Με το όνομα μ-ziq συναντάμε τις επίσημες δισκογραφικές δουλειές ενός από τους πιο δραστήριους μουσικούς και παραγωγούς των τελευταίων 10 χρόνων. Ο Mike Paradinas έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερα album ως μ-ziq, αναρίθμητα άλλα με διάφορα άλλα ψευδώνυμα, καθώς και παραγωγές remixes σε αρκετούς άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Aphex Twin, η Bjork, οι Yo La Tengo, και οι Mogwai, επιστρέφει με ίσως την πιο ολοκληρωμένη και ελπιδοφόρα του κυκλοφορία, το Royal Astronomy.

Μέσα από τις δεκατέσσερις συνθέσεις που αποτελούν το Royal Astronomy, ο Mike αγκαλιάζει κατά κάποιο τρόπο τα διάφορα μουσικά ρεύματα της εποχής, τα ανακατεύει με παλαιότερα και τα οδηγεί ένα βήμα παραπέρα. Μένει πιστός στις avant garde ηλεκτρονικές συνθέσεις, στις οποίες αρέσκεται, προσθέτοντας όμως στοιχεία από acid techno, drum n bass, hip hop, ambient, big beat, αλλά και ορχηστρικά θέματα με βάση τα βιολιά, επηρεασμένος από ότι φαίνεται από τις κατά καιρούς συνεργασίες του με την Bjork.

Όλες οι συνθέσεις του album είναι το λιγότερο συναρπαστικές και απαρτίζουν ένα ταξίδι στην σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Όμως ένα τραγούδι, κάπου στα μέσα του album, κερδίζει και τον πιο διστακτικό ακροατή. Το The Fear, που αποτέλεσε και το single του album, στέκει πολύ πιο ψηλά από τις υπόλοιπες συνθέσεις. Ένα μελωδικό, ταξιδιάρικο, pop, κατά κάποιο τρόπο, τραγουδάκι, με τα εκπληκτικά φωνητικά τις Kazumi να στοιχειώνουν το ανάλαφρο string section.

Το Royal Astronomy αποτελεί ένα album must για τους φίλους της καλής ηλεκτρονικής μουσικής. Το The Fear από την άλλη είναι ένα τραγούδι που θα το αγαπήσουν όλοι οι φίλοι της καλής μουσικής, αρκεί να το ανακαλύψουν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured