Σε σωστό χρόνο, μετά την house επιτυχία του "Sun Is Shining", αλλά άσχετο μ'αυτή, έφτασε στα χέρια μας ένα ακόμα tribute album στον άνθρωπο που μας έμαθε τι εστί reggae, που μας επηρέασε με τα αλτρουιστικά καλέσματα, τη θετική σκέψη, τις απόψεις του περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο "Chant Down Babylon", ο γιος του Marley, Stephen, προσλαμβάνει ψηφιακούς παρτενέρ σε αυθεντικά κομμάτια του Bob. Αποκλειστικά hip-hop stars, βέβαια, αν και το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε μερικά γνωστά ονόματα της rock, τα οποία δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν.

Κι έτσι καταλήξαμε σε μια αρκετά συνεκτική συλλογή, με μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες, αλλά και πολλές αδιάφορες στιγμές. Η συμμετοχή της Lauryn Hill, μητήρ του εγγονού (;) του Bob Marley (μπορεί να είναι και κοριτσάκι, δεν θυμάμαι, για να πω την αλήθεια) στο αισθησιακό "Turn Your Lights Down Low", η groove-oriented συνεισφορά στο "Guiltiness" (Lost Boyz), η "be-bop" άποψη του "Rebel Music" (Krayzie Bone), η συμμετοχή των Steven Tyler & Joe Perry στο soulful "Roots, Rock, Reggae", είναι μερικές από τις στιγμές που είτε έχουν κάτι να δώσουν παραπάνω, είτε "λειτουργούν", "δένουν" με τη φωνή του Marley και αναπαράγουν το ίδιο, πανέμορφο συναίσθημα.

Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων, η έμπνευση απουσιάζει. Με μπροστάρη το "Burnin' And Lootin" των Roots, οι περισσότεροι hip-hoppers μοιάζουν απλά φυλακισμένοι, παγιδευμένοι είτε από τον ίδιο τους το σεβασμό, είτε από την προσπάθεια να αναδείξουν μια διαφορετική πλευρά, σώνει και καλά, χωρίς όμως έμπνευση. Μια ενδιαφέρουσα οπωσδήποτε προσπάθεια, με φτωχά αποτελέσματα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured