επίσης αξιαγάπητα pop κομματάκια -ορισμένα κοντά στην παράδοση των Flaming Lips- με εκλεκτικές ενορχηστρώσεις, δραματικές αντιπαραθέσεις ήχων και πολύ καλή παραγωγή, ίσως έξοχη αν δεν το παράκανε στη μεγαλομανία της. Τα μουρμουρητά των κιθάρων μπλέκονται με το orbit, το τσέλο και το βιμπράφωνο, και μια πληθώρα παράξενων οργάνων, η ορχήστρα γεμίζει τον ήχο και οι Alun Woodward και Emma Pollock διηγούνται ιστορίες που ισορροπούν ανάμεσα στην απόγνωση και τη σωτηρία.

Το άσχημο είναι ότι τα όρια της μπάντας γίνονται πλήρως ορατά στο The Great Eastern, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της παραγωγής - άλλωστε αυτή είναι η διαφορά των κάθε Delgados από όσους παρουσίασαν καταπληκτικές δουλειές με τη βοήθεια του Frindmann.

Eντούτοις, το The Great Eastern, είτε λικνίζεται στο στοιχειωμένο waltz του "Accused Of Stealing", είτε αφήνεται στο ορχηστρικό rock του "American Trilogy", είτε χαλαρώνει σε και chill-out στιγμές, αποτελεί ένα ευχάριστο άκουσμα.

n6.gif (547 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured