Οι Looper δεν αποτελούν πλέον το side-project του Stuart David, ο οποίος αποχώρησε από τους Belle and Sebastian, για να αφοσιωθεί στη δουλειά του με τους πρώτους.

Και είναι ολοφάνερο αυτό στο The Geometrid, το δεύτερο album της τετραμελούς πλέον μπάντας, follow-up στο χλιαρό ντεμπούτο "Up a Tree". Αν και εξακολουθεί να στηρίζεται σε μια φιλοσοφία ηχογράφησης και δόμησης των ήχων της, μάλλον ερασιτεχνική, η δεύτερη προσπάθεια μοιάζει αισθητά πιο φιλόδοξη, με πιο καλοφτιαγμένα κομμάτια, πιο δαιδαλώδεις ενορχηστρώσεις και περισσότερες ιδέες. Τα στυλ εναλάσσονται, και από το χορευτικό single 'Mondo '77', εισαγόμαστε στις punkίζουσες κιθάρες του "PuddleMonkey", προτού μας αναλάβει η ηλεκτρονική pop του "On The Flipside".

Κεντρικός άξονας βέβαια του album των Looper, εξακολουθεί να είναι η ζεστασιά και ο ρομαντισμός Belle and Sebastian, αλλά από ένα διαφορετικό πρίσμα, λιτό αλλά αρκούντως ηλεκτρονικό -έστω και αρχέγονα ηλεκτρονικό.

Τα casio ριφάκια, τα γλυκά φωνητικά του Stuart David, οι απεχθείς ήχοι του modem και διάφορες μικρολεπτομέρειες εμπλέκονται σε μια ήρεμη και ντροπαλή electronica pop βάσεων και λιτής ενδυμασίας, που εξακολουθεί όμως να πάσχει από έλλειψη αυτοπροσδιορισμού. Κι έτσι αυτό που μας αφήνει ως γεύση το δεύτερο πόνημα των Looper, δεν είναι παρά σκόρπιες ιδέες (περισσότερες σαφώς από το ντεμπούτο) και ελπίδες για κάτι πραγματικά καλό στο τρίτο album.

n5.gif (497 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured