Πέμπτο full album για την παρέα από τη δυτική ακτή, χωρισμένο μάλιστα σε δύο δισκάκια - ενότητες.

Με τις γνωστές εμμονές στις αναφορές στη βία και τη μαριχουάνα, τη -γοτθικίζουσα- παραγωγή του Muggs, αλλά και την ενρινη ερμηνεία του B-Real, το Skull & Bones φαίνεται αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τις λιγοστές ιδέες που υπάρχουν εδώ, και την ουσιαστική έλλειψη έμπνευσης.

Το πρώτο μισό ("Skull") είναι αφιερωμένο στο κλασικό (sic) hip-hop, με παλιομοδίτικες αναφορές και γοτθικά synthies. Το δεύτερο ("Bones") ανεβάζει τα γκάζια και δανείζεται από το δημοφιλές αμερικάνικο rap-rock της εποχής μας. Σκληρές κιθάρες και περιστασιακά live drums ενισχύουν τη βαριά αλλά καλοστημένη (ενίοτε με την θετική και ενίοτε με την αρνητική της έννοια) macho ατμόσφαιρα, με ουκ ολίγους καλεσμένους του χώρου.

Το contrast αυτό αποτυπώνεται άριστα στις δύο εκδόσεις της κορυφαίας στιγμής του Skull & Bones, που εμφανίζεται ως "Rap Superstar" στο ένα δισκάκι, και ως "Rock Superstar" στο άλλο, δανειζόμενο από τα δύο διαφορετικά στυλ που κυριαρχούν σε κάθε θεματική ενότητα.

Μουσικά πάντα, καθώς στιχουργικά, οι Cypress Hill αναλώνονται στις ίδιες μανιέρες και τους κουραστικούς στίχους, που μόνο κατά διαστήματα αντλούν από ένα εμπνευσμένο dark humour, και συνήθως πνίγονται στη μετριότητα.

Το κακό με τους Cypress Hill είναι ότι πλέον δεν έχουν και πολλά να πουν. Οτι νέο υπάρχει (από όλες τις πλευρές), και δεν έχει αναμασηθεί απλώς, βρίσκεται στο δεύτερο μέρος, τη rap-metal προσπάθεια, κι αυτό αποσπασματικά.

n5.gif (497 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured