Επιτέλους! Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο των Control Denied βρίσκεται στα χέρια μου! Και γιατί πολυαναμενόμενο; Από καιρό ακουγόταν στους metal κύκλους η επικείμενη κυκλοφορία ενός CD από ένα project, κύριο μέλος του οποίου θα ήταν το ιδρυτικό μέλος των Death, o πασίγνωστος Chuck Schuldiner. Είναι φυσικό λοιπόν κάθε δουλειά του κυρίου αυτού να προκαλεί τέτοιο ενδιαφέρον.

Έτσι λοιπόν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και το "Fragile art of existence" είδε το φως της ημέρας. Το CD έχει ένα από τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΑ artworks που έχω δει ποτέ - ένα artwork που έχει αναλάβει ο Travis Smith. Από εκεί και πέρα, θα ήταν καλό να αναφέρουμε το line-up αυτού του project, που πέρα από τον Chuck (κιθάρες) αποτελείται από τους : Shannon Hamm (κιθάρα) , Tim Aymar (φωνή), Richard Christy (τύμπανα) και Steve DiGiorgio (μπάσο).

Όλη η δουλειά (στίχοι και μουσική) έχει γίνει από τον Chuck Schuldiner. Δεν ξέρω τι ήθελε να προσφέρει στο μεταλλικό κοινο ο Chuck όταν έγραφε το υλικό για το "Fragile Art...", αλλά γεγονός είναι ότι τα μουσικά του θέματα θυμίζουν εντονότα το "The sound of perseverance" , το πιο πρόσφατο μέχρι σήμερα άλμπουμ των Death. Tα φωνητικά πάντως εδώ δεν είναι brutal, θυμίζουν έντονα τον Warrel Dane (Nevermore) σε κάποια σημεία, και για να λέμε την αλήθεια ο τελευταίος μάλλον θα "κολλούσε" καλύτερα στο CD αυτό.

Όποιος, πάντως βρήκε -τουλάχιστον- ενδιαφέρον το "The sound of perseverance" θα βρει στο "The fragile art...." άλλο ένα αξιολογότατο CD. Τραγούδια σε mid-tempο αλλά και σε καταιγιστικούς κιθαριστικούς ρυθμούς, με τις μουσικές ιδέες να εναλλάσσονται πολύ έξυπνα και να συνθέτουν φοβερά, πορωτικά κομμάτια που μόνο μία ιδιοφυία σαν τον Chuck Schuldiner θα μπορούσε να μας δώσει. Η rhythm section έχει επίσης τρομερή απόδοση -αρκεί να σας πω πως ο Richard Christy παίζει στο νέο άλμπουμ των progsters Spastic Ink.

Γενικά το "The Fragile Art..." προσφέρει πολλά στο σύγχρονο metal, ξεφεύγοντας από τα κλισέ πάνω στα οποία πατάνε τόσοι και τόσοι προσπαθώντας να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο. Οι οπαδοί των Death καλό θα ήταν να το κυνηγήσουν (εντάξει, δεν είναι death metal, είναι όμως δουλειά του Chuck!) ενώ οι οπαδοί του heavy/power θα βρουν στο "The fragile art..." μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες στο χώρο για το 1999.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured